Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
10.8.16 10:40

..

..

Příspěvek upraven 06.03.19 v 01:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
10.8.16 10:57

@MartinaCV Jé, tak to je super, že jsi zase takhle akční. To mám radost. JJ, na porodné vůbec a to okolo, to nemá nárok snad nikdo. Jen asociálové. Já měla porodné tenkrát na syna. A fakt pomohlo, protože jsem vlastně ležela strašně dlouho v nemocnici a manžel projel na cestách za mnou majlant. Ještě vám pár věcí chybí a zrovna těch drahých. Ale co naděláš. Jinak já mám skříň slíbenou ke konci srpna, tak uvidíme ;) Jinak já bývalý stavebko využila na koupi auta a zbyteček jsem dala na další stavebko. Synovi teď budeme rušit, ale nevím, jestli se s tím pořád musí k soudu. Taková hovadina. Dáváš klukovi peníze na stavebko a když ty peníze chceš, musíš k soudu, abys ty peníze nezneužila. Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.8.16 11:05

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
10.8.16 11:10
@MartinaCV píše:
S blížícím se termínem porodu mi ta asociace, kterou to má vyvolat nepřipadá úplně vtipná, ale tak sdílím pro ostatní ;) :mrgreen:
:potlesk: :lol: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
10.8.16 11:11

Tak jsem nevydržela a volala do Gennetu a všech 8 je prý ve stádiu dvoubuňky, tralalaaaaa :dance: Jen tak dál, prďolky! :dance:

• Citovat
  • Upravit
388
10.8.16 11:34
@MartinaCV píše:
Nevím přesně, na co reaguješ, asi na PGS/PGD? Dávej raději citovat, jak už je nás tu hodně, tak se ztrácím. Tak jen obecně - jestli si v Gennetu, využij PGS nebo PGD, když jsi v centru, které je současně genetické pracoviště a nabízí v tomto ohledu více, než jiná centra. Ber to tak, že miminko z jiného, než z geneticky zdravého embrya nebude. Pro mě bylo velkým překvapením a šokem, jak malé procento z celkového počtu embryí je v pořádku. Proto je výhodné vkládat jen zdravé a ušetřit si nemálo biologického času a trápení. Dříve jsem žila v domnění, že když se v rodině nevyskytuje žádná genetická vada, nač se zabývat genetikou páru a genetikou embryí. Realita je ale jinde. Genetika páru může odhalit odchylky, které mohou mít vliv na početí, ačkoliv se dosud v rodině nevyskytly a genetiku embryí lze považovat za naprosto zásadní okolnost ve smyslu početí přes IVF. Gennet umí domluvit s pojišťovnou genetiku embryí tak, že ji poj. uhradí, a to ženám nad 35 let, jinak to stojí cca 50 tisíc a pak ženám mladším, které mají v anamnéze potraty, opakované neúspěchy nebo jiné průsery. Z mého pohledu je pro úspěch nutné mít geneticky zdravé emvryo, důkladně prokleplou dělohu (hysterokopií s odebráním vzorečku na histologii), srovnané hormony a s řádnou přípravou na transfer. Jako vhodnou doplňkovou metodu vidím akupunkturu na takovém pracovišti, kde tomu opravdu rozumí.

Až po odeslání jsem si uvědomila, že jsem necitovala:-) Díky za vyčerpávající info. Zatím nespadám do žádné skupiny na úhradu pojišťovnou, ale i tak se na další kontrole zeptám na názor a možnosti. Hysteroskopii mám za sebou, hormonálně též vše v pořádku a při prvním IVF se nám zadařilo hned, tak budu věřit, doufat a tak vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
10.8.16 11:36
@LuciisPuciis píše:
Tak jsem nevydržela a volala do Gennetu a všech 8 je prý ve stádiu dvoubuňky, tralalaaaaa :dance: Jen tak dál, prďolky! :dance:

Výborně! Jen tak dále :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.8.16 12:16

..

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.8.16 12:18
@LuciisPuciis píše:
Tak jsem nevydržela a volala do Gennetu a všech 8 je prý ve stádiu dvoubuňky, tralalaaaaa :dance: Jen tak dál, prďolky! :dance:
..

Příspěvek upraven 06.03.19 v 01:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
10.8.16 12:20
@LuciisPuciis píše:

Super :potlesk: a to na tebe zapomněli nebo co? Mně vždy do 9. hod. ráno volali. Tě napínají, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
10.8.16 12:29
@Petruš Z. píše:
Super :potlesk: a to na tebe zapomněli nebo co? Mně vždy do 9. hod. ráno volali. Tě napínají, co?

Prý na to ještě neměla sestřička čas, že vždycky volává kolem oběda… No, budiž, no. :think: Ale jelikož jsem byla netrpělivá, tak jsem jí ten její denní probram maličko narušila a vynutila si pozornost dřív, než plánovala, chi :lol:

• Citovat
  • Upravit
4431
10.8.16 12:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
10.8.16 12:55
@MartinaCV píše: Šimon Plánička: Dojivost krav v závislosti na kultuře prostředí. Říkám Standovi, že jestli chce, abych měla dost mlíka, musí umejt vokna. :mrgreen:

:-D Tak na tohle jsem narazila až teď a málem jsem se počůrala smíchy! Marťo, to mi nedělej - víš, jak moc mě bolí bricho?! :-D :-D :potlesk: :lol:

• Citovat
  • Upravit
7021
10.8.16 13:00

@LuciisPuciis - a můžu se zeptat kdo dělal OPU a kolik že bylo těch vajíček?
Já šla druhý den normálně do práce a nic mě nebolelo. Ale asi hold to máme každá bohužel jinak.
A první krůček dobrý 8 z 8 je super. Já v roce 2013 dostala ťafku hned z 8 jen 2. Ale nakonec to stačilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
10.8.16 13:05
@KamisB píše:
@LuciisPuciis - a můžu se zeptat kdo dělal OPU a kolik že bylo těch vajíček?
Já šla druhý den normálně do práce a nic mě nebolelo. Ale asi hold to máme každá bohužel jinak.
A první krůček dobrý 8 z 8 je super. Já v roce 2013 dostala ťafku hned z 8 jen 2. Ale nakonec to stačilo :-)

Mrknu doma do protokolu z výkonu, jméno doktora si nepamatuju (neznám ho, nesetkala jsem se s ním předtím) ;-) Foliklů bylo 12, odebrali 10 vajíček a 8 oplodnili a 8 je teď ve stádiu dvoubuňky.

Žádné bolesti? Uaaaa, pecka, závidím. Dr. mi po výkonu řekl, že z jeho strany žádné komplikace, že hyperstimulační syndrom mít nebudu, ale i tak se pořád pozoruju, jestli mi neroste břicho (ikdyž po injekcích ani už nevím, co je moje normál břicho a co je jen břicho nafouklé hormonama ze stimulace a nebo příp. po-zákorokovýma komplikacema).

Ale zase si říkám, že kdyby bylo něco špatně, že to zjistí, až půjdu (předpokládám v sobotu) na embryotransfer. Tak zkusím prostě vydržet. Porod určo bolí víc, tak to musím dát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.