Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
6.9.17 17:43
@Lenkýs píše:
@MartinaCV V tomhle směru věřím celostní medicíně „všechno souvisí se vším“ a když toho máš moc, tak tělo samo zasáhne a nedovolí ti těhotenství. Září uteče jako voda, tak se pak opravdu vykašli na to nepodstatné a věnuj se přípravám na dalšího prcka :)

Taky si to myslim. Celostni medicina a psychosomaticky pristup jsou mi blizke. Napadlo me, ze vnimam tri cykly bez ovulace a 1.6. nam umrel kocicak, ze to mohlo zacit tady. K tomu se pridala hromada prace a taky se mi nelibi tech mych 70 kg. Dnes od dopoledne makam a o rodince ani nevim. Tatinek opravdu vse zvlada sam. Jen mi chodi oba davat pusu. :) Do vecera jedna vec odejde soudu komplet a muzu si neco odskrtnout. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
7.9.17 00:21

Ahoj, mám z Gennetu Letná syna, bude mít v říjnu 2 roky (2. IVF, 1. KET po PGS). Chodila jsem k prim. Brandejské. Máme ještě jedno zamražené embryo po PGS a jsem objednaná k prim. Brandejské na 13.9. Netušíte některá, co mě před dalším KET čeká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
7.9.17 00:25
@boule76 píše:
Ahoj, mám z Gennetu Letná syna, bude mít v říjnu 2 roky (2. IVF, 1. KET po PGS). Chodila jsem k prim. Brandejské. Máme ještě jedno zamražené embryo po PGS a jsem objednaná k prim. Brandejské na 13.9. Netušíte některá, co mě před dalším KET čeká?

To je krásné, dvě zdravá embryjka :palec: Gratuluju :kytka: Asi nejspíš tě proklepne, tzn. prohlídne utz, asi budou odběry na hormonální profil, aby si byla jistá, že je vše ok.. a pak podle situace se domluvíte nejspíš podobně, jako to proběhlo poprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
7.9.17 01:33

@MartinaCV Tak ona je otázka, jestli přežije rozmrazení… Jinak ještě sporadicky kojím, to bude asi problém (vyšší proklaktin?). Menstruuju teda pravidelně od pěti měsíců od císaře, kojení nekojení…

AHM jsem měla někdy ve 37 letech cca 3,8, uvidím co jim vyjde teď (bude mi v listopadu 41).

Byla jsem teď na prohlídce u gynekoložky a dle jejího názoru funguji normálně, akorát se v té době schylovalo k ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
7.9.17 06:55
@boule76 píše:
@MartinaCV Tak ona je otázka, jestli přežije rozmrazení… Jinak ještě sporadicky kojím, to bude asi problém (vyšší proklaktin?). Menstruuju teda pravidelně od pěti měsíců od císaře, kojení nekojení…

AHM jsem měla někdy ve 37 letech cca 3,8, uvidím co jim vyjde teď (bude mi v listopadu 41).

Byla jsem teď na prohlídce u gynekoložky a dle jejího názoru funguji normálně, akorát se v té době schylovalo k ovulaci…

Jestli je embryo zdravé po PGS a je zamraženo vitrifikací nikoliv kryokonzervací, tak říkají, že 99% přežívá a je jedno, jak dlouho je zamraženo. Prolaktin si určitě zkontrolují v hormonálním profilu. Mně bylo řečeno, že na nějaké druhé pokusy musím dceru odstavit. Tak řešíme druhé až po odstavení. Já jsem taky po císaři a i přes plné kojení jsem menstruovat začala ihned po skončení očistek. Ovulace byla taky. Bohužel po ukončení kojení jsem přestala ovulovat, mám to nějaké obrácené. U tebe to vypadá dobře, tak hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
7.9.17 09:29

@MartinaCV Na KET ovulace neni potreba, ne? Ty mas jeste mrazaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
7.9.17 09:32
@boule76 píše:
@MartinaCV Na KET ovulace neni potreba, ne? Ty mas jeste mrazaky?

Mrazáčky nemám a pokud chceme ještě druhé dítě, bude potřeba mého vajíčka, tedy ovulace která bohužel teď stávkuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
7.9.17 09:33

@boule76 Na KET není potřeba ovulace, jen připravit sliznici a pak to držet Estrofemem nebo Estrahexalem do konce prvního trimestru, než funkci převezme plně placenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
7.9.17 11:28

Ahoj holky, po delší době opět nakukuji a jdu si pro radu. Mám za sebou už druhé neúspěšné ivf (v červenci) a natolik mě to demotivovalo, že jsem přemýšlela, že už se na to vykašlu :-(, ale vzhledem k blížící se 39 ještě jeden pokus risknu… To druhé bylo ještě větší propadák než to první, reagovala jsem špatně na stimulaci a měla hrozně málo vajíček a jednoho chudáka embryo, které se neujalo… Včera jsem byla na konzultaci v Gennetu a bylo mi nabídnuto vyzkoušet v příštím cyklu místo inseminace odběr vajíčka v nativu. Máte s tím některá zkušenosti? Já se hrozně bojím toho odběru při vědomí. Je to moc bolestivé? Doktorka říkala, že to není tak strašný, ale já jsem hrozná hysterka a bolí mě už jen to, když se doktor přiblíží :-)

Jinak jsem koukala, že už všem těhotným se to už blíží. Tak držím palce, ať jde všechno hladce a ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.9.17 11:51

@lulu79 Ja mam celkem cerstvou zkusenost s nativem. je mi pres 38 a mam za sebou take dve neuspesne ivf - vzdy konske davky hormonu, ale pokazde jen jedno vajicko - to jsme vzdy metodou icsi oplodnily a treti den transfer…ale ani jednou to nevyslo. Nedavno jsem absolvovala odber v nativu - nemela jsem zadne hormony - jen ovitrelle. Odber bez narkozy neni zadna hruza, je to celkem chvilka a urcite to bolelo mene nez kdyz jsem byla na punkci cysty. Muzes si rict o nejake oblbovaky…vim ze za mnou pred odberem byla anasteziolozka a mluvila se mnou o tom…ale opravdu si myslim, ze to neni potreba.
podle statistik je u nativu mensi sance uspesnosti nez pri klasickem ivf…ale nam se vyplatilo a jsem ted v 7 tydnu a uz mame i potvrzeno srdicko :).
jako samoplatci jsme platili 25.000kc…navic jsme meli icsi a prodlouzenou kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
7.9.17 12:12

@lulu79 ahoj, zkusenost sama nemam, ale kamaradka na odberu pri vedomi byla a rikala, ze to trochu bolelo, ale nic, co by se nedalo vydrzet. zitra jde shodou okolnosti na odber 5 kousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
7.9.17 12:12

@evan14 blahopreji, to je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.9.17 12:52

@marijan Dekuji :) vim, ze jeste nemame vyhrano…ale ten pocit, ze jsem poprve v zivote tehotna je k nezaplaceni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
7.9.17 13:25

@evan14 Děkuji moc za zprávu a gratuluji k těhotenství. To je dobře, že to vyšlo a že ta bolest nebyla zbytečná :).
Jinak jsme na tom asi dost podobně, podle toho, co píšeš. Tak třeba u mě nativ taky zabere:) Mně se na tom líbí, že je to bez hormonů a není to tím pádem tak velká zátěž pro tělo, ale zase se bojím té bolesti a toho, že třeba ani vajíčko nezískají… Tak to musím ještě zvážit, mám ještě pár dní čas, teď čekám na příchod menstruace.
Držím palce, aŤ se vše vyvíjí, tak jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
7.9.17 13:27

@marijan Děkuji. Mně doktorka říkala, že spíš bolí ten ultrazvuk víc než samotný odběr. A na ten odběr 5 vajíček jde taky bez narkózy? 8o To jsem myslela, že ani nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.