Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pajka29
já ho měla, byla jsem jednou na kontrole 11. DC
Pak už byl rovnou ket
Holky, tak zas nevim. Od dr mam napsano kontrolni utz 21-28 DC (pred stimulaci). Mela jsem mit v patek, coz nevyslo. Sestricka me preobjednala na pondeli s tim, ze se to da udelat i 1 ci 2 den MS
Je to tak v poradku, uvidi, co potrebuje? Prave ani nevim, oroc ten kontrolni chtela ![]()
A samozrejme se mi ani moc nechce jit na uzz pri MS (nekdy jsou to jatka).
@Toluma
a máš jistotu, že ti ms fakt dojde? Nebo už došla?
Pokud říkají, že to nevadí, tak bych to tak brala.
příjemné to není, taky jsem to párkrát musela podstoupit.
@pajka29 Původně jsem nás chtěla objednat po novém roce, ale v prosinci jsem měla mimoděložní a po tom se doporučuje pauze 3-6 měsíců, tak jsem to chtěla odložit a zavolat až na jaře, ale manžel říkal, ať na nic nečekám a objednám nás. Počkám ale, až mi dorazí MS, po laparoskopii vůbec nevím, kdy dorazí a pak nás teda objednám.
Já měla 2× neúspěšný KET v nativu, takže já teď půjdu do stimulovaného KETu.
@Bublina1414 Ahoj, my chodili na Archu, takže s doktory neporadím, ale hodně tu holky chválí dr. Leahomschi. Kolik máte embryí v mrazáku?
@Toluma Já myslím, že ten kontrolní UTZ se dělá kvůli cystám, ne? Kdyby tam byla cysta, tak se nemůže stimulovat. A pokud pospícháš, tak bych šla na UTZ klidně i v době MS. Já to teď zažila několikrát, je to takové nepříjemné, ale doktoři jsou zvyklí.
@kiwiovka tak budu počítat s tím že tam tak 2× za měsíc pojedu.
@lachi tak to jo, já počkám s čím přijde v týdnu manžel, musí na to upozornit šéfa že zase bude v tomhle roce potřebovat častěji volno.
a pak bych nás už objednala, radši to nebudu odkládat protože i když by vyšel hned první ket tak malýmu po narození druhého dítěte budou víc jak tři roky.
@Toluma no já musela jezdit první nebo druhý den MS kuli cyste. Je to nepříjemné a ještě jednou jsem měla chlapa. Ale oni jsou na to zvyklý neboj.
@Rebecca2018
diky, ja zatim jen malilinko spinim, ale myslim, ze do zitra se to rozjede.
a jak to mam udelat prakticky, tampon vymenit az tam za vlozku a aspon se trosku otrit nebo jak? no neumim si to predstavit, ale co se da delat ![]()
@Toluma no já to dělala přesně tampon jsem jsi vyměnila tam. Chvíli jsem počkala na WC pak jsem jsi dala vložku měla jsem sebou vlhčené uterky. Bylo to divné ultrazvuk byl špinavý i všechno ale doktor jakoby to ani nevnímal. Pak jsem jsi znovu došla na WC a dala tampon. Nějak jsem to přežila a raději se snažila nevnímát a nijak nekomentovat. Já musela každý měsíc tohle absolvoval kuli cyste a to se Vo mne hrabal docela dost.
@Rebecca2018
diky, tak snad. jeste dnes odvezli maminku do nemocnice s epilepsii - to je furt neco ![]()
@Toluma to mne mrzí já řeším něco podebneho. Maminka nastoupila na důchod a úplně se zhroutila chová se jak malé dítě a ve všem ji musíš hlídat. Nevím jak tohle ústrojím a postarám se o ní. Někdy to bude možná lepší pro tebe aspoň nebudeš myslet na miminko ale víc na mamku a ono se to povede. Já takhle fakt asi půl roku se nemohla trefil aby jsme začali stimulovat takže raději jsi nic neplánuji. Pak jsem dostala MS v Praze na nákupech a naštěstí v gennetu ještě v sobotu byla doktorka tak jsme začali stimulovat a povedlo se.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.