Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV se tomu moc nesměj, si povíme za rok, jak na tom budeš ![]()
@Marcella01 píše:
@Božská hezký výsledek, množství tak akorát
Dekuju ![]()
Holky, mam 3 dotazy, snad zkusenejsi poradi. ![]()
@Božská píše:
Holky, mam 3 dotazy, snad zkusenejsi poradi.![]()
- Pri jak velkych folikulech jste pri IVF pichaly ovitrelle?
- Za jak dlouho po pichnuti ovitrelle jste sly na odber vajicek?
- Do posledniho dne pred OPU jste pichaly gonal, cetrotide, luveris? Nebo kdyz se picha ovitrelle, vse ostatni uz se vysazuje?
@Marcella01 píše:
@MartinaCV se tomu moc nesměj, si povíme za rok, jak na tom budeš
@MartinaCV píše:
- 20-22 mm
- tady mám pocit, že jsem si píchla večer ve 21hod. a jela asi druhý den na odběr kolem poledne
- myslím, že to bylo už jen Ovitrelle
Dekuji. Tak pokud porostou 2 mm za den, tak by ovitrelle vychazel na ctvrtek a OPU na moje narozeniny v patek. Otazkou je, zda Gennet funguje ve statni svatek.
@Božská přesně jak píše Martina, Ovitrelle byla poslední injekce den před odběrem v 21hod. a s těmi ostatními jsem končila den před Ovitrelle…myslím, už si to nepamatuji přesně ![]()
Ten státní svátek netuším, pak sobota by měla být ok, ale je otázka, aby to nebylo pozdě ![]()
@Božská - mám pocit, že na státní svátky, tam vždycky jeden doktor slouží.
Hold to zjistíš víc na příští kontrole ![]()
ostatní si už nějak nepamatuji ![]()
@Božská Ahoj, po píchnutí Ovitrelle se chodí na Opu za cca 36 hodin, já píchala ve středu ve 23h a v pátek v 11h jsem měla OPU. Šla jsem až takhle pozdě, protože ten den nás šlo 9 a dřív místo nebylo. Ty poslední dny (asi 2) se Gonal už nepíchá, ale už si to přesně nepamatuju. Jinak já byla na OPU vloni taky v pátek před Velikonocemi a transfer ve středu, ptala jsem se i na ten pondělní svátek a sestřička říkala, že svátky slouží. Asi budou mít omezenejší provoz, jako třeba v sobotu, ale měl by tam někdo být. Každopádně v úterý se dozvíš víc.
Držím pěsti, ať folíci hezky rostou. ![]()
Příspěvek upraven 20.03.16 v 22:19
@Božská píše:
Holky, mam 3 dotazy, snad zkusenejsi poradi.![]()
- Pri jak velkych folikulech jste pri IVF pichaly ovitrelle?
- Za jak dlouho po pichnuti ovitrelle jste sly na odber vajicek?
- Do posledniho dne pred OPU jste pichaly gonal, cetrotide, luveris? Nebo kdyz se picha ovitrelle, vse ostatni uz se vysazuje?
2)ovitrelle ti vždycky presne reknou hodinu, v kolik mas vecer pichnout a je to to jedine, co musíš dodrzet na cas a vždy se te na to i před OPU ptaji, jestli jsi to pichla, v kolik jsi mela (každý to ma jinak, ale kazdopade vždy vecer, do 36hod nejpozději by mělo byt OPU, takze zalezi, na kolik budes objednana na OPU)
3)ne, poslední den před OPU je vždy bez jakekoli stimulace, nic se uz nepicha. Ovitrelle se picha jakoby obden před OPU (tzn. napr. picha se ve stredu, čtvrtek pak není vůbec nic a v patek je OPU). Gonal, cetrotide se picha naposledy v den, který predchazi ovitrelle, takze na tom mem priklade bys pichala gonal a cetrotide naposledy v utery.
Holky moc dekuju. Uprimne uz se tesim, az se zbavim tech vsech injekci a bude to za mnou. Samotny gonal jeste sel, ale spolecne s cetrotide a luverisem uz je to na me moc. ![]()
@Božská - luveris neznám, ale cetrotide bylo opruz. To mě hrozně bolelo, myslím, že ten jediný mi musel píchat manžel. Nějak mi to dělalo bubliny -teda myslím, že to bylo tohle.
Už jen pár dní a bude to vydrž ![]()
Holky, hrozny o pulnoci me vzbudila silena uzkost, chtelo se mi zvracet, celkova slabost, na omdleni a tresavka. Nevim, jestli to jsou hormony nebo nervy… uz toho mam po krk. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď