Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV píše:
Péťo, gratuluji a přeji ať vše klape i dál jako dosud![]()
Já dnes 27+5 tt. Už je všechen pohyb pro mě náročný. Od loňského roku před stimulací dosud + 17 kg. Malá se dnes na chviličku vyboulila, buď to byla hlavička nebo zadeček, asi udělala kotrmelec. Překvapilo mě, jak se ta kůže na břiše může ještě vytáhnout
Teď se modlím za každý další den a týden. 36+0 budu 27.8., to bude 3 dny po mých narozeninách, tak to je pro mě další meta. Nejdřív tedy dojít tak daleko, abych měla na začátku trojku a pak těch 36+0. Pobolívá mě spodek břicha, prostě už je to tou váhou miminka asi. Jinak si myslím, že ty ultrazvuky miminka nemají ráda. Když se dívám na naše 4D video, tak Laurí si normálně pravou ručičkou drží hlavičku, kryje očíčka a mračí se. Citlivka po mamince
Marti, děkuji ti
Ono už ti to uteče, alespoň myslím. A neboj se, vydržíš dlouho. Proč bys neměla? Já už měla jednou hrozící předčasný porod a tak mi dnes opět prof. zdůraznila, že mám opravdu odpočívat atd. Ale ty budeš v pořádku a já teda taky, to je jasný. Už bych chtěla být taky alespoň 30+
Malá se mi boulí poměrně dlouho. I na utz to dnes bylo vidět. Tlačil na ní a ona se vyboulila a až to bylo nepříjemný, jak asi přeměřovali síly či co
A alespoň jsem dnes viděla, co se to boulí
Byla to prdelka a nožičky
To pobolívání je podle mě tím, jak ti roste bříško a vše se povoluje. Mně u syna nejvíc vadila bolest stydké kosti. Miminka to nemají ráda. Vem si, že tam mají tak hezky na spaní a najednou je někdo osvítí a je po spánku a ještě na ně tlačí ![]()
Neboj se, Marti, my to zvládnem ![]()
@Petruš Z. @MartinaCV holky zvládnete to určitě. taky mě bolela ta stydká kost a po porodu ani nemluvim, au, au.
Já jsem nějak víc unavená a občas mi je tršku šoufl, ale nic hrozného. Při synovi mě ani moc špatně nebylo, tak snad to bude ted taky dobré. Jen jsem pořád v jednom kole, vstávám před 5 a pak až večer odpočinu, ale nemůžu ani číst, hned usínám a nebo přečtu pohádku a usnu dřív, než Ríšánek. Taky jsem nafouklá po všem snad.
Už chci sobotu, ať nemusím vstávat tak brzo, zííííív…
@Mal já se teď vzbudila, prospala jsem zatím půl těhotenství.. Usínám kolem 16-17 hodiny a spím tak půl hoďky až dvě hodinky. Pak jsem z toho spaní přes den zblblá.. Takový práce člověk má, pořád nemáme kočárek, výbavičku, achjo.. Nevím kdy se malá narodí, jestli v termínu v září nebo třeba v srpnu, jestli bude teplo nebo ne, jaké mám tedy kupovat oblečení, pořád se v tom nevyznám. Koupili jsme aspoň ty kulaté nůžtičky a líh a kalhotky a vložky do porodnice. Tašku chci mít zabalenou radši co nejdřív, mám strach, co kdyby.. pořád mě bolí spodek. Pár dní si ani už netroufám nikam jít, sotva lezu. Bolí mě i nohy od křečí, musím zobat ten hořčík pravidelně 3× denně, ať je klid.
@Petruš Z. ahoj ženo,
gratulace ke krásným výsledkům! Tak ať hezky dál rostete. ![]()
@MartinaCV do porodnice bych pro malou zabalila bodyčko a dupačky, pak bych ještě připravila zavinovačku do autosedačky, čepičku nějakou lehoučkou bavlněnou a tohle by bylo vhodný at bude teplo, nebo mín teplo.bud jí zabalíte, nebo nezabalíte
http://www.promaminky.cz/…73534767.jpg
Příspěvek upraven 30.06.16 v 19:46
@MartinaCV a k výbavičce na začátek bych vzala velikost i 52,budeš potřebovat několik bodýček asi 7,pak dupačky, nebo polodupačky, alespon 5,nějaké overálky tak 5,ponožky, nějakou mikču, nebo slabší kabátek, čepičky, do kočárku fusak na podzim, na doma peřinku, polštářek/doporučuju jet do Ikei/.A pak teda nějaké alespon 2 rychlozavinovačky. Pak už ve velikosti 56 to samé ale už i něco teplejšího.
http://www.babyweb.cz/…-pro-miminko
píšou jen vel.56,ale Ríša měl 3350 a 52 cm a klidně by na začátku tu 52 mohl mít, ale je to tak na měsíc max. ![]()
@MartinaCV ahoj, taky jsem nejdřív řešila tašku do porodnice a až pak ten zbytek pro miminko (oblečení, chůvičku, monitor dechu, autosedačku, matraci atd.) Já naštěstí zdědila oblečení po dětech od ségry, jinak se v tom totiž taky nevyznám, ségra navíc ustříhala u většiny oblečení cedulky, tak vlastně ani nevím, co je to za velikost.
Ale nějak se s tím poperu. Jinak základ šatníku pro malou mám bodyčka (dlouhý/krátký rukáv), dupačky a pak overálky na spaní. Těch mám fakt hodně. Pak mám pár dupaček, kabátků, ponožek, čepiček. Všechno spíš praktické, než na parádu.
@Mal Vše bude dobré
![]()
@MartinaCV Ty Marti a gynekolog o tom ví, že máš takový problémy? Hořčík už beru taky. Jsem si ho předepsala sama a prof. to pak odsouhlasila ![]()
My budeme o víkendu sundavat krabice s oblečením po synovi, tak vezmu to neutrální a pak snad budu mít oblečení od známé a její malá se narodila skoro ve stejném termínu jako mám já, takžde super výhoda.
@lachi Děkuji ![]()
@Mal ahoj,
taky jsem byla v prvním trimestru děsně unavená, to teď ke konci mi je fakt líp než na začátku. Vstávání v 5 musí být sakra náročný, to bych fakt nedala. Tak se přes víkend hezky prospi.
Kdy jdeš na první kontrolu?
@alenka10 Alo, jdeme s přítelem na genetiku, on pak spermiogram a já pak hyfosy, tj. pruchodnost vejcovodů, a hned půl hodiny na to k primárce. abysme si řekli co dál. a to já právě nevím.
@Petruš Z. píše:
Zdravím ženyDnes mám skvělou náladu, protože echo dopadlo na výbornou a 2. screening také
Dle PM jsem 20+3 a dle dnešního utz 21+3 a princezna váží cca 440 g. Roste krásně jako před ní její bráška
Byla se mnou mamka, tak koukala a říká, že by potřebovala nějaký to povídání k tomu
Ale jo, byla nadšená. Viděli jsme nosní dírky, spočítali jsme prstíky. Mála otvírala pusinu. No paráda. Vyfotit se jí bohužel nepodařilo, protože už jí to pak nebavilo… ani se jí nedivím… 2 utz během hodiny a otočila se obličejem k mé páteři
Moc hezke vysledky, gratuluji
Mam z vas radost, holky. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď