Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@zabicka7 píše:
Co se týče těch bříšek, při každé stimulaci před odběrem vajíček jsem měla břicho jak v 5.tém měsíci a vždy jsem si ten pocit užívala, připadala jsem si aspoň na chvíli zase jako těhulka
Teď po KET mám břicho asi ještě větší, protože se od KETu nevejdu do riflí ani do jiných kalhot tak, aby mě netlačily na břicho. Tak chodím v elasťákách, ale taky si říkám, že asi budu brzo potřebovat nějaké těhu kalhoty, dnes mi v elesťákách bylo trochu chladněji, jen ještě budu muset nějakou dobu asi počkat, jak to u nás teď celé dopadne.
U mě jsou ted nejlepší parták tepláky a mikina
Od ledna jsem musela dokoupit pár volnějších věcí a obtáhlá tílka chudáci leží na dně skříně… díky bohu za dobu oversized věcí
![]()
@potvurka89 píše:
Holky jak si tu píšete o těch bříškach tak jsem si vzpomněla jak jsem byla těhu, seděla v čekárně u obvodní doktorky a říkala si pro sebe " ja nejsem tlustá ja jsem těhotná "![]()
Mně osobně se líbí všechna těhotenská bříška a nechápu, že nějaké těhulky bříško schovávají, já se teším až ho budu vyvalovat ![]()
@Kolouchek protože třeba když jsem byla těhu tak v té skupince co měli rodit v květnu byli slečny a pani které otěhotněli přirozeně a vadilo jim že nemůžou cvičit s činkama a běhat takže asi tak
@Kolouchek píše:
U mě jsou ted nejlepší parták tepláky a mikinaOd ledna jsem musela dokoupit pár volnějších věcí a obtáhlá tílka chudáci leží na dně skříně… díky bohu za dobu oversized věcí
![]()
![]()
Přesně, asi budu muset dokoupit a udělat si radost
![]()
@kiwiovka
tak pizzu celou taky zvladnu, to se neboj ![]()
Tak j si ty sladky snidane uzivam, pecu nebo manzel dela palacinky
ale aspon me pak neho i chute vecer ![]()
@Mis2
když já jak se nestravuju klasicky, tak bych s tím asi měla trochu problém
Aniž bych se teda ke klasice vrátila, to bych nechtěla
Ale zase, pokud by mi to někdo připravil, neřekla bych ne, že ano…
![]()
@potvurka89 píše:
@Kolouchek protože třeba když jsem byla těhu tak v té skupince co měli rodit v květnu byli slečny a pani které otěhotněli přirozeně a vadilo jim že nemůžou cvičit s činkama a běhat takže asi tak
Tak ja chápu, že když byly zvyklé cvičit a chodit do posilky, tak jim to chybi, ale na druhou stranu jsou i v těhotenství jiné alternativy jak se udržovat trochu v kondici, tak se to dá. Ale fakt je, že když žena otěhotní nekomplikovaně přirozeně, nezná ty pocity, co prožíváme my, které tu cestu máme trnitou a řeší pro nás malichernosti, jako je zvedání činek ![]()
A jinak jak ty se cítíš? Volala jsi k dr. kvůli těm stehům?
@Kolouchek přesně tak otěhotněli přirozeně a malém je obtěžovalo.
Cítím se dobře a nevolala jsem tam zitra jdu na gyndu tak se na mě doktor podívá. Jediný co tak jsem ráda že mam takový ty síťový kalhotky co se používají po porodu protože moje spodní prádlo pěkně tlačí přesně do stehů v podbřišku
@potvurka89 to věřím, ty kalhotky jsou sice dost neestetické
, ale zato moc pohodlné a když má člověk bolest, tak je rád, že je má ![]()
@Kolouchek přesně tak, myslela jsem že to už zkusím do svého prádla a jak jsem v noci utíkala si pro ne
estetika neestetika
![]()
Holky, teď mě tak napadlo, brala jste některá kyselinu listovou po ketu? Jakože jestli vám to vůbec doporučovali? Mě až dneska došlo, že se mi o ní nikdo nezmínil, v minulém caru mi ji doporučovali vždy. Jen nevím, už takhle beru Estrofem, Utroš a Koenzym Q10, tak abych toho zas neměla moc.
Dík za rady ![]()
@kiwiovka má se brát par měsíců před plánováním těhotenství, já mám teď acidum folicum na recept od dr. ke stimulaci, předtím
jsem brala Femibion. Určitě se má brát před
i u po transféru… tělo ji nejvíc potřebuje v těhotenství pro vývoj plodu, takže určitě ji ber…kup si Femibion, ten obsahuje už naštěpenou listovku.
@kiwiovka rozhodně nevadí, že máš Utroš a Estrofem, to jsou pohlavní hormony progesteron a estrogen, listovka je vitamín ![]()
@Kolouchek
což to vím, ale vždy jsem brala nějaké preparáty, co už ji obsahovaly. Třeba Fertility Blend, Inositol (nebo něco takovýho) či Fertipronu. Zatím si asi koupím obyč tabletky, Femibion je dost drahý
Ale pokud by to vyšlo, zainvestuju
Díky, vypravím se dnes do lékárny. Jen mě překvapilo, že nikde ani zmínka
Asi se to bere už jako automatické…:)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď