Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jahoda 2 Neboj uteklo to fakt rychle. My jsme se ani nenadali a byla jsem na sale. Nejhorsi je obdobi pichani injekci…teda pro me. A pak to cekani, jestli se oplodnily a prezily…
Tak mam po konzultaci, pocity smisene… Ja jsem relativne v poho, az na endometriozu, ktera ted neni, ale vrati se a taky je u me problem v hodne nepravidelnych cyklech! U muze zjistili oligizoospermie-pry to neni nic hrozneho, ale byl z toho spatnej! Co davate holky muzikum na lepsi sprma?
@AZzuzka Ahoj. Nu dbry na sperma je Selzink nebo ted mam echynaceu, vitamin C a zinek.Pro muzsky je havne potreba ten zinek. ![]()
@AZzuzka muz bral Orthomol fertil plus a za 3 mesice mel normozoospermie. Takze to podle me zabralo. Ale ted jak to nebral, tak zase po trech mesicich se zhorsily…rychlost a kvalita
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, ale mám dotaz týkající se Gennetu a imunologie. Kamarádky kamarádka se marně snaží spoustu let, má za sebou několik umělých oplodnění a furt nic. Bohužel se s tou její kamarádku znám jen tak „přes plot“, tak se v tom nechci moc rýpat, proto se jdu zeptat vás. Prý chodí do Gennetu a imunologii jim dělali (ale kamarádka tomu nerozumí, takže její info je tak nějak přibližně a moc jsem se od ní nedozvěděla) a mají všechno v pořádku. Já mám pocit, že imunologie jako taková se dělá jen na několika pracovištích v ČR a právě by mě zajímalo, jak je to v tom Gennetu, jak moc se tam s tím „pářou“. Nějak se mi nechce věřit tomu, že dělali fakt všechno, včetně buněčné imunity. Ale jak jsem říkala, je mi blbé se ptát, dokud nebudu vědět, jak to tam s tím je. Já mám zkušenost jen s imunologií v Podolí a tam se to bere opravdu poctivě. Díky moc a nezlobte se ![]()
@Amys v Gennetu imunologii nedelaji (jen genetiku), ale davaji zadanku - ja sla k dr. Malickove na Karlak..
@veveruse78 Děkuju moc, já si právě myslela, že je to divné.
Ahoj ja byla v Podoli. A delali mi vse.
V Genetu je Genetika. ![]()
@jahoda 2 Já vím, ale popravdě ve své naivitě bych si myslela, že pokud se někdo věnuje asistované reprodukci, bude brát zřetel i na další promlémy s tím související. Holky, děkuju moc, jste zlaté. Já se s tou paní pokusím nenásilně navázat kontakt, až budem někdy na zahradě (s kamarádkou sousedíme, takže to snad nebude zas takový problém) a zkusím si s ní o tom promluvit. Je mi to líto, mají problémy spoustu let, za sebou iks neúspěšných pokusů s tím, že se v ní embryo prostě neudrží, takže dle mého selského rozumu to může být imunologického charakteru (sama jsem si tím prošla, takže vím, že imunologie je neskutečná mrcha, obzvlášť proto, že se to furt mění), tak jí poradím, ať si nechá vypsat žádanku, i kdyby to mělo být u jejího gynekologa. Jak jsem tu sem tam přečetla nějaký příspěvek, tak jsme právě našla, že v Gennetu na to moc nekoukají, což je docela škoda
Teď jste mi to i potvrdili. Bylo by fajn, kdyby konečně objevili problém (prý je u nich všechno v pořádku). Vím, že mi do toho nic není, ale prostě mi není lhostejné, že se někdo tolik let trápí ![]()
@Amys ahoj, no mne v gennetu rekli, ze se imunologie meni den ze dne, takze kdyz mi udelaji testy a budou spatne, tak z toho budu nestastna, ale zitra uz muzou byt v poradku. Proto tohle vysetreni delaji az po neuspesnych IVF. No tak jsou to vsechno penize sileny, takze chapu, ze udelat IVF, kde jim krome pojistovny nechame 25 tis. je vyhodne…pro CAR. : ![]()
@Lennyy No právě, pro ně je to výhodné. Imunologické testy sice nejsou nejlevnější, ale osobně si myslím, že vyjdou pojišťovnu levněji, než několik asistovaných reprodukcí. A taky to není bolestné vyšetření - pohovor, krev, spermie. Nic invazivního ![]()
@Amys kazdopadne, kdyz si o to sama rekne, tak ji zadanku daji..ja si o to rekla po prvnim neuspechu, sice taky meli tyhle reci, ale na druhou stranu mi zadanku dat neodmitli.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.