Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
16.8.16 08:30

@Wildflower..

Příspěvek upraven 06.03.19 v 01:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
16.8.16 08:32

..

Příspěvek upraven 06.03.19 v 01:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
16.8.16 08:37

Holky ja mam dneska naladu pod psa :(… vcera se syn zase predvedl, my se s chlapem lehce chytli a on pak sel pryc..nechal me tam s rvoucim az zachvatovym Kubou, uklidnit nadlidsky ukol..nakonec snad po hodine se povedlo a uklidnil se..Místo pohadky pred spanim jsme vedli rozhovor proc jsme byli v Pze, proc ho nesmim ted tahat atd..vypravela jsem mu ze mozna mam v brisku sestricku a ze musim byt opatrna a ze me nesmi zlobit, na coz mi odpovedel ze tata zlobi vic :mrgreen: vyhrkli mi slzy a usnuli jsme spolu..
Dnes rano o proti vcerejsku jinak se mi zavadi utrous, prsa prestavaji bolet..no nevím co budu delat tech 11dni kdyz ted to na me nejak pocitove padlo :roll: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.8.16 08:48

@MartinaCV Ahoj, moc děkuju za tvůj názor :* Co se týče toho nekompletního vyšetření na imunu, tak je mi jasné, že „nemáte indikaci“ znamená, že to nechtějí posílat na pojišťovnu a je problém s penězi. Ulčová je skvělá a vím, že je odborník na svém místě, ale tohle mě zklamalo. Nečekala jsem, že s námi bude takhle rychle hotová. A zajímalo by mě, kdo u ní má indikaci k tomuto vyšetření, když ne holka po potratech a s autoimunitníma potížema. Takže kdo k ní pojedete, ohlídejte si, aby vám otestovala před IVF vše, co je třeba. Já se s Langerovou pokusím domluvit, jestli by to nějak nešlo zařídit, ať už u ní nebo u někoho jiného. Jinak mně Prednison nevadil, nic mi po něm nebylo, jen jsem na něj prostě vůbec nereagovala. Žádný efekt… Tak nevím :nevim: Třeba by pro mě taky byly lepší ty imunoglobuliny, tomu nerozumím. Třeba nás dovyšetří v Gennetu. Co se týče toho Crohna, já se sice léčím, ale nemám vůbec žádné potíže už 8 let. Ta nemoc je v klidu, jakobych jí neměla (ťuk ťuk). Znám holky, které normálně těhotní a rodí děti bez problémů a to to mají narozdíl ode mě v horším stavu. Takže je to strašně individuální. Já mám bohužel tu imunitu nějakou rozkopanou, proto nechápu, že mě nevyšetří komplet :cert: Děkuju za tip na pana doktora, třeba ho budu někdy potřebovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
16.8.16 08:51
@Mal píše:
Při prvním snažení mě poslali na imunologii v Karlíně a teď k Maličkove. Objednala mě tam Langerová a šla jsem tam tak za 2-3týdny. Tak to jde asi urychlit, když to vyžádá Gennet. :think:
Já dneska byla na screeningu a negativní, uff.. :dance:
  • super gratuluji, další meta za vámi. :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
16.8.16 09:19

Moc děkuji :-)
@evca 28 koukám, že máme téměř stejně staré kluky.My se s mužem taky věčně dohadujem, co a jak s malým, jak s ním jednat, protože to fakt není jednuduchý. Syn naprosto neuznává autoritu ani jednoho z nás, vlastně nikoho, je to povaha úplně jiná, než jsme my dva. Takže u nás cirkus na denním pořádku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
16.8.16 09:24
@MartinaCV píše:
Gennet pokud začíná s imuno vyšetřeními, bych se lékařů zeptala, jak moc kompletní to vyšetření je, zda koreluje s tím, jak provádí vyšetření přímo reprodukční imunolog a kdo ty výsledky vyhodnocuje, zda gynekolog nebo reprodukční imunolog. To by mi napovědělo.

Mám dotaz na seznamu a 24. se zeptám. Moc nevěřím tomu, že by to bylo stejné vyšetření jako od repro imunologa, ale uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
16.8.16 09:29

Ahoj všem co řeší imunologii, mě byla doporučena Prof. Ulčová Gallová. Vy, kdo jste u ní byli, pokud máte doporučení k vyšetření z Gennetu, doplácíte něco? Doufám, že nakonec to nebude třeba, ale pokud se nepodaří KET s dvěma nadějnýma embryjkama, šli by jsme do toho. Teď to asi ani nemá cenu řešit, co jsem četla, nemáme dg. které ona má jako indikaci ke sledování (2 a více potratů, nepodařené min. 1 IVF,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.8.16 09:35
@Timanfaya píše:
Ahoj všem co řeší imunologii, mě byla doporučena Prof. Ulčová Gallová. Vy, kdo jste u ní byli, pokud máte doporučení k vyšetření z Gennetu, doplácíte něco? Doufám, že nakonec to nebude třeba, ale pokud se nepodaří KET s dvěma nadějnýma embryjkama, šli by jsme do toho. Teď to asi ani nemá cenu řešit, co jsem četla, nemáme dg. které ona má jako indikaci ke sledování (2 a více potratů, nepodařené min. 1 IVF,…)

Ahoj, my jsme nic neplatili. Ona si tě objedná přibližně na období kolem ovulace, odebere ti ovulační hlen, partnerovi spermio a oboum vám vezmou krev. Pak se čeká cca měsíc na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.8.16 09:39
@BublinkaL píše:
Mám dotaz na seznamu a 24. se zeptám. Moc nevěřím tomu, že by to bylo stejné vyšetření jako od repro imunologa, ale uvidíme…

Podle toho, co píšou na stránkách Gennetu, by měli vyšetřovat vše, co se vyštetřuje na reprodukční imunologii - mají tam uvedené protilátky proti spermiím, vajíčku, NK buňky, antifosfolipidové protilátky… Otázka je, jaká bude kvalita toho vyšetření a kdo ho vyhodnocuje. Určitě dej po návštěvě Gennetu vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
16.8.16 09:43
@Dr.Renča píše:
3 koně, psa jednoho, 4 kočky…on manžel je rozený Pražák a v Praze žil až do svých skoro třiceti a teď jezdí traktorem a seká louky :)…já jsem z jižní Moravy, ale žila jsem ve městě…sice jsme na samotě, ale školu a školku máme přes kopec, dá se tam dojít i pěšky loukami a do většího města to mám 6 km a na kraj Prahy asi 45 km, takže to není zase tak hrozné…já jezdím na dovolenou se ségrou a jeho vždy pošlu v zimě do lázní se zrehabilitovat (masáže, koupele, spánek a nic nedělání)

Tak to je dobrej, že se takhle adaptoval :palec: a máte statek dobře situovaný. To tady u nás pomalu v příhraničí je vše daleko. Takže jsem ráda, že bydlíme kde bydlíme. A musím říct, že bych brala jak letní dovolenou, tak zimní lázně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
16.8.16 09:44
@MartinaCV píše:
Je fakt, že mám intuici. Těžko pak někomu vysvětluju proč si myslím to a to, ale cítím to tak silně, že se pak ženu tím směrem. Cítím třeba u soudu když někdo lže.

Tý jo, celá vědma ;) Máš velkou výhodu jak pro práci, tak pro život :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
16.8.16 09:57
@Gabriela1234 píše:
a ty trpíš nějakou autoimunitní nemocí? Chorobou štítné žlázy, alergickými projevy, únavou bez vysvětlitelných příčin? Jestli ne, tak proč se nechat dál týrat testy, jednak to trvá, a pak taky by pro to měl být důvod. V základu jsou ty protilátky proti spermiím, vajíčkům, a jestli to tam nic nevyšlo, a nemáš žádné chronické onemocnění, které by na problémy s imunitou ukazovalo, tak proč se v sobě nechat víc šťourat?

Musím taky reagovat :mrgreen: Nemám žádnou autoimunitní nemoc, nic co jsi vyjmenovala a prof. Ulčová-Gallová mi zjistila APA syndrom a to rovnou asi u 3 fosfodolipidů byly ty normy několikrát překročený. Takže mám APA jako vyšitý, ten většinou doprovází právě nějakou jinou nemoc, jenže u mě to bylo zřejmě několika revizemi po nevydařených těhu a taky prý dle prof. mou prací. 15 let u policie, takže nepřetržitý provoz, stres atd. Bylo mi doporučeno okamžitě skončit. To jsem tedy neudělala. No a ještě mi zjistila protilátky proti obalu vajíčka. A nebylo to žádný šťourání, stačila jedna návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 10:10
@MartinaCV píše:
V klidu, já nejdřív podstoupila stimulaci a odběr vajíček a jelikož šla embrya na PGS, tak se čekalo na výsledky a během toho čekání se řešila má imunita. Nakonec embryjko muselo čekat v mrazáku déle, jelikož se na té imunologii našel problém a musel se odléčit. Ale už jsem věděla, že máme v mrazáku zdravé embryjko a tělo si zatím odpočívalo od IVF a připravovalo se imunologicky na transfer.

Bezva, díky za zkušenost! Takhle si to taky nějak představuju :D!
Jinak si říkám… že při tvých starostech a situaci nechápu, že sem pořád nakukuješ a máš ještě sílu radit ostatním. Je to moc hezký, ale… šetři se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
16.8.16 10:34

@Wildflower Děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.