Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@KamisB píše:
@Vivila - neboj ono to pak půjde, někdy to hold jen dlouho trvá, ale do porodu je času dost
no jasně
času do porodu dost… hlavně aby to bylo všechno ok… ![]()
Ahooooj holkyyyy
teda vy jste tzoho zase nakecaly, kdo to má číst??
přelítla jsem to jen tak narychlo takže jsem nepřečetla všechno, ale - Jani gratuluju k tomu že už jsi doma!
![]()
Jinak holky k tomu cukroví- to já jsem pilná jako včelička, já mám dva druhy lineckého, perníčky, tatrankový, rohlíčky, rumový kuličky, vosí hnízda a kokosky
a to mi stačí
ale my jsme na to doma dvě, takže mám výhodu a chlap je taky úžasnej, ten mazal marmeládou linecký a obaloval rohlíčky v cukru
Andulka se mnou vykrajovala a pak mi i uhňácala těsto na další, dělala se mnou kuličky i hnízda, tohle obojí jsem dělala z trojité dávky, protože by toho bylo málo
![]()
Jinak co se týče jmen my máme jasno
kluk bude Václav po tatínkovi, dědovi, pradědovi…
no naštěstí to neni nějakej Dařbuján nebo takovýho něco příšernýho
No a holku bych chtěla Haničku nebo Kačenku
Mám Aničku tak k tomu se ty jména tak hezky hoděj
![]()
Ahojky holky, tak jsem byla dnes v Gennetu, aby mi řekli výsledky UZ, spermiogramu a hormon. profilu, a všechno v pořádku..tak jsem chtěla vědět co dál a bylo mi řečeno, že ještě nemáme připravený sondy na PGD! a to jsme tu zálohu platili už v půlce října..nemáte někdo zkušenost s tim jak dlouho to ještě může trvat?? :/
děkuju mooc ![]()
@Denis11 Ahoj Dení… no to jste pilný teda… takovýho cukroví… to je úžasný
![]()
@Sofie88 píše:
Ahojky holky, tak jsem byla dnes v Gennetu, aby mi řekli výsledky UZ, spermiogramu a hormon. profilu, a všechno v pořádku..tak jsem chtěla vědět co dál a bylo mi řečeno, že ještě nemáme připravený sondy na PGD! a to jsme tu zálohu platili už v půlce října..nemáte někdo zkušenost s tim jak dlouho to ještě může trvat?? :/
děkuju mooc
Ahoj Sofi, já jsem teda ještě neslyšela, že by se platila nějaká záloha
slyším to poprvé, takže s tím teda nevím, jinak já jsem byla na dlouhém protokolu, poprvé jsem byla v Gennetu v červenci, v září jsem stimulovala a byla na OPU a pak nám dělali pgd no a na transferu teď v prosinci (minulý týden) a to se to stihlo jen tak tak, mělo to být jinak až v lednu… takže pár měsíců to trvá no…
taky jsem to špatně nesla, ale uteklo to ![]()
držím ti palečky ať se to rozjede co nejdříve ![]()
@Vivila No bylo nám řečeno, že po zaplacení zálohy (15 000Kč) se to rozjede-tím byly myšlený ty sondy, ale že právě ještě nejsou..tak mě to překvapilo :/ To nám řekli na uplně první konzultaci.. Ježiši takhle dloouho, jo?..tak to jsem zvědavá tyjo:/ Dr. mi řikala, že až budou sondy hotový, že zavolají, nebo že ona zavolá, ale tak abych nečekala bůh ví do kdy
…
Ale jinak děkujuu
@Sofie88 no nemáš moc zač, vím, že jsem tě asi moc nepotěšila no… ale ono to uteče věř mi, člověk pořád něco podstupuje a něco se děje takže to celkem rychle uteče…
hlavně, aby se zadařilo… moc na tebe budu myslet ![]()
@Vivila No, ale mně i ta doktorka přišla trochu překvapená, že ty sondy nejsou..Už podruhý se mě na to ptala, jestli mám připravený sondy..a já noo nevim
..jak to mám vědět?:D No a že by mi měli volat..fakt zavolaji??
Já jen třeba, aby na mě nezapomněli, nebo něco takovýho..člověk už vidí ty nejhorší scénáře
..tak já nevim, čekám na zavolání, tak jsem z toho taková nervní ![]()
To jo, hlavně at se zadaří
, ale tohle čekání mě zničí ![]()
@Sofie88 píše:
@Vivila No, ale mně i ta doktorka přišla trochu překvapená, že ty sondy nejsou..Už podruhý se mě na to ptala, jestli mám připravený sondy..a já noo nevim..jak to mám vědět?:D No a že by mi měli volat..fakt zavolaji??
Já jen třeba, aby na mě nezapomněli, nebo něco takovýho..člověk už vidí ty nejhorší scénáře
..tak já nevim, čekám na zavolání, tak jsem z toho taková nervní
To jo, hlavně at se zadaří, ale tohle čekání mě zničí
já zase čekám na testování a musím říct, že mě to taky drtí
nemůžu to psychicky nějak vydržet… čekala jsem na to hrozně dlouho, nejdřív rok a půl snažení potom půl roku procedůr v gennetu takže po dvou letech bych měla najít // a už je to jen pár dní a já z toho šílím… už aby to bylo no… hlavně aby tam ty // byly opravdu, asi budu brečet štěstím, prostě tam být musí…
moc na tebe myslím, ale určitě se ti ozvou to se bát nemusíš, mě vždycky když řekli že zavolají tak opravdu volali ![]()
@Sofie88 - no já bych si teda asi někam zavolala, raději někoho otravovat než nevěděl nic.
Ale myslím, že už taky někdo psal, že to děsně dlouho trvalo.
Holky, pár diskuzí jsem si pročetla a někdo píše, že se mu // ukázali až po 14-16 dnech po KETu, tak nevím jestli vůbec testovat mám, ať se prostě zbytečně nestresuju…
nechci vás tím pořád otravovat, ale já o tom nemám s kým mluvit, jsem hrozně taková netrpělivá a nervózní, zítra by měla být „předpokládaná“ menstruace, ale dnes jsem necítila nic a žádné příznaky, nešpiním (nevím jestli je to dobře či ne)
kdybych aspoň nebyla doma
v tý hlavě nemám nic jiného, prostě jak je člověk doma a pořád má prostor přemýšlet, tak je to na pytel
![]()
@Vivila píše:
Holky, pár diskuzí jsem si pročetla a někdo píše, že se mu // ukázali až po 14-16 dnech po KETu, tak nevím jestli vůbec testovat mám, ať se prostě zbytečně nestresuju…
nechci vás tím pořád otravovat, ale já o tom nemám s kým mluvit, jsem hrozně taková netrpělivá a nervózní, zítra by měla být „předpokládaná“ menstruace, ale dnes jsem necítila nic a žádné příznaky, nešpiním (nevím jestli je to dobře či ne)
kdybych aspoň nebyla doma![]()
![]()
v tý hlavě nemám nic jiného, prostě jak je člověk doma a pořád má prostor přemýšlet, tak je to na pytel
![]()
Vivi já bejt tebou tak netestuju.Je fakt že já jsem člověk, který většinou raději počítá i s tou horší variantou aby mě to potom n esejmulo tolik..a v tvym případě bych se na štědrý den testovat bála, abych v nejhoršim neměla zkaženej štedrej den. Vivi ono to jde to vydržet! Nemysli si, že já neměla nutkání, ale strach byl silnější. A pořád jsem se raději udržovala v naději a utvrzovala se i tim že jsem to ještě nedostala a že mě bolej prsa a bla bla bla..i věci který jsou typický před MS jsem si řikala že jsou určitě příznakem i když jsem si občas potichoučku přiznala že klidně i ne, ale fakt jsem si radši řekla, že počkám do dne, kdy ten výsledek bude tutovej a zklamaná budu raději jen 1× než 3×!! Prostě to vydrž, jsi velká holka a uvidíš že je to lepší!!
![]()
@Vivila - tak jasně je lepší vydržet co nejdýl. Kor ty mrazáčci se můžou dýl rozkoukávat. Ale jde o to jak to cítíš Ty. Každá to prostě máme jinak.
Holky díky, máte pravdu měla bych vydržet. Já vím, že je zatím brzy ale nemám jediný přiznak že by něco… Takže myslíte že by bylo lepší jít rovnou 27. Na tu krev? Jdu raději spát ať na to nemusim myslet.
@Vivila - no to máme právě každá jinak, já to musela vědět před krví. Ale jsou holčiny co jdou prostě až na krev. Ale já nevím, jako kdyby mi to nedopadlo a měla mi to říct jen sestřička do telefonu, tak to by byla asi rána.
@Sofie88 asi záleží na co se PGD připravuje, my jsme byli poprvé v Gennetu v únoru 2010,poslali jsme peníze a synovu a mojí mamky krev a čekali, že jsou sondy připravené mě zavolali v březnu, ještě jsem si říkala, že je to moc rychlo a budu brzo těhotná, no a…,ale myslím, že mi říkali 2měsíce, ale to bylo v roce 2010.
Jinak vás holky zdravím, nakukuji, Jani jsem ráda, že už jsi doma, hlavně buď opravdu rozumná a povaluj se, ne aby tě napadlo něco uklízet ![]()
Kamčo, hele tobě to tak rychle skáče… ![]()
Vivi asi bych opravdu vydržela aspoň na toho 26.ale …dej třeba testy manžovi ať tě to neláká ![]()
Deníí ty jsi šikula tolik toho máš napečeného ![]()
holky, která děláte ty pražené mandle v čokoládě - to zní moc mňamky, je to složité???
jinak pa jdu do práce, ale jsem tento týden nějak vyšťavlá a to spím celkem dobře ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď