Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
Tou nápravou situace myslíš to, že půjde tu přípojku osobně připojit nebo vosouloží půlku energetiků, aby to urychlila? Jsou místa, kde je tak těžký sehnat ucházející nájem, že se radši na měsíc uskromníš, když už konečně něco seženeš, než aby jsi o to přišla.
Taky by me zajimalo jak by to jabko tu situaci řešilo
než tak, jak chce zakladatelka.. Jen se prostě přišla poradit než to udělá, a co jako ![]()
@Ughg píše:
Však vám ten byt taky nikdo nenutí. Klidně si bydlete u rodičů. Čtete vůbec, co tady píši ostatní nebo sem píšete jen s cílem navážet se do ostatních?
Najem byl pres realitku? Platila jsi ty nebo ona provizi? Tu slevu bych resila i podle toho, jak by bylo snadne najit noveho najemnika, pokud ona da vypoved, zda neni lepsi ji odpustit najem, nez pak mit byt dva mesice pradny a muset sama platit poplatky.
Ale ja jsem dle diskuze asi moc hodna
, ja bych po ni za ten mesic opravdu chtela jen poplatky a zadny najem.
@Janli píše:
Tou nápravou situace myslíš to, že půjde tu přípojku osobně připojit nebo vosouloží půlku energetiků, aby to urychlila? Jsou místa, kde je tak těžký sehnat ucházející nájem, že se radši na měsíc uskromníš, když už konečně něco seženeš, než aby jsi o to přišla.
Sakra že mě to nenapadlo dřív
Hned se jdu namydlit, navonet a běžím na ČEZ. Večer poteče voda tak horká, že se celej barák opaří ![]()
@Ughg píše:
Sakra že mě to nenapadlo dřívHned se jdu namydlit, navonet a běžím na ČEZ. Večer poteče voda tak horká, že se celej barák opaří
Být Tebou, normálně jí zavolám a nabídnu za daný měsíc nějakou slevu. I pro budoucí vztah vás dvou to bude dobré. Ona sama se nejspíš nepřihlásí, ale mohla bys jí odpustit aspoň 3 tisíc Kč. Stačí normální dohoda, pochybuju, že to bude řešit nějakým vymáháním, takto bude spokojená.
@Josefuna píše:
Být Tebou, normálně jí zavolám a nabídnu za daný měsíc nějakou slevu. I pro budoucí vztah vás dvou to bude dobré. Ona sama se nejspíš nepřihlásí, ale mohla bys jí odpustit aspoň 3 tisíc Kč. Stačí normální dohoda, pochybuju, že to bude řešit nějakým vymáháním, takto bude spokojená.
Ano, přesně takto jsem to udělala. S paní už sem se domluvila na snížení nájemného za tento měsíc.
@a12 píše:
Taky by me zajimalo jak by to jabko tu situaci řešilonež tak, jak chce zakladatelka.. Jen se prostě přišla poradit než to udělá, a co jako
Jenže to řeší měsíc. Ty jsi zvyklá být měsíc bez teplé vody?
Jabko by to udělalo tak, že by majitelku prudilo každý den, dokud by se věc nevyřešila. Jestliže pronajímám byt, mám určité povinnosti. Pokud je neplním, nemusí aspoň částečně plnit ani druhá strana. Připadá to někomu divné? Třeba jo. Ale já opravdu neplatím za něco, co mi není dodáno. A jestliže se nemůžu normálně umýt, tak je to pro mě velká závada v rámci nájmu.
@greenapple píše:
Jenže to řeší měsíc. Ty jsi zvyklá být měsíc bez teplé vody?
Jabko by to udělalo tak, že by majitelku prudilo každý den, dokud by se věc nevyřešila. Jestliže pronajímám byt, mám určité povinnosti. Pokud je neplním, nemusí aspoň částečně plnit ani druhá strana. Připadá to někomu divné? Třeba jo. Ale já opravdu neplatím za něco, co mi není dodáno. A jestliže se nemůžu normálně umýt, tak je to pro mě velká závada v rámci nájmu.
Majitelka čeká na připojení, co víc má dělat?
Prudit můžeš denně, ale nic tím nevyřešíš. Ano, druhá strana nebude částečně plnit, sleva na nájmu dohodnuta. Nejsem jediná, kdo tu nechápe, co vlastně pořád řešíš?
Počkala bych, až se nájemnice bude dožadovat sama slevy na nájemném, že nemohla plnohodnotně využívat pronajatý byt. Ona sama bez domluvy s vámi nemá co svévolně neplatit nájem. Pokud nepožádá o snížení nájemného, tak bych dělala mrtvého brouka.
@Da12 píše:
Počkala bych, až se nájemnice bude dožadovat sama slevy na nájemném, že nemohla plnohodnotně využívat pronajatý byt. Ona sama bez domluvy s vámi nemá co svévolně neplatit nájem. Pokud nepožádá o snížení nájemného, tak bych dělala mrtvého brouka.
To je ale pro budoucí dobré vztahy velká chyba.
@Da12 píše:Že přímo porušuješ zákon ti nevadí? Tobě by se líbilo, kdyby se k tobě takhle někdo choval?
Rozhodně dát určitě slevu a to výraznější. Zažila jsem jaký to je být bez vody, i když vinou vyšší moci, než je člověk. A je to docela šílený a taky měsíc. Ty jsi nabídla být s danými podmínkami, některá z nich nebyla splnena, takže minimálně slušnost nebo morální aspekt by ti měl jasné říct, že máš nabídnout nějakou kompenzaci. A bez kecu… Vzít se do její situace… Jak by se ti líbilo být bez teplý vody.. A je úplně jedno že se chodila mýt jinam do původního bytu (takže je asi chapava). Ji víceméně nemusí zajímat kdo za to může, to už si musíš jako majitel bytu vykomunikovat ty. Prostě bych se s ní domuovila a hotovo, pro budoucí vztahy a spolehlivost platby jen to si myslím důležité.
@biedronka105 píše:
Rozhodně dát určitě slevu a to výraznější. Zažila jsem jaký to je být bez vody, i když vinou vyšší moci, než je člověk. A je to docela šílený a taky měsíc. Ty jsi nabídla být s danými podmínkami, některá z nich nebyla splnena, takže minimálně slušnost nebo morální aspekt by ti měl jasné říct, že máš nabídnout nějakou kompenzaci. A bez kecu… Vzít se do její situace… Jak by se ti líbilo být bez teplý vody.. A je úplně jedno že se chodila mýt jinam do původního bytu (takže je asi chapava). Ji víceméně nemusí zajímat kdo za to může, to už si musíš jako majitel bytu vykomunikovat ty. Prostě bych se s ní domuovila a hotovo, pro budoucí vztahy a spolehlivost platby jen to si myslím důležité.
Taky jsem uz byla bez vody (odešlo čerpadlo) ale bylo to komplet bez vody a jo, to je peklo, kdyz nemůžeš splachnout záchod, umýt si ruce, pustit mycku, pračku..
Ale to nájemkyně naštěstí může.. Není to žádná hitparáda být bez teplý vody, ale ne zas až tak obrovská katastrofa.. Zakladatelka se ji omluvila, vysvetlila příčinu.
A ted uz s ní i domluvila tu slevu, ale já bych to až tak tragicky neviděla, jak to tu někteří prezentujou a je fajn, že nájemkyně je rozumná a dá se s ní domluvit - zakladatelka snahu to řešit taky má, tak si myslim, ze je to v pohodě. Ale některý ženský co tu píšou bych nechtěla mít ani jako bytnou, ani jako nájemkyni
protože jak jsou urputny, že zadarmo atd. Tak si jsem jistá, že by takhle urputny byly i na druhou stranu.. ![]()
@a12 píše:
Taky jsem uz byla bez vody (odešlo čerpadlo) ale bylo to komplet bez vody a jo, to je peklo, kdyz nemůžeš splachnout záchod, umýt si ruce, pustit mycku, pračku..
Ale to nájemkyně naštěstí může.. Není to žádná hitparáda být bez teplý vody, ale ne zas až tak obrovská katastrofa.. Zakladatelka se ji omluvila, vysvetlila příčinu.
A ted uz s ní i domluvila tu slevu, ale já bych to až tak tragicky neviděla, jak to tu někteří prezentujou a je fajn, že nájemkyně je rozumná a dá se s ní domluvit - zakladatelka snahu to řešit taky má, tak si myslim, ze je to v pohodě. Ale některý ženský co tu píšou bych nechtěla mít ani jako bytnou, ani jako nájemkyniprotože jak jsou urputny, že zadarmo atd. Tak si jsem jistá, že by takhle urputny byly i na druhou stranu..
Tak treba ja jsem psala zadarmo, jen at plati poplatky, takto bych to udelala z pozice pronajimatele. ![]()
Proboha, m netýct teplá voda měsíc, tak samo že prásknu dveřmi a BEZ zaplacení, možná ještě tam udělat pořádnou párty před odjezdem. ![]()