Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj. Tak dnes jsem byla na kontrole u gyn. A byla jsem poslána na endokrinologie podle výsledků s krve od 6.11. Vůbec mi nedali info že je něco špatně a mám jsi dojít dřív k doktorovy. Vraj se někde zatoulala SMS. Byli jsme domluveni v případě špatných výsledků mne zašlu SMS a já jsi vyzvednu žádanku. Nemáte někdo skusenosti jestli se mám začít bát? ![]()
@Rebecca2018 h
Nejbeznejsi na endokrinologii byva stitna zlaza. Pokud je potreba dostanes keky a je klid
@Toluma to jo spíš mne štve že to věděli od 6.11. A mně to řekli až dnes. Už jsem asi měla brát nějaké léky aby se to ustalilo.
@kiwiovka tak to je super
gratuluji @Rebecca2018 já měla poruchu štítné žlázy a musela jsem cca 3 měsíce čekat než se to ustálilo, ale uvidíš co ti řekne doktor.ja už mám hodnoty v normě ale stejně chodím 2 ročně na kontroly
@Rebecca2018 Ahoj, ted uz se tim netrap a zkus najit endokrinologa ktery Te vezme co nejdrive. Asi Ti fakt predepisou leky (euthyrox, letrox). Dobra zprava je, ze zabiraji velmi rychle, takze no stress
At se dari ![]()
@Rebecca2018 Ahoj, přesně, jak píšou holky, bude to štítná žláza. Nasadí ti léky a pak už si tě budou hlídat. Jako těhotnou by tě měli vzít přednostně. Vůbec se tím nestresuj ![]()
@Rebecca2018
Me to dr neresila asi 10 let, pak sem sla jinam a trvalo 2 roky nez se to dostalo do normy.
Ty 3 tydny to jeste jde, hlavne sehnat endokrinologa
@pajka29 no to jo ale už měsíc jsem měla být u doktora aby to řešil že jsou špatně hodnoty. A a nikdo to měsíc neřešil takže se bojím jaké to bude mít následky.
@Helca83 @aret1 @Toluma no naštěstí jsem mluvila s doktorem tady u nás a vysvětlila co se stalo a můžu přijít v pátek. Snad to nebude mít vlyv na miminko. Nechápu když něco vyléčíme je to v pořádku tak hned začne něco nového.
@Rebecca2018 no já nevím jak dlouho jsem to měla protože před IVF jsem měla cca 3× inseminaci bezúspěšně, doktorce přišlo divné že se nedaří(u mě problém v početí není(nebyl)) tak mi ještě pro jistotu udělala odběr na štítnou žlázu a měla jsem tu jednu hodnotu hodně nízkou, další měsíc zase příliš vysokou
@pajka29 já snad nikdy neměla nějak vyrazni problém až teď. Nic jiného mi nezůstává počkat do pátku snad udělají další odběry a rozhodnu co dál. Jediné doufat že to miminku nijak neuskodilo
@Rebecca2018 Ona se ta štítná žláza občas zblázní až v těhotenství. A ty výsledky nemusí být nutně nijak hrozné, jen jsou třeba lehce mimo normu, což nemusí ještě nic znamenat. Je dobře, že tě objednali už na pátek. Ničeho se neboj, miminko bude v pořádku ![]()
@aret1 no to doufám. Uvidíme v pátek jak se k tomu postaví doktor. Nevím já vůbec netuším jaké hodnoty mají být a bylo to cca 3 týdny zpět tak jsi myslím udělá nový rozbor krve.
@Rebecca2018 bud v klidu, to asi nebude tak hrozne, protoze kdyby bylo, volali by ihned… to bude lehce vys nebo niz nez ma byt a bude potreba to zkorigovat leky… miminko by to ohrozit nemelo, to by se to muselo hrozne moc zkazit, a to bys musela mit priznaky, proste by sis toho vsimla. Je super, ze Te vezme uz v patek, to je pozitri. Cekala bych ze dostanes leky a tak za 2-3 tydny kontrolni krev, a pak Ti to bude upravovat tak, abys byla tam, kde ty hodnoty maji byt
Mozna jsou i v poradku, ale je videt ze by to nestacilo na cele tehotenstvi a posilaji Te tam prave uz dopredu, protoze ted pracuje stitna za dva a cim je mimi vetsi, tim musi pracovat vic.
Proste jak pise @aret1.
@Helca83 možná jenom zbytečně stresuji. No a já byla taky ráda že v pátek ráno mne vezmou. No nevím jak by to pozorovala. Unavená jsem dokazu spát 12 hod. Na váze taky hezky nabírám ale to může být jak jsem i doma. Nevim doktorka moc nestresovala a kdyby to bylo až tak špatně tak asi by zastresovala víc. Nic jiného než čekat do pátku. Ale děkuji za podporu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď