Genesis second hand - výkup oblečení

Kamila7122
5.7.23 12:18

Genesis-výkup oblečení

Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zasíláním oblečení do Genesis second handu? Nebo je rozumnější oblečení porozdávat po příbuzných a známých, případně vyhodit do kontejneru na oblečení? Mám dost oblečení po malým, které i nenosil. Prodej po bazárkách se nedaří. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.7.23 12:27

Dostaneš kredity za který tam budeš moct nakupovat. Ale přepočítej si, kolik z toho ve finále bude ;). Za mě, ani omylem. Moje zkušenost jsou dvě objednávky. První mi došla v pořádku, ale až po měsíci. Druhá přišla už po 14ti dnech. Ale, bunda roztržená na zádech, uprostřed deky vykousaná díra asi 15×10cm, na další bundě díra u kapsy. Tenhle obchod fakt ne. Co neprodám, to rozdávám nebo dávám do kontejneru na textil. Vybírám ovšem jinou firmu než je tahle.

• Citovat
  • Upravit
15995
5.7.23 12:49

Hm ja nad tim taky uvazovala, ale spis aby se to nejak pouzilo, nez ze bych uplne vsazela na to, ze z toho budu neco mit :think:
Neprodas ani v baliku na vinted? Ideal rozdat po znamych, nebo pripadne i nabidnout za odvoz, kdyz neprodas…ty kontejnery jsou dost otazka, ja obcas neco davam do tech Klokankovych, ale bojim se googlit, jestli se s tim deje to co s vetsinou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
5.7.23 13:19
@beruska9 píše:
Hm ja nad tim taky uvazovala, ale spis aby se to nejak pouzilo, nez ze bych uplne vsazela na to, ze z toho budu neco mit :think:
Neprodas ani v baliku na vinted? Ideal rozdat po znamych, nebo pripadne i nabidnout za odvoz, kdyz neprodas…ty kontejnery jsou dost otazka, ja obcas neco davam do tech Klokankovych, ale bojim se googlit, jestli se s tim deje to co s vetsinou :(

Jasně, že jo. Ty použitelné kousky se z většiny prodají právě do second-handů - za mě je to pochopitelné, protože nošeného oblečení jsou skutečně kvanta a tolik toho potřební neunosí. Každé nadaci se víc hodí peníze, než kamiony starého oblečení…

Za mě, doporučuju volit spíš kontejnery Diakonie Broumov, tam je provozovatelem kontejnerů přímo ta nadace a je to víceméně tak, že díky oděvním darům můžou zaměstnávat znevýhodněné (navíc v lokalitě, jako je Broumovsko). Většina ostatních kontejnerů (vč. těch klokánkových) je spíš o tom, že provozující firma nějakou část výdělku věnuje charitativním organizacím - je otázka, kolik je to procent a kdy jde jen o jejich marketing, aby tam lidi oblečení ochotněji dávali, a nakolik skutečně jde o podstatnou součást jejich firemní kultury. To se hrozně těžko dohledává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.7.23 13:57
@klamonožka píše:
Jasně, že jo. Ty použitelné kousky se z většiny prodají právě do second-handů - za mě je to pochopitelné, protože nošeného oblečení jsou skutečně kvanta a tolik toho potřební neunosí. Každé nadaci se víc hodí peníze, než kamiony starého oblečení…Za mě, doporučuju volit spíš kontejnery Diakonie Broumov, tam je provozovatelem kontejnerů přímo ta nadace a je to víceméně tak, že díky oděvním darům můžou zaměstnávat znevýhodněné (navíc v lokalitě, jako je Broumovsko). Většina ostatních kontejnerů (vč. těch klokánkových) je spíš o tom, že provozující firma nějakou část výdělku věnuje charitativním organizacím - je otázka, kolik je to procent a kdy jde jen o jejich marketing, aby tam lidi oblečení ochotněji dávali, a nakolik skutečně jde o podstatnou součást jejich firemní kultury. To se hrozně těžko dohledává.

To, ze se prodaji, me netrapi, tomu rozumim, ze nebudou skladovat 100 tun obleceni v nadeji, ze nekdo bude potrebovat presne tuto vec v teto velikosti, a ze potrebuji k provozu penize. Trapi me, pokud zkonci nekde na skladkach v rozvojovych zemich, jak se deje s minimalne casti tech kontejnerovych sbirek, nebo treba i s vecmi „recyklovanymi“ pres HMko a tak. My mame tady v obci jakysi „ekologicky“ sber, u ktereho mam presne obavy tady z toho, takze to radeji vozim aspon do vedlejsi do toho klokankoveho…Diakonii tusim jsem videla taky, dik za tip, to bude asi lepsi volba, nez ty klokankovy teda…nekdy to zkusim dohledat, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
5.7.23 14:03
@beruska9 píše:
To, ze se prodaji, me netrapi, tomu rozumim, ze nebudou skladovat 100 tun obleceni v nadeji, ze nekdo bude potrebovat presne tuto vec v teto velikosti, a ze potrebuji k provozu penize. Trapi me, pokud zkonci nekde na skladkach v rozvojovych zemich, jak se deje s minimalne casti tech kontejnerovych sbirek, nebo treba i s vecmi „recyklovanymi“ pres HMko a tak. My mame tady v obci jakysi „ekologicky“ sber, u ktereho mam presne obavy tady z toho, takze to radeji vozim aspon do vedlejsi do toho klokankoveho…Diakonii tusim jsem videla taky, dik za tip, to bude asi lepsi volba, nez ty klokankovy teda…nekdy to zkusim dohledat, jak to je.

Jasně, rozumím, to je špatná varianta, no. :? Bojím se, že to bude tak nějak podobné u všech těhle organizací… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.7.23 14:13
@klamonožka píše:
Jasně, rozumím, to je špatná varianta, no. :? Bojím se, že to bude tak nějak podobné u všech těhle organizací… :?

Já v takové organizaci pracovala. Denně se tam přetřídí tuny oblečení. To nejlepší se prodává u nás nebo ve východní evropě. To horší jde do afriky a zemí jako Pákistán apod. Poškozený se třídí na čistou bavlnu a vlnu, ta se dá ještě prodat a zpracovat. Zbytek skládka.

• Citovat
  • Upravit
20513
5.7.23 14:18

Ze svojí zkušenosti bych jim nic neposílala. Slibovali trojnásobné kredity, poslala jsem jim pěkné věci, neponičené, bez děr, fleků a žmolků a dostala jsem za to reálně pár korun v kreditech, za jeden balík dokonce jen 7 Kč :zed: A když jsem si za ty kredity vybrala u nich věci, dorazily mi šaty pro dceru, které měly úplně roztrhanou tylovou sukni, fakt hnusné trhliny, co se nedají ani spravit, legíny s flekem a prodřenými koleny, overal pro nejmenší v úplně jiné velikosti (chtěla jsem 74 a dorazila mi 62) a kraťasy pro mne, taky o 2 čísla menší. Takže jsem blbě nalítla, sice jsem se zbavila bezpracně věcí, co mi tu ležely, ale příště to dám radši na charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamila7122
5.7.23 18:05

Děkuji za vaše rady, nějak to vymyslím a udělám. Nepotřebuji na tom vyloženě vydělat, pro mě je důležitější, když se to oblečení vynosí než aby skončilo někde na skládce. Ale je fakt, že na Vinted jsem narazila na podvodníky a nejen tam.

• Citovat
  • Upravit
15995
5.7.23 18:10
@Kamila7122 píše:
Děkuji za vaše rady, nějak to vymyslím a udělám. Nepotřebuji na tom vyloženě vydělat, pro mě je důležitější, když se to oblečení vynosí než aby skončilo někde na skládce. Ale je fakt, že na Vinted jsem narazila na podvodníky a nejen tam.

Tak se podivej, zda mas v okoli nejakou skupinu typu Daruj za odvoz.
Ja mam s Vinted vyborne zkusenosti, nakupuji teda pres tlacitko. I kdyz byl problem (zadny podvod, technicky), tak vyreseno v pohode :nevim:
Ve vetsine pripadu jsou ty podvody velice lehce rozpoznatelne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
5.7.23 18:43
@Kamila7122 píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zasíláním oblečení do Genesis second handu? Nebo je rozumnější oblečení porozdávat po příbuzných a známých, případně vyhodit do kontejneru na oblečení? Mám dost oblečení po malým, které i nenosil. Prodej po bazárkách se nedaří. :nevim:

Po starší dávám kámošce, nebo chlapovo sestřence pro jejich holky. Po malém aktuálně nemáme v okolí komu darovat, tak stáhneme vždy k našim a mamka rozdá po známých vnoučátkům ;)

• Citovat
  • Upravit
17371
6.7.23 08:21

Neznáte někdo ještě nějakou jinou firmu na výkup?
A v tom Genesis za kredity jde nakupovat jen on-line nebo je možnost zajít i do kamenného obchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamila7122
6.7.23 10:36
@azaleila píše:
Neznáte někdo ještě nějakou jinou firmu na výkup?
A v tom Genesis za kredity jde nakupovat jen on-line nebo je možnost zajít i do kamenného obchodu?

Na to jsem se chtěla taky zeptat :)
Ale z mé zkušenost z Genesis bych nakupovala jenom v kamenné prodejně. Takhle aspoň vím, co si koupím. Je to sice pár let zpět: Byla jsem tam s kamarádkou, ona si šla koupit šaty a já sukni. Při zkoušení v šatech na boku byla díra. Já měla to štěstí, že sukně byla bez dírek. Co mě jenom zaráží proč, když tam jdu něco koupit, tak je nějaká vada. Když vím, v jakém stavu vykupují oblečení (bez děr, skvrn, bez vytahaných nití…) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kamila7122
6.7.23 10:44

Pokud by bylo možné nakupovat za kredity i na prodejně, tak by to bylo super. Ale nevidím to růžově. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Janli
6.7.23 11:55
@Kamila7122 píše:
Na to jsem se chtěla taky zeptat :)
Ale z mé zkušenost z Genesis bych nakupovala jenom v kamenné prodejně. Takhle aspoň vím, co si koupím. Je to sice pár let zpět: Byla jsem tam s kamarádkou, ona si šla koupit šaty a já sukni. Při zkoušení v šatech na boku byla díra. Já měla to štěstí, že sukně byla bez dírek. Co mě jenom zaráží proč, když tam jdu něco koupit, tak je nějaká vada. Když vím, v jakém stavu vykupují oblečení (bez děr, skvrn, bez vytahaných nití…) :nevim:

Protože drtivá většina toho je z kontejnerů na tříděný textil a oni ty vady při přebírání neviděli nebo ignorovali. Už jsem psala, že mi z eshopu přišlo poškozený zboží na vyhození. Že by někdo přehlídnul ty díry při focení, tomu nevěřím. Poslali to záměrně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat