Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
27.2.18 18:55

@LuciisPuciis Z těch posledních příspěvků jsem si myslela, že se asi konečně zadařilo :) Tak vidíš, vše má svůj čas, prostě to jednou vyjít muselo :) Vydržela jsi tedy u Dr. Jarošové, tato stimulace ti sedla a konečně se štěstí usmálo :palec: Mám radost, jen tak dál, gratuluji, přeji pohodové těhotenství a bezproblémový porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.2.18 18:57

Holky, k těm minimálkám, co se tu řeší. U holek s nízkým AMH prý dobře funguje kombinace Femara + Menopur. Dr. Jarošová o Femaře ví, ale nepoužívá ji, nicméně se jí nebrání. Je fakt, že Clostil je kvůli sliznici problematický a po Tamoxifenu moc miminek není. Kamarádka po všech možných pokusech teď tuhle kombinaci taky zkusí. Je jí 40 a má velmi nízké AMH. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.2.18 19:04

@Synekdoche7 Ahoj, já jsem tu tři roky taková „matka“ snažilek a možná, že díky tomu, jak se k IVF stavím, je tu tolik těhotných a miminek, protože jsme vždy vše probraly detailně a neslevily z kvality. Poslední dobou tolik nepřispívám, ale dovolím si tvrdit, že jsem tu před třemi roky rozjela vlnu těhotných, je jen minimum těch, co neotěhotněly a protože je tvůj příspěvek takřka volající po posledním pokusu, můžu se s tebou nad vším zamyslet. Napíšeš tedy čím jsi prošla, s jakými výsledky, kolik ti je a co všechno máš za sebou? Gennet je dobrá volba, pokud zvolíš správnou lékařku. U koho jsi? Jestli chceš, můžeme tu probrat detaily, včetně toho, proč a koho si vybrat na pomoc. Uděláš si pak úsudek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.2.18 19:09
@Synekdoche7 píše:
Ahoj všem, právě jsem se objednala na vstupní konzultaci do Gennetu, nebylo mi však řečeno jméno lékaře. Vím, že je tu hodně v diskusích chválená MUDr. Jarošová, nebo Brandejská. Je tu naopak lékař, před kterým spíše varujete/nedoporučujete? Proč? Moc děkuji.

Nevím, jestli už holky odpovídaly, teď jen nakukuji. Rozhodně ne k Rožníčkové. O Vykysalé jsem také nečetla žádné úspěchy, možná je na holky milá, ale nečetla jsem tu o přívalu miminek (sleduju to tři roky). Samozřejmě nevím, jak se jí daří „mimo diskuzi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
27.2.18 19:28

@LuciisPuciis To je krásný :srdce: Luci, moc moc gratuluji. Já to tušila dle tvých posledních příspěvků :mrgreen: Ale budeš sem chodit i dál, co? Občas napiš, jak se s miminkem v bříšku máte, jo? ;) Opatrujte se. Naší Aní už je 16 měsíců. Neskutečný. A vždy když se na ní podíváme, tak si řekneme, jo, stálo to za to :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.2.18 19:30

@Synekdoche7 Něco zpětně jsem se dočetla. Vkládala jsi někdy geneticky zdravé embryo? Kolik ti je? Po vložení embrya otěhotníš, to je skvělé, takže jde jen o to zrevidovat všechny postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
27.2.18 19:43

@MartinaCV Ahoj, děkuji za nabídku „pomocné ruky“. Letos mi bude 36, jak jsem psala výše - mám za sebou rok časovaných styků a inseminací v CAR, poté IVF - stimulace Gonal + Cetrotide v krátkém protokolu, 225j po dobu 5 dní, poté 150j 3 dny v kombinaci s Cetrotide, posledni 9 den pak pouze Cetrotide a Pregnyl, 11 den OPU. Odebráno 6 vajíček, oplodněno 5, všechny došly do blasty, ale 1 se v den ET zarazilo, takže nakonec ke zmrazení 3 hatchujici blasty a 1 transferována. ET biochemicke, KET pak opět biochemicke, druhý KET zamlkle těhotenství s revizi 10 TT (zpomalení ve vývoji už od 6 tt.). Dnes jsem 12 dní po posledním KETu a na testu bílo :-(. Po zamlklém potratu mi byla dělaná imunologie v Imunii. Výsledek - protilátky proti trofoblastu, spermiím, ovarium ok, hraniční pozitivita protilátek ANA screen, protilátek anti TPO a proti anexinu. Dále zvýšená hladina IgE a IgM a zmnožení NK buněk. Doktorka v Imunii to se mnou neprobíhala úplně podrobně, řekla, že potřebujeme trochu utlumit imunitní systém - takže klasika Prednison na 8 týdnů před KET. Byla jsem i na hysteroskopii, vše ok, amh před 2 má lety 2,4 hormonální profil ok. Jediné, co nemám vyšetření je právě ta genetika, embrya nebyla testována. Z výsledků 4 krásných blast po IVF jsem si byla téměř jistá, že se alespoň 1 mimčo povede, ale realita mě probrala. Možná působím hodně pesimiticky, to proto, že je to tak čerstvé. Ale nevzdávam se a jdu bojovat dál. U posledních KETů jsem měla pocit špatného načasování a celkově doufám, že by mě změna centra nakopne správným směrem.
Edit: preklepy

Příspěvek upraven 27.02.18 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
27.2.18 19:48
@Petruš Z. píše:
@LuciisPuciis To je krásný :srdce: Luci, moc moc gratuluji. Já to tušila dle tvých posledních příspěvků :mrgreen: Ale budeš sem chodit i dál, co? Občas napiš, jak se s miminkem v bříšku máte, jo? ;) Opatrujte se. Naší Aní už je 16 měsíců. Neskutečný. A vždy když se na ní podíváme, tak si řekneme, jo, stálo to za to :palec: :srdce:

Moc děkuji! Pane joooo - to to letí! Už je to velká holka! Neuvěřitelné.

Snad vše půjde dobře i dál. :srdce:

To je jasné, že se tu sem tam zjevím i nadále - však budu potřebovat ještě spoustu informací ;-)

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
27.2.18 19:48
@Virgina123 píše:
@LuciisPuciis
Moc ti gratuluju a přeju ať vše dobře dopadne.
A nám všem co čekáme přeju totéž ????

Moc díky!

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
27.2.18 19:49
@MartinaCV píše:
@LuciisPuciis Z těch posledních příspěvků jsem si myslela, že se asi konečně zadařilo :) Tak vidíš, vše má svůj čas, prostě to jednou vyjít muselo :) Vydržela jsi tedy u Dr. Jarošové, tato stimulace ti sedla a konečně se štěstí usmálo :palec: Mám radost, jen tak dál, gratuluji, přeji pohodové těhotenství a bezproblémový porod :kytka:

Díky!

• Citovat
  • Upravit
29
27.2.18 20:03
Moc gratuluju, je krásné tohle číst! Užívej těhotenství!!
@LuciisPuciis píše:
Ahoj holky,

tak konečně mohu napsat, že na konci léta nás bude doma o jednoho víc! Máme za sebou 1. screening u dr. Smetanové a vše je o. k. Jupí!!! Spadl nám obrovský kámen ze srdce. S oznámením jsme čekali právě do tohoto screeningu (jak tady, tak rodině, přátelům …).

Je to naše 3. IVF. Oba dva jsme zdraví, „jen“ mi chybí oba vejcovody (pro saktosalphinx byly odstraněny). Zaváděna byla poslední přeživší - 4 denní morula. Stimulaci vedla dr. Jarošová (Puregon + Luveris). OPU dr. Jarošová. ET provedla dr. Gáborová.

Doufáme, že vše půjde dobře a na konci léta se nám narodí zdravé miminko. Všem, kteří na svůj poklad ještě čekají, přeji hodně štěstí a pevné nervy na cestě za ním ;-)

L.

Příspěvek upraven 27.02.18 v 17:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
27.2.18 20:07
@stella210 píše:
Moc gratuluju, je krásné tohle číst! Užívej těhotenství!!

Zatím užívám u WC mísy, ale nevadí - to vydržím ;-) Jinak moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
4106
27.2.18 20:09

@LuciisPuciis ty otazníky byly smajlík do tu tu asi neumí…
Holky dělá se v genneru než se k něčemu přejde genetika obou? A jak dlouho trvá? Pak bych chtěla ještě tu genetiku embrya, bylo mi 35, ivf sice za sebou žádné nemám, ale snad to nebude problém ne? Dělá se to na pojišťovnu co jsem četla v mém věku ne?
Pisu z mobilu tak se omlouvám za diakritiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.2.18 20:29
@Virgina123 píše:
@LuciisPuciis ty otazníky byly smajlík do tu tu asi neumí…
Holky dělá se v genneru než se k něčemu přejde genetika obou? A jak dlouho trvá? Pak bych chtěla ještě tu genetiku embrya, bylo mi 35, ivf sice za sebou žádné nemám, ale snad to nebude problém ne? Dělá se to na pojišťovnu co jsem četla v mém věku ne?
Pisu z mobilu tak se omlouvám za diakritiku.

Ahoj, jasně, nejdřív bude genetika páru, tam dostaneš „díky“ věku potvrzení, že má pojišťovna uhradit PGS embrya. Nejdéle trvají výsledky genetiky páru, cca dva měsíce, protože krev se posílá do Honkongu. Mezi tím absolvuješ všechna další vyšetření. Problém mít genetiku embrya i když ještě nemáš za sebou IVF není, je to kvůli věku. Doporučuji si vybrat jednu ze dvou lékařek, které na toto pamatují - Jarošová, Langerová. Rozhodně ne Rožníčková. Viz zkušenosti nás všech za tisíc stran zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
27.2.18 20:30

@MartinaCV Ahojky, cetla jsem tvuj prispevek ohledne „matky“ snazilek. :lol:..mohla bych te take poprosit o pomoc? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.