Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
279
3.3.17 19:16

@Ivettt78 no tak já zkusila právě Iscare. A uvidím, jestli to za mě bude taky 1. Zkusila jsem zavést dvě embryjka bez PGS, ale dneska poslali do gennetu na rozbor buňky z posledního co nám zbyl, ale moc nadějí tomu nedávám. Vždycky mi vyjde z celé várky jen jedno po PGS. A teď jsem zkusila nemít tolik odpadu a zkusila jsem tam zavést rovnou dvě. Takže dedukcí předpokládám, když tamto nevyjde na PGS tak z těch dvou jedno zdravé by mohlo být. Teď je otázka, aby se aspoň jedno uchytilo. Když tohle nevyjde, tak mám ještě 4.pokus na pojišťovnu ( v květnu mi bude taky 39) a to už bych zase nechala udělat všech oplodněných PGS a to zdravé bych si tam nechala zavést. Otázka je, proč se u mě nechytá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
3.3.17 21:05

@kliki - a co máš všechno za vyšetřený udělaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.3.17 21:50
@Choco7 píše:
Ahoj, máte prosím někdo aktuální zkušenost s Gennetem případně nějaké shrnutí toho, co se tu napsalo na těch 1504 stránkách? Lékař v nemocnici mi po zjištění, že mám průchodné vejcovody, řekl „stejně by to po takové době chtělo zvážit návštěvu CAR, nejlepší je Gennet“ ale už mi neřekl proč. tak se chci zeptat, vím že mají super přístup, ale jde mi spíš o výsledky. Navíc ho mám asi minutu pěšky od práce, ten Pražský myslím.

S Gennetem tu máme asi všechny aktuální informace :) Shrnutí třeba ode mě, patřím už asi mezi starou gardu zde :lol: Gennet je krom centra asistované reprodukce i centrum lékařské genetiky. Takže se ti dostane kompletního vyšetření - imuno s možností konzultace na špičkové reprodukční imunologii u prim. Malíčkové, sídlící v Praze na Karláku. Dále jsou v budově genetici, kteří vám s partnerem provedou genetické vyšetření. Rozhodující na cestě za miminkem je péče, kterou poskytuje centrum páru a draze získaným embryím, takže tě bude zajímat laboratoř, kde kultivují embrya, jestli to umí až do konce, tedy do 5-6 dne, jaké je obsazení laboratoře, dále metoda mražení (Gennet má vitrifikaci jako standard, jinde mrazí ještě i zastaralou kryokonzervací a vitrifikace je tam nadstandard). Co je zásadní na genetickém pracovišti, že umí pracovat s lidskými embryi na úrovni molekulární genetiky, takže dovedou vybrat mezi embryi to, které je geneticky zdravé a to pak transferovat. To se od prenatální diagnostiky liší v tom, že vyšetření embryí se provádí ještě před zavedením embrya do dělohy, to znamená, že není třeba již probíhající těhotenství ukončovat v případě zjištění genetické vady, což výrazně zvyšuje šanci na porod zdravého dítěte (víš, že jsi vložila zdravé). Zrovna včera jsme to tu probíraly. Někdo si embrya nenechává vyšetřovat a vkládá je popořadě bez znalosti jejich kvality a potenciálu se ujmout a zdravě vyvíjet. Tato metoda je na cestě za dítětem o to delší, než se podaří z namátkově vybraných embryí vložit geneticky zdravé. Hodně žen v IVF centrech musí IVF opakovat. Někdo využije nabízené možnosti a vkládá jen zdravé (ono dítě ani z jiného, než zdravého stejně nebude). Zdravé embryo je nejčastěji z jednoho IVF cyklu jedno. Málo komu se zadaří, bez ohledu na věk, že měl dvě zdravá. Metoda vyšetření embryí stojí cca 50 tisíc Kč, ale ženám nad 35 let to umí Gennet zajistit na pojišťovnu, nebo mladším, kterým se dlouho nedaří, nebo mají za sebou potraty nebo opakovaná neúspěšná IVF. Vyšetření embryí je dále výhodné v tom, že pár získá představu o tom, zda jsou jejich embrya vůbec zdravá. Pokud ano a stejně se nepodaří otěhotnět, takový pár ví, že se musí zaměřit na hledání příčiny jinde, proč se vlastně zdravé neujme. Páry, které nemají zdravá embrya, pak např. volí dárcovský program. Nejhorší jsou IVF, kde se neví kvalita embryí a nedaří se otěhotnět a páru nezbývá než to zkoušet opakovaně a neví to základní, jakou cestou se ubírat, kde je vlastně chyba. Samozřejmě je to jako všude jinde v tom, že někteří lékaři jsou lepší a někteří horší. V Gennetu na Letné je TOP Dr. Jarošová, na téma IVF i publikuje. Nevím, jestli je tu za poslední dobu někdo, kdo u ní neotěhotněl. Otěhotněly i ty, které k ní přešly od jiného lékaře. Pak je celkem dobrá Dr. Brandejská, ale jde už o starší lékařku. Ostatní jsou noví a zatím nic moc, nemůžeme je úplně doporučit. Od dubna se do Gennetu vrací Dr. Langerová, taky dobrá. Přeju šťastnou volbu a brzké prosperující těhotenství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.3.17 21:55

@Choco7 Určitě si tady ale pár stran pročti, bude se ti hodit mít trochu přehled a porozumět problematice.. Klidně začni odzadu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.3.17 21:59
@Ivettt78 píše:
Ahoj, nevím jestli mám dost relevantní informace, v Gennetu jsem krátce a jestli vše dobře dopadne, tak už brzy zase nebudu :-) Na první konzultaci jsme šli v listopadu min. roku (měli jsme tedy všechny vyšetření už hotové, akorát mne dělali znova - horm. profil a imunologii), v prosinci jsme chtěli zkusit IUI, ale neměla jsem ovulaci, tak jsme se vzhledem k mému věku (v létě mi bude 39) rozhodli rovnou pro IVF. V lednu OPU s PGS no a v únoru KET, ve středu budu vědět finální výsledek, ale dneska už jsem měla ma testu ducha, takže za mne Gennet dostává zatím 1. Ono to není tak o CARu, jako o doktorech v nich. Já taky váhala kam jít, mne můj Dr. doporučil Gennet nebo Iscare - vlezal jsem do obou diskuzí a po zvážení všech možných okolností jsem se rozhodla pro Gennet a jsem ráda :) Držím pěsti, ať se rozhodneš dobře a hlavně ať se brzy podaří mimi :srdce:

Ivet, o těch carech to je taky. Laboratoř, mražení… Z Iscare jsem prchla ve 2015 a zrovna v tom roce se o Iscaru psalo v diskuzích hodně špatně. Za mě tam bylo tolik uděláno špatně, že to snad ani není možný. Už jen to, že na žádném ultrazvuku neviděli, že mám v děloze víc než 1 cm velký polyp a klidně mi vložili embryo. Přijdu na první návštěvu do Gennetu, to bylo před menstruací, sliznice vysoká a Dr. Jarošová říká: jé vy ale máte polyp.. no s ním neotěhotníte, ten musí ven. To to jako v Iscare nikdo nevěděl, neviděl..??!!! No měla jsem chuť jim tam říct něco od plic, ale bylo by toho tolik, že by mě tam mohla ranit mrtvice. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
4.3.17 00:13
@LuciisPuciis píše:
Holky, chci se zeptat - je vhodné před dalším IVF zaktualizovat hormonální profil (myšleno štítná žláza, prolaktin, FSH, LH, Estradiol) a nebo se to zas tak nemění a není třeba ho v rozmezí 11 měsíců aktualizovat?Díky

Ahoj, dr. Zhang rok prisel dlouho. Kdyz jsem to nadhodila v gennetu, udelali mi novy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.3.17 07:13
@Ivettt78 píše:
Jo jo jediné ze dvou. Snad budu inspirací pro holky, které nad PGS uvažují a váhají…
Marti a kam jsi jí volala? Na Gennet a nechala jsi se přepojit nebo na mobil? Já na ni tedy mobil mám, dala mi ho před OPU, když mne rozbolel zub a nevěděla jsem co se z toho vyklube, abych jí zavolala, kdyby se to rozjelo. Ale zase ho nechci zneužívat a volat jí, když nevím jestli má nebo nemá v ordinaci pacientku…

Volala jsem ji normalne do Gennetu a domluvila si schuzku. Mobil na ni mam taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
4.3.17 07:58

@kliki Ahoj, no koukám, že toho za sebou máš docela dost… Kamarádka měla zavedené jedno - nechytlo se, pak zase jedno, taky se nechytlo a pak dvě - už je taky tlačil čas a chytli se obě :-). Ono je to fakt strašně moc o MEGA ŠTĚSTÍ. Mám známou ebryoložku, která, když jsme se o tom bavily, tak mi říkala, že musí klapnout takových věcí, aby to vyšlo, že to je vždycky risk, tak jako u přirozeného otěhotnění, protože to by ženský těhotnily každý měsíc :-) Já spoléhala právě na to PGS, že vím, že by mělo být zdravé a má tak větší potenciál. I MUDr. Texl z Heliosu v jejich poradně píše, že PGS zvyšuje šance na úspěch cca. o 20%, to už je docela dost. Mne, dle věku, mých výsledků horm. profilu a rodin. anamnézy dával šanci tak 25%, přišlo mi to tedy málo - ale už nejsem nejmladší, no. Když jsem si přičetla PGS, tak je to tedy 45%, což už je skoro 1:1 a vypadá to, že to fakt klaplo - ťukám do zubů :srdce: Předtím jsme se snažili dva roky přirozeně a prostě nic, i přes x měsíců na clostybegytu. Tak držím moc pěsti, ať tam jsou za čas :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
4.3.17 08:05
@MartinaCV píše:
Ivet, o těch carech to je taky. Laboratoř, mražení… Z Iscare jsem prchla ve 2015 a zrovna v tom roce se o Iscaru psalo v diskuzích hodně špatně. Za mě tam bylo tolik uděláno špatně, že to snad ani není možný. Už jen to, že na žádném ultrazvuku neviděli, že mám v děloze víc než 1 cm velký polyp a klidně mi vložili embryo. Přijdu na první návštěvu do Gennetu, to bylo před menstruací, sliznice vysoká a Dr. Jarošová říká: jé vy ale máte polyp.. no s ním neotěhotníte, ten musí ven. To to jako v Iscare nikdo nevěděl, neviděl..??!!! No měla jsem chuť jim tam říct něco od plic, ale bylo by toho tolik, že by mě tam mohla ranit mrtvice. :pocitac:

Ty kráso, no když to čtu, tak jsem fakt ráda, že jsem se rozhodla pro Gennet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3342
4.3.17 09:12

@Ivettt78 krásná čárka, gratuluju a ať všechno pokračuje tak jak má :hug:

Byla jsem v laboratoři na odběru jako samoplatce, jednou abych zjistila hcg, potom za dva dny na kontrolní odběr, tyhle dvě čísla mi stačily :mrgreen: ono stejně jestli se má něco potentovat, tak s tím člověk nic neudělá…mám za sebou dost různých zkušeností se zt a sp, tak jsem byla spíš pesimista :oops: ale čárku máš krásnou, to bude dobré :potlesk: :palec: :dance: další kolo těhotných začíná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3342
4.3.17 09:29

@Kamilaa7 máte domek? Teda, gratuluji a závidím :oops: :hug: :potlesk: miminko to určitě přežije, jen abys ty byla v klidu a pohodě, oni ty začátky jsou dost divoké :mrgreen: ale předpokládám, že už budete přestěhovaní a jen se budete zabydlovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
4.3.17 11:50
@Ivettt78 píše:
Ahoj holky, teď nám blbnul dva dny net, tak jsem se sem vůbec nedostala - musím vše dočíst… Dnes ráno jsem nevydržela a testla - jsem 9. den po KET a já tam, přetostže nosím brýle a vidím blbě, vidím ducha :srdce: Vidíte ho někdo taky, nebo je to jen má představivost? Prsa mám zvětšená, ale nijak nebolí ani nejsou citlivá a podbřišek - no jako bych to měla každým dnem dostat. Pevně doufám, že už nedostanu!

Parááááda, gratuluju! To jsou //! :dance:

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
4.3.17 11:51
@pajka29 píše:
sice nevím jestli je to nutné, ale vhodné asi ano. já to měla tak, že když mi dělali hormon. profil, tak jsem ho měla ukázkový, uběhlo půl roku a měly jsem jít na první ivf a dr. mě pro jistotu poslala na odběry(nevím co všechno kontrolovali)a zjistily mi zvýšenou funkci šz, pak se to po měsíci obrátilo a tak teď beru léky na sníženou funkci.

Děkuju moc za reakci ;-)

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
4.3.17 11:53
@Kamilaa7 píše:
Já si dělala test i ve 4. měsíci. Jak jsem neměla žádné těhotenské příznaky - chtělo to zkontrolovat :mrgreen: :mrgreen: Jinak holky, máme domek!!! Je to paráda. Jen se dcera narodí do krabic, protože stěhování vychází prostě na červen. Ale to přežije :mrgreen:

Tak to je parááááda, skvělý! Krabice nevaděj - jí to bude stejně jedno - hlavně, že bude mít vás a tvoje prso ;-) :pankac:

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
4.3.17 11:56
@marijan píše:
Ahoj, dr. Zhang rok prisel dlouho. Kdyz jsem to nadhodila v gennetu, udelali mi novy

Moc děkuji za odpověď. Domluvím se s dr. také na aktuálním - raději ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.