Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky! Chtěla bych se zeptat jak dlouho jste čekali na výsledky z genetiky, když jstepotratili. Já už jsem po dvou potratech v 8 týdnu, nyní jdu na genetiku, ale až 5.10. Chtěla bych se snažit zase o miminko, ale chci taky počkat na výsledky. A ještě co všechno se vyšetřuje, jen krev?
Díky všem
Já čekala na výsledky 3 měsíce,byla jsem v Hradci Králové.Vzali nám oboum krev a vyplnovali jsme dotazníky,tam bylo jestli z rodiny neměl nebo nemá postižení a tak.Pak to s námi konzultovala lékařka a to bylo vše.Přeji ti dobrý výsledek ![]()
v genettu praha sme čekaly 5 týdnu, braly krev na mutace, homocystein-kys,list..protilátky, pak bežné hiv, tozmoplaz, ..manžovi spermo,bylo toho hodne..krev mi nevyšla už u nich, ale řekly že mám brát femibion, nevyšlo mi ani protilátky na spermie, to taky neřešily, po dalším potratu sem šla na imunii, a hematologii, a ..dostala sem anopyrín a v tehu miniheparín, krev i tam vyšla špatná…pak braly ješter chamidie, z moči
Tak v Brně Veveří jsme čekali 3 měsíce
Ale řikali nám do měsíce, je fakt že se jim nějak srazila přítelova krev, tak jestli to nebylo tím ![]()
dalča píše:
Já čekala na výsledky 3 měsíce,byla jsem v Hradci Králové.Vzali nám oboum krev a vyplnovali jsme dotazníky,tam bylo jestli z rodiny neměl nebo nemá postižení a tak.Pak to s námi konzultovala lékařka a to bylo vše.Přeji ti dobrý výsledek
Díky za odpověď!tak to je doceladlouhá doba mě říkala doktorka že když budou brát jen krev tak do 14dnů.ale budou brát jen mě.nevím jestli i partnerovi
díky moc!a otěhotněla jsi nebo ještě neplánujete?Já mám z té genetiky hrůzu,bojím se že už nebudu moct mít miminko..
Neboj určitě budeš mít miminko
Já potratila dvakrát téměř po sobě, no tak jsme šli na tu genetiku, a měsíc po výsledcích jsem byla těhotná, nyní začínáme 37. týden, ale taky se stále obávám, určitě Vám to vyjde ![]()
sněhurka a nelinka píše:
Neboj určitě budeš mít miminkoJá potratila dvakrát téměř po sobě, no tak jsme šli na tu genetiku, a měsíc po výsledcích jsem byla těhotná, nyní začínáme 37. týden, ale taky se stále obávám, určitě Vám to vyjde
Jéééé tak to moc gratuluji!!!! Já si myslím že do toho taky praštíme.Určitě v říjnu bych chtěla,uvidíme. Jen že jsem potratila tak po sobě mi vrtá hlavou…
Sluníčko 1986 píše:
díky moc!a otěhotněla jsi nebo ještě neplánujete?Já mám z té genetiky hrůzu,bojím se že už nebudu moct mít miminko..
já měla 1 zmlklé těhu a jeden samovolný potrat genetika dopadla dobře,ale já to měla po IVF.Ted před měsícem opět zmlklé těhu
My jsme čekali cca 2 měsíce. Krev brali mně i manželovi - karyotypy se vyšetřují u obou, trombofilní mutace jen u žen. Nic víc nám nezjišťovali ![]()
Tak to mě mrzí,je to hrozné když se to stane…Všechny těhotenství si měla po IVF?Nebo se vám to podařilo i „normálně“?