Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
28.8.17 21:24
@kakaramelka píše:
@MartinaCV no vidíš, taky se mi to právě nelíbilo že mi to dali na Blint…přece jen jsou to kortikoidy a tak vůbec… Něco ve stylu imunologii vám uděláme až když nevyjde ani ket a stejně i když se tam něco najdeš tak se dává převážně prednison takze tak…

Tohle hodně lékařů praktikuje bohužel plošně :( Taky jsem se s tím při prvním IVF v Iscare setkala. Naprosto zbytečné IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
28.8.17 21:26
@kakaramelka píše:
@MartinaCV no právě,50 jen za to vyšetření nemáme… Tak doufám, že to bude jen blbost co se bude dát vyřešit praskama… A nebo jak píšeš na tu pojišťovnu.. je to vše ještě daleko… Už mi odepsali z gennetu, že imunologii mi odeberou hned při první konzultaci a genetiku až podle toho jak rozhodně Mudr. Tak uvodome, pocitame stim že snažení bude až od nového roku, ale už budem mít všechny výsledky aspoň.. a buď vědět na čem jsme… Doteď nám toho minulém caru neudělali, až teď by chtěli… Ale… Nějak v nich nemame tu správnou důvěru…tak si počkám na gennet… :hug: děkuju moc holky za odpovědi… :* Jste zlate

K tomu genetickému vyšetření asi bude nutné mít doporučení od lékaře z Gennetu. Tuším, že jsme to tak měli. Ten začátek se trochu vleče, než máš všechna vyšetření za sebou, na druhou stranu když má někdo vyšší věk a požádá o uspíšení, jsou ochotni vyhovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
28.8.17 23:18

@kakaramelka a mas vysetreno amh a pruchodnost vejcovodu? at to mas komplet.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
29.8.17 05:53

@marijan amh m z minulého CAR a průchodnost jsem měla včetně drilingu ovarií atd… kvuli pcos… V 9/2016… a nějaké krevní testy mám taky HP ale z 2/2017 to si asi udělají své… Atd… Dokonce jsem politala po endokrinologii podezření na cukrovku atd že jsem měla vyšší glykémie nalacno, nepotvrdila se ale nějak mi v byval car zasantrocilynty výsledky a nemohou je najít :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
29.8.17 05:54

@MartinaCV jinak ano, dali mi z gennetu že imunologii odběry hned ale genetika až podle první konzultace s lékařem jestli ji indikuje nebo ne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
29.8.17 08:38
@kakaramelka píše:
@pajka29 v listopadu 29let…v září snažení dva roky, pojedeme na třetí… Mám pcos… Byla jsem na laparce, ale už to není ono… Se stimulaci jsem nikdy problém neměla, hezký jsem na vše reagovala ano OHSS je neměla… A taky máme trošku horší morfologii spermií… Máme za sebou biochemko - otěhotnění přirozeně po 1,5roce a pak 2IUI - neúspěšně 1IVF ET - biochemko a pak 1KET dvou embryji a potrat v 5tt :zed: takže po ivf mi kde otěhotnět, ale ne a ne se dostat dál jak do 5tt :nevim: a to mi i nasadili anopyrin a prednison… :think:

U nás byl problém jen u přítele, musely jsme mít dárce.:(otěhotněla jsem dva měsíce před 30.jinak jsme se snažily rok a půl a pak rok jezdily do gennetu než jsem otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
29.8.17 08:40
@kakaramelka píše:
Holčinky a oni v gennetu nedělají víkendy? Jako ani sobotu dopoledne. Co když mi něco vyjde na víkend 8o to se mi párkrát stalo… :think:

V sobotu dělají:),akorát v neděli mají zavřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.8.17 10:25
@michelle21 píše:
@kakaramelka Nevíš jestli v Genetu udělají imunologické vyšetření, ačkoliv se zatím nebudu chtít léčit v jejich CAR? O změně CAR uvažuji, jsem v podobné situaci jako ty, ale o 5 let starší a po 1 biochemickém po ET a teď mě čeká revize v 9tt po KET. Také mi vadí, že to současný CAR neřeší, ale mám tam ještě mrazáky a navíc se mi nechce chlapa tahat do dalšího CAR, když on je naprosto v pořádku. Tak bych ráda docházela do Genetu, ale jen do imunologické ordinace. Nevíte někdo zda je toto možné?

Embrya mohou prevezt. Zkus tam cinknout jak s tim imunem. Na genetiku dochazi zeny i odjinud nebo po prirozenem otehotneni. A proc zustavas tam, kde se nedari a kde mas vyhrady? Cekas tam zmenu k lepsimu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
29.8.17 11:00

@michelle21 myslím že ti můžou dát doporučení na imunologii a můžeš jít kam chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.8.17 11:09
@michelle21 píše:
@MartinaCV Výhrady mám, ale jinak jsem tam celkem spokojená a za neúspěch nedávám vinu pouze CAR. Absolvovala jsem tam 1. IVF, stimulace mi myslím celkem sedla - v 35 letech mít 4 zmrazené blastocysty nejvyšší kvality je myslím celkem úspěch a i to, že se při obou pokusech embrya chytla neberu jako špatný výsledek. Proto nechci nad současným CARem hned lámat hůl. Nikdo mi nezaručí, že to v Genetu bude lepší. Jen říkám, že bych ráda doplnila imunologii, kterou v mém CARu zatím nepovažovali za důležitou.

Je ti 35, tak mas zdarma genetiku embryi. To vedomi, ze vis, ktere z nich je zdrave a skutecne z neho muze byt dite, je k nezaplaceni. Odpada ztrata casu se zavadenim nevhodnych embryi s revizemi delohy. To je nejvetsi vyhoda Gennetu. Ja mela 3 blastocysty, zdrava jedna. Zbyle dve se proto nezavadely jinak bych tak mela uz revize. I krasna blastocysta muze byt Down.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.8.17 11:10

@michelle21 Ty tri blasty jsem mela ve 40-ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.8.17 12:04
@michelle21 píše:
No, je to na uvážení. Pokud by byl potřeba další IVF pokus, pak bych o změně centra vážně uvažovala, ale ty KETY jsem plánovala podstoupit v současném CARu. V nějakém jiném vlákně jsem četla, že se úhrady na genetiku embryí od srpna snížily, nevím, zda by se to týkalo i mojí situace a zda se to netýká jen konkrétního centra, kde třeba tu opodstatněnost genetického vyšetření neumí tak dobře vykázat jako Genet, který se na se na ni specializuje.

Bezne to stoji 50 tis. a musi se to delat na petidenim embryu. Kdyz to vytahne na blastocystu, hatchujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
29.8.17 15:11

@pajka29 To jsem ráda, že ti kontrola dopadla dobře :) Já se popravdě už taky těším, až bude malá venku, mám nahoře 14 kg, sotva funím, v noci nevím jak si lehnout… no bude hůř. Jinak papír na mateřskou snad dávají automaticky v poradně, pro ten se nechodí na ossz, jenom se tam pak právě donese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.8.17 15:17

@michelle21 Každopádně ti držím pěsti, aby příště sáhli po tom správném embryjku a nemusela jsi zase řešit to, co teď! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
29.8.17 15:55
@Lenkýs píše:
@pajka29 To jsem ráda, že ti kontrola dopadla dobře :) Já se popravdě už taky těším, až bude malá venku, mám nahoře 14 kg, sotva funím, v noci nevím jak si lehnout… no bude hůř. Jinak papír na mateřskou snad dávají automaticky v poradně, pro ten se nechodí na ossz, jenom se tam pak právě donese.

Jj dávají, mě se sestřička o tom zmiňovala. já mám 10kg nahoře, počítám že na konci těhu těch 14-15kg mít budu, tak snad to půjde dobře dolů 8o, už to na sobě taky cítím. v sobotu máme jet do ústí nad labem pro nábytek, tak snad to ještě zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.