Snížit nájemné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
8.9.22 13:23

@Ughg vrátila bych jí něco za ten měsíc, klidně polovinu nájmu…a chtěla bych to po developerovi, jestli to dostaneš toť otázka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
8.9.22 13:25

@Janli upřímně ne, ale přijde mi taky slušné se s najemnici domluvit na snížení, v její kůži by mi fakt vadilo, kdyby mi tepla voda netekla měsíc. To není o zákonech, ale o základní slušnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85351
8.9.22 13:26

Ja bych tam chtela bydlet mesic zadarmo, jen bych platila poplatky. Ozvala bych se sama a Ty to res developerem. Mimochodem co Ti na to rekla podnajemnice doted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24647
8.9.22 13:33

Za ten měsíc bych asi nechtěla nájem vůbec, jen zálohy. Že neteče teplá voda je podle mě naprosto zásadní vada. Ale taky by záleželo na nájemníkovi, jaký je. Vy tu paní ještě moc neznáte, dala bych teda slevu. :nevim:

Příspěvek upraven 08.09.22 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.9.22 13:33
@blumen píše:
Ja bych tam chtela bydlet mesic zadarmo, jen bych platila poplatky. Ozvala bych se sama a Ty to res developerem. Mimochodem co Ti na to rekla podnajemnice doted?

Proč zadarmo? Spát tam můžeš, teplo tam je, voda teče. Není důvod tam být zdarma. Tohle odpovídá slevě tak 15-20% z ceny nájmu.

• Citovat
  • Upravit
24647
8.9.22 13:34
@Janli píše:
Holky, zas jsme u toho, že se tady rozdávají rady, ale obtěžoval si někdo přečíst občanský zákoník?

Určitě je v něm nárok na slevu nájemného, pokud je řádné užívání bytu nějak omezeno a není to vina nájemníka. Na % to přesně ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85351
8.9.22 13:37
Pro me to z
@Janli píše:
Proč zadarmo? Spát tam můžeš, teplo tam je, voda teče. Není důvod tam být zdarma. Tohle odpovídá slevě tak 15-20% z ceny nájmu.

Pro me to zasadni vada je, koupu/sprchuju se denne, nadobi umyvam teplou vodou, ovoce taky. Pozadovala bych tam byt zadarmo a prijala bych slevu 50 %, jinak bych spokojena nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
8.9.22 13:40

Nic bych od sebe neslevoval. Pokud nájemník požádá o slevu z nájmu, tak je potřeba vyhodnotit, zda na má na slevu nárok. Pokud ano, tak bych slevu uznal a pak ji vymáhal po developerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.22 13:45

@blumen neřekla nic. Do konce měsíce platila nájem v předchozím bytě, takže se sprchovala tam a nebo v práci. O žádné snížení nájmu nežádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.22 13:47
@Janli píše:
Proč zadarmo? Spát tam můžeš, teplo tam je, voda teče. Není důvod tam být zdarma. Tohle odpovídá slevě tak 15-20% z ceny nájmu.

Díky za jeden z mála užitečných komentářu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
8.9.22 13:50
@Janli píše:

Absence teplé vody a světla mi v dnešní době přijde jako velmi zásadní omezení užívání bytu. Ty bys platila jen za to, že máš kam složit hlavu? A popřípadě kolik? Pokud není majitel bytu schopen zajistit nájemníkovi běžné, normální a očekávatelné užívání bytu, musí holt počítat s tím, že ani nájemné nebude dostávat běžné. Opravdu by mě zajímalo, co na to ta nájemkyně. Nevěřím, že se zatím neozvala. Pokud je pronajímatel tak neschopný, že nezajistí to, co si platíš, tak… jako co na to napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.22 13:50

@greenapple nikde nepíšu, že nesvítí světlo. Byt je obyvatelný - elektřina jde, studená voda teče, topit ještě není potreba. Jo, je mi jasný, že netekouci tepla voda je velký zádrhel, ale ne takový, aby neplatila nájem vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
8.9.22 13:52
@Ughg píše:
@blumen neřekla nic. Do konce měsíce platila nájem v předchozím bytě, takže se sprchovala tam a nebo v práci. O žádné snížení nájmu nežádala.

Jo, tohle, co nabízíš, je bydlení s miliony hvězdiček. Chápu, že jsi spokojená, jiného takového b. l.b. a už neseženeš, takže jí zařiď aspoň neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
8.9.22 13:55
@Ughg píše:
@greenapple nikde nepíšu, že nesvítí světlo. Byt je obyvatelný - elektřina jde, studená voda teče, topit ještě není potreba. Jo, je mi jasný, že netekouci tepla voda je velký zádrhel, ale ne takový, aby neplatila nájem vůbec :nevim:

Místo toho, abys řešila, kolik procent může nebo nemůže chtít na slevě, vyřeš prosím tě to, aby mohla bydlet, jak se očekává, když si někdo pronajme byt. Já osobně teda očekávám, že se v bytě můžu vykoupat v teplé vodě. Kdyby řešení trvalo měsíc, tak opravdu mizím. Máš štěstí na nájemnici, ovšem není to oboustranné štěstí. Divím se, že ti to není trapné vůči ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.22 13:56
@greenapple píše:
Absence teplé vody a světla mi v dnešní době přijde jako velmi zásadní omezení užívání bytu. Ty bys platila jen za to, že máš kam složit hlavu? A popřípadě kolik? Pokud není majitel bytu schopen zajistit nájemníkovi běžné, normální a očekávatelné užívání bytu, musí holt počítat s tím, že ani nájemné nebude dostávat běžné. Opravdu by mě zajímalo, co na to ta nájemkyně. Nevěřím, že se zatím neozvala. Pokud je pronajímatel tak neschopný, že nezajistí to, co si platíš, tak… jako co na to napsat.

Věřte, že kdyby to bylo v mé moci, teplou vodu jí tam vykouzlím na počkání. Bohužel v našem byrokratickém státě všechno neskutečně dlouho trvá a jelikož se jedná o SPOLEČNOU elektrickou přípojku, není jak to urychlit. Součinnost musí poskytnou i developer, který budovu stavěl, neb na jeho jméno je přípojka psaná a má to jaksi u zadele, že se celej barák už měsíc sprchuje studenou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí