Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@boule76 píše:
Asi. Kazdopadne to bylo 2.IVF. Prvni bylo fiasko (pouze 2 oocyty, 2 embrya ICSI, jen jedna 5 denni blastocysta, bez PGS, nechytla se).
Takto jsem to měla já, první IVF úplně špatné a druhé výborné. Co bylo u tebe jinak při tom prvním a druhém IVF?
@Anonym_kaO píše:
@veveruse78 o OHSS nejde, já jsem dnes 8. den po KET. Ale ta bolest mi přišla dost podobná, i když o hodně menší. Včera jsem cely den jen ležela a odpočívala a dnes mi je o dost lépe.
OHSS se rozjíždí pokud po vložení embrya dojde k otěhotnění. Je to vlivem narůstajících hladin hormonů.
@MartinaCV Uprimne te obdivuji, ze mas trpelivost ty 3 mesice cekat, to ja bych asi nemela. Nemas predstavu, kolik ted Laurinka meri?
@MartinaCV Ahoj, ráda bych se tě zeptala, první IVF by nás mělo čekat v březnu, na konci února máme konzultaci s genetičkou, z poslední zprávy jsem se dočetla, že partnerovi vyšla mutace F2. Genetička by měla posoudit, zda bude potřeba PGS. O pár příspěvků výše jsi psala, že z PGS je většinou jen jedno embryo OK. Doufala jsem, že bych mohla mít i mrazáčky
Několik holek v jiných diskuzích mi radilo, že by kvůli F2 PGS nepodstoupili
zase bych nerada něco navíc, co by nemuselo být ![]()
@Dalva píše:
@kytkalenka Děkuji za informace! A ještě jsem se chtěla zeptat:
Holky, kdo jste měly PGS, kolik embryí (z kolika testovaných) jste měly v pořádku?
A nenastal problém třeba při rozmražení před KET? Otěhotněly jste s nimi?
Ahoj, testovány 3 embrya, 2 z nich byly v pořádku, jedno testované se při KETU nechytlo vůbec, druhé ano, ale stejně z toho bylo zamlkle těhotenství, takže PGS určitě ano, vyloučí geneticky špatná embrya, ale není to 100% záruka dítěte…Každopádně přeji hodně štěstí a hodně zdravých embryjek ![]()
@Marcella01 a nechala bys udělat PGS embryek když má chlap mutaci F2? Prý má polovina národa problém s touto trombofilni mutaci ![]()
Ahoj holky, nakonec se ozyvam relativne brzo
zdravim vsechny nove prichozi, je super, ze se tu objevila spousta novych holek, vsechny zdravim ![]()
nemela jste nektera prosim problem pri kojeni s ditetem, ktere by se v prubehu treba 10× odtahlo a rozbrecelo? dela to uz 4 dny a jsem z toho na mrtvici. cetla jsem, ze by to mohl byt rustovy spurt, ale ze to obvykle trva 2 az 3 dny, no tak u nas uz minimalne den ctvrty. nepomaha na ni mluvit, nechat vybrecet, rychle pritahnout k prsu, nic, proste si s prominutim rve. nekdy ji k prsu dotlacim, jindy ne. pomuze vystridat prsa, to ano. jako prijde mi to svym zpusobem jako detail, kdyz si uvedomim, jak jsem na zacatku s tim kojenim valcila, ostatne tady jsem toho napsala az az, a za tyden jsou ji 3 mesice, takze jsem nadsena za kazdy tyden kojeni, ale stve me to, ze nevim, co s tim ![]()
a jinak my dalsi vyvoj pokud jde o druhe dite nechali na prirode. byl by trochu masakr, kdyby to vyslo na prvni dobrou (vekovy rozdil by byl jen 12 mesicu), ale vzhledem k problemum s otehotnenim a kojeni je sance asi jako vyhrat v loterii.
predem dekuji za reakci ![]()
Jeste mam jeden rychly dotaz, braly jste nejake specialni vitaminy (krome femibionu 2) po porodu? zacaly mi padat vlasy a docela sila
![]()
@marijan píše:ahoj, resila jsem to presne to same. podle me se ni asi snizil tok mlika. trvalo to nekolik tydnu, ne dni. A za ten cca mesic nepribrala nic, stagnovala s vahou. z cehoz usuzuju, ze tam to mliko nebylo.bylo to desny. zpětné bych sahla po um nez tohle musela byt nejméně mesic opravdu hladova. neudělaš s tim nic. možná nahrivat prsa pred kojenim.
Ahoj holky, nakonec se ozyvam relativne brzozdravim vsechny nove prichozi, je super, ze se tu objevila spousta novych holek, vsechny zdravim
![]()
nemela jste nektera prosim problem pri kojeni s ditetem, ktere by se v prubehu treba 10× odtahlo a rozbrecelo? dela to uz 4 dny a jsem z toho na mrtvici. cetla jsem, ze by to mohl byt rustovy spurt, ale ze to obvykle trva 2 az 3 dny, no tak u nas uz minimalne den ctvrty. nepomaha na ni mluvit, nechat vybrecet, rychle pritahnout k prsu, nic, proste si s prominutim rve. nekdy ji k prsu dotlacim, jindy ne. pomuze vystridat prsa, to ano. jako prijde mi to svym zpusobem jako detail, kdyz si uvedomim, jak jsem na zacatku s tim kojenim valcila, ostatne tady jsem toho napsala az az, a za tyden jsou ji 3 mesice, takze jsem nadsena za kazdy tyden kojeni, ale stve me to, ze nevim, co s tim
a jinak my dalsi vyvoj pokud jde o druhe dite nechali na prirode. byl by trochu masakr, kdyby to vyslo na prvni dobrou (vekovy rozdil by byl jen 12 mesicu), ale vzhledem k problemum s otehotnenim a kojeni je sance asi jako vyhrat v loterii.
predem dekuji za reakci
@marijan píše:
Jeste mam jeden rychly dotaz, braly jste nejake specialni vitaminy (krome femibionu 2) po porodu? zacaly mi padat vlasy a docela sila![]()
![]()
taky mi padaji.resp.po umytí hlavy vycesu hooodne vlasu. vitaminy neberu.
@marijan píše:
Ahoj holky, nakonec se ozyvam relativne brzozdravim vsechny nove prichozi, je super, ze se tu objevila spousta novych holek, vsechny zdravim
![]()
nemela jste nektera prosim problem pri kojeni s ditetem, ktere by se v prubehu treba 10× odtahlo a rozbrecelo? dela to uz 4 dny a jsem z toho na mrtvici. cetla jsem, ze by to mohl byt rustovy spurt, ale ze to obvykle trva 2 az 3 dny, no tak u nas uz minimalne den ctvrty. nepomaha na ni mluvit, nechat vybrecet, rychle pritahnout k prsu, nic, proste si s prominutim rve. nekdy ji k prsu dotlacim, jindy ne. pomuze vystridat prsa, to ano. jako prijde mi to svym zpusobem jako detail, kdyz si uvedomim, jak jsem na zacatku s tim kojenim valcila, ostatne tady jsem toho napsala az az, a za tyden jsou ji 3 mesice, takze jsem nadsena za kazdy tyden kojeni, ale stve me to, ze nevim, co s tim
predem dekuji za reakci
s tou loterii…no aby ses nedivila
znam 2 kolegyne, ktere takhke otehotnely.ja mam ms od 6.mesice po porodu, tedy ted 2. cyklus a pritom koho k az 7× denne porad.
Jinak teda ms po porodu je vyrazne silnejsi a delsi.driv slabá ms 2 az 3 dny.ted trva 6 az 7 dni a do 5.dne pomerne silna.to me prekvapilo
@Kamilaa7 píše:
ahoj, resila jsem to presne to same. podle me se ni asi snizil tok mlika. trvalo to nekolik tydnu, ne dni. A za ten cca mesic nepribrala nic, stagnovala s vahou. z cehoz usuzuju, ze tam to mliko nebylo.bylo to desny. zpětné bych sahla po um nez tohle musela byt nejméně mesic opravdu hladova. neudělaš s tim nic. možná nahrivat prsa pred kojenim.
Ahoj, diky za reakci (i ty ostatni). Snizeni toku me nenapadlo, furt jsem si rikala, ze je blbost, aby poznala po minute kojeni, ze bude mit hlad
ale to snizeni dava smysl. Nastesti nemusim resit kazdy gram, ma v necelych 3 mesicich pres 6 kg. Nepomohlo by odsavat a davat pres flasku?
@marijan ja ti nevim, mne dite odsalo mnohem vic nez odsavacka. Zamer se na navyseni laktace, prolyvas se kojicimi caji?
@Cuddy piju, ale tak nejak normalne. zkusim zas ty rady na zvyseni.
Jinak nedela to v noci, kojim po docela vetsi pauze (i 5 hodin) a odpo, kdyz je prospana po prochazce, čili po delsim case. Tak jestli se staci utvorit mleko a bezne ne…? Pres den kojim nekdy po 2 hodinach, maximalne po 3.
@marijan mne se dite v dobe spurtu nakojilo pouze v rozespalem stavu. Ani ne tak kvuli mnozstvi mleka, ale ze jeste nebylo v bojovne nalade. Mne totiz plakalo od zacatku po prvnim napiti, to jeste nemohlo vedet, kolik toho mleka je.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď