Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV Jé, tak to je super, že jsi zase takhle akční. To mám radost. JJ, na porodné vůbec a to okolo, to nemá nárok snad nikdo. Jen asociálové. Já měla porodné tenkrát na syna. A fakt pomohlo, protože jsem vlastně ležela strašně dlouho v nemocnici a manžel projel na cestách za mnou majlant. Ještě vám pár věcí chybí a zrovna těch drahých. Ale co naděláš. Jinak já mám skříň slíbenou ke konci srpna, tak uvidíme
Jinak já bývalý stavebko využila na koupi auta a zbyteček jsem dala na další stavebko. Synovi teď budeme rušit, ale nevím, jestli se s tím pořád musí k soudu. Taková hovadina. Dáváš klukovi peníze na stavebko a když ty peníze chceš, musíš k soudu, abys ty peníze nezneužila. Chjo.
@MartinaCV píše:
S blížícím se termínem porodu mi ta asociace, kterou to má vyvolat nepřipadá úplně vtipná, ale tak sdílím pro ostatní![]()
Tak jsem nevydržela a volala do Gennetu a všech 8 je prý ve stádiu dvoubuňky, tralalaaaaa
Jen tak dál, prďolky! ![]()
@MartinaCV píše:
Nevím přesně, na co reaguješ, asi na PGS/PGD? Dávej raději citovat, jak už je nás tu hodně, tak se ztrácím. Tak jen obecně - jestli si v Gennetu, využij PGS nebo PGD, když jsi v centru, které je současně genetické pracoviště a nabízí v tomto ohledu více, než jiná centra. Ber to tak, že miminko z jiného, než z geneticky zdravého embrya nebude. Pro mě bylo velkým překvapením a šokem, jak malé procento z celkového počtu embryí je v pořádku. Proto je výhodné vkládat jen zdravé a ušetřit si nemálo biologického času a trápení. Dříve jsem žila v domnění, že když se v rodině nevyskytuje žádná genetická vada, nač se zabývat genetikou páru a genetikou embryí. Realita je ale jinde. Genetika páru může odhalit odchylky, které mohou mít vliv na početí, ačkoliv se dosud v rodině nevyskytly a genetiku embryí lze považovat za naprosto zásadní okolnost ve smyslu početí přes IVF. Gennet umí domluvit s pojišťovnou genetiku embryí tak, že ji poj. uhradí, a to ženám nad 35 let, jinak to stojí cca 50 tisíc a pak ženám mladším, které mají v anamnéze potraty, opakované neúspěchy nebo jiné průsery. Z mého pohledu je pro úspěch nutné mít geneticky zdravé emvryo, důkladně prokleplou dělohu (hysterokopií s odebráním vzorečku na histologii), srovnané hormony a s řádnou přípravou na transfer. Jako vhodnou doplňkovou metodu vidím akupunkturu na takovém pracovišti, kde tomu opravdu rozumí.
Až po odeslání jsem si uvědomila, že jsem necitovala:-) Díky za vyčerpávající info. Zatím nespadám do žádné skupiny na úhradu pojišťovnou, ale i tak se na další kontrole zeptám na názor a možnosti. Hysteroskopii mám za sebou, hormonálně též vše v pořádku a při prvním IVF se nám zadařilo hned, tak budu věřit, doufat a tak vůbec…
@LuciisPuciis píše:
Tak jsem nevydržela a volala do Gennetu a všech 8 je prý ve stádiu dvoubuňky, tralalaaaaaJen tak dál, prďolky!
Výborně! Jen tak dále ![]()
@LuciisPuciis píše:..
Tak jsem nevydržela a volala do Gennetu a všech 8 je prý ve stádiu dvoubuňky, tralalaaaaaJen tak dál, prďolky!
Příspěvek upraven 06.03.19 v 01:13
@LuciisPuciis píše:
Super
a to na tebe zapomněli nebo co? Mně vždy do 9. hod. ráno volali. Tě napínají, co?
@Petruš Z. píše:
Supera to na tebe zapomněli nebo co? Mně vždy do 9. hod. ráno volali. Tě napínají, co?
Prý na to ještě neměla sestřička čas, že vždycky volává kolem oběda… No, budiž, no.
Ale jelikož jsem byla netrpělivá, tak jsem jí ten její denní probram maličko narušila a vynutila si pozornost dřív, než plánovala, chi ![]()
@MartinaCV píše: Šimon Plánička: Dojivost krav v závislosti na kultuře prostředí. Říkám Standovi, že jestli chce, abych měla dost mlíka, musí umejt vokna.
Tak na tohle jsem narazila až teď a málem jsem se počůrala smíchy! Marťo, to mi nedělej - víš, jak moc mě bolí bricho?!
![]()
@LuciisPuciis - a můžu se zeptat kdo dělal OPU a kolik že bylo těch vajíček?
Já šla druhý den normálně do práce a nic mě nebolelo. Ale asi hold to máme každá bohužel jinak.
A první krůček dobrý 8 z 8 je super. Já v roce 2013 dostala ťafku hned z 8 jen 2. Ale nakonec to stačilo ![]()
@KamisB píše:
@LuciisPuciis - a můžu se zeptat kdo dělal OPU a kolik že bylo těch vajíček?
Já šla druhý den normálně do práce a nic mě nebolelo. Ale asi hold to máme každá bohužel jinak.
A první krůček dobrý 8 z 8 je super. Já v roce 2013 dostala ťafku hned z 8 jen 2. Ale nakonec to stačilo
Mrknu doma do protokolu z výkonu, jméno doktora si nepamatuju (neznám ho, nesetkala jsem se s ním předtím)
Foliklů bylo 12, odebrali 10 vajíček a 8 oplodnili a 8 je teď ve stádiu dvoubuňky.
Žádné bolesti? Uaaaa, pecka, závidím. Dr. mi po výkonu řekl, že z jeho strany žádné komplikace, že hyperstimulační syndrom mít nebudu, ale i tak se pořád pozoruju, jestli mi neroste břicho (ikdyž po injekcích ani už nevím, co je moje normál břicho a co je jen břicho nafouklé hormonama ze stimulace a nebo příp. po-zákorokovýma komplikacema).
Ale zase si říkám, že kdyby bylo něco špatně, že to zjistí, až půjdu (předpokládám v sobotu) na embryotransfer. Tak zkusím prostě vydržet. Porod určo bolí víc, tak to musím dát.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.