Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ejbinka píše:
@kakaramelka koukám, že jsi také byla na StudiJá byla v CUBE. Bylo to mé druhé a poslední IVF. Nebylo co k transferu a to mě od všeho úplně odradilo a položilo tenkrát
Víš ale přece, že strašně moc záleží na stimulaci.. a kdo jí dělá. Zejména pokud se ti daří zapadnout (jakkoliv), tak máš obrovské šance, když bude stimulace dobrá. Nechceš to ještě zvážit? I věk je ještě dobrý.
@ejbinka
Jj byla v gynemu ještě tehdy… Já měla nakonec 3 vajíčka jedno nej.mi dali k etu zdařilou se pak v 5 tt se pustilo pak byl ket 2 a zas se zadarilo ale zas i přes prednison a 6krat denně utrogestanu v 5tt taky konec… Taky mě to dost položila tak jsme si dali pár měsíce pauzu a pak šli nanovo do gennetu ale… Tak uvidíme…
@ejbinka Ahoj, sice se z diskuze vůbec neznáme, ale i tak mě to moc mrzí, drž se!
Ahoj děvčata, jinak v pátek jsme byli u Jarošové a naprostá dokonalost. I muž je z ní nadšenej, protože mu říká chlapák
Vlila nám do žil strašně optimismu. Hned mi dala léky na endošku a za měsíc jdu k ní na kontrolu, jak je snáším a jaký mi dal postup doktor z centra endometriozy. Taky říkala, že ač mám nízké amh, vidí to u mě spíš na dlouhý protokol, aby se ta endoška moc nevyživovala. Opravadu mám tentokrát pocit, že jsem v těch nejlepších rukách. Jak válčíte vy? ![]()
Ahoj holky, chtela bych se s vami poradit a možná trochu vypovídat. Snažíme se o miminko uz pres dva roky. Oba jsme pomerne mladí (26 a 27 let). V podstate vse mame v poradku, pritel ma je o malinko horsi spermiogram, ale nic hrozného. Mame za sebou tri IUI a jedno IVF (v únoru), kdy kvalitni bylo jedno embryjko a nepovedlo se. V centru mi rekli, ze uděláme znovu imunologii (meli jsme jiz jednou delanou, ale v Podoli). Objednana jsem k doktorce Malickove na 14.5.. Nabídli mi dalsi IVF v květnu, ale krizilo by se to s imunologii. Rekla jsem, ze dalsi IVF chceme az v červnu. Coz bylo minuly mesic, nechtěla jsem o dalsich pokusech ani slyset a věnovali se jen sobe. O víkendu jsme byli na rodinné oslavě, kde bylo spoustu deti a na nas to děsně padlo. Tak přemýšlíme, ze bychom do IVF sli uz v kvetnu, ale mame dilema kvuli vysetreni imuna jestli nepockat, treba se konecne neco vyvrbi, jen ta touha zkusit to znova je asi větší. ![]()
@Lucie58 Ahoj, jestli můžu poradit, tak bych počkala po Malíčkové, protože jestli je tam nějaký problém, tak ona ho určitě najde a vy si ušetříte další případné zklamání. Vím, jak se cítíš, okolo mě je taky každá druhá těhotná, ale tohle chce prostě trpělivost a co nejvíc výsledků vyšetření. Držím moc palce! ![]()
@ejbinka Gynex a Nosifol se nekryjí, naopak oba ruku v ruce mohou vytvořit velmi dobré podhoubí. Tím spíše, jestli to chceš opravdu nechat jen na přirozenou náhodu, bude tělo soustavně k tomu přirozeným způsobem připravováno. Ani jedno neuškodí, ba právě naopak. Držím pěsti, děj se vůle Boží
![]()
@Lucie58 Moje zkušenost je, že Dr. Malíčková po tom, co zkoukne výsledky, zavelí buď teď si klidně vyrábějte embryjka, léčba nastane od tehdy, nebo řekne, teď si ani nevyrábějte embryjka, je nutné počkat na přeléčení - to se stává např., když má žena alergii na své vlastní oocyty a to se opravdu děje. Takže když už to máte dobře rozehrané a máte k ní termín, počkala bych na ní. IVF je tak velké sousto, že nemá smysl ho dělat zbrkle jen proto, že na oslavě byly děti.
@ejbinka A jinak mě to mrzí, moc
Fandila jsem Ti
Ale myslím si vzhledem k Tvé historii, že šance na přirozené početí jsou ještě celkem slušné.
@MartinaCV No asi to bude nejrozumnější.
A muzu se zeptat? Prý mi pani doktorka rekne na co odebrat krev a zaroven ten den mi ji jeste odeberou, jsou vysledky do druheho dne nebo to nejakou dobu trva?
Pri prvni imunologii nam vyslo vše naprosto v poradku.
@Lucie58 píše:
@MartinaCV No asi to bude nejrozumnější.A muzu se zeptat? Prý mi pani doktorka rekne na co odebrat krev a zaroven ten den mi ji jeste odeberou, jsou vysledky do druheho dne nebo to nejakou dobu trva?
Pri prvni imunologii nam vyslo vše naprosto v poradku.
Ano, když k ní člověk jede v nějakém ranním čase, tak to ještě naberou. Nechce na lačno, ale nejíst nic tučného. Výsledky pár dní trvají, úplně hned to není, ale do týdne ano.
Jinak už jsem mockrát zažila, že někomu to někde vyšlo v pořádku a u ní ne. Na ní bych se spolehla.
@kakaramelka Ahoj, líbí se nám přístup mnohem víc než v Gynem. Jak jsem psala ![]()
V pátek jsme byli u Jarošové a naprostá dokonalost. I muž je z ní nadšenej, protože mu říká chlapák
Vlila nám do žil strašně optimismu. Hned mi dala léky na endošku a za měsíc jdu k ní na kontrolu, jak je snáším a jaký mi dal postup doktor z centra endometriozy. Taky říkala, že ač mám nízké amh, vidí to u mě spíš na dlouhý protokol, aby se ta endoška moc nevyživovala. Opravadu mám tentokrát pocit, že jsem v těch nejlepších rukách.
@MartinaCV Moc dekuju, byla bych nejradši kdyby u ni vyslo neco spatne a my konecne vedeli proc, co a jak.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.