Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bodiiik píše:
Holky já se mám objednat na HyFoSy (1-10) den cyklu, a vůbec se tam nejde dostat objednat, volám tam od prvního dne každý den (kdyby..) mají plno + 8 pacientek navíc, teď čekat na další cyklus,…předem nevím, mám to nepravidelné
Fakt, jo? To je teda změna, já se vždy dovolala na první dobrou…jakože že tě nevzali, protože mají plno?? A ztratíš cyklus? No to by mě teda namíchli.
@bodiiik píše:
Na koníku jsem četla, že Langerová k 15.9. z Gennetu odchází a Jarošová od 1.9.16
No tak to se jdu fofrem objednat do zásoby na IUI na září, vyjde mi to tak tak.
Nevzali, mají plno, teď čekat na další cyklus a ještě, že zbytečně volám každý den…
@MartinaCV píše:
Holky, tak jsem zpět. S psycholožkou jsme naše probíraly už než jsem otěhotněla, takže je v obraze a teď jsem jí jen sdělila jaká je situace teď. V podstatě po mně chtěla vědět, na jakém místě jsem já s Laurí a Standou a na jakém místě rodiče. Potom říkala, že pomoc rodičům ano, ale že tady jí jednak bylo v minulosti až moc, rodiče nebyli nuceni k samostatnosti a pak pokud jde o moje rady, aby něco, třeba kolem stavby a jiných věcí dopadlo dobře, hážu ty rady na zavřené dveře, odkud to pak stéká dolů a oni si stejně udělají vše po svém. Když pak udělají něco špatně, nemám je zachraňovat a nechat je, aby viděli, že to pak něco stojí. Že jestliže se můj brácha do toho teď vložil a konečně pro ně něco dělá - jen tedy po telefonu s mámou - tak, že je dobře, že to tak je, když máma na něho dá a je on pro ní lepší odjakživa on i když pro ně nikdy nic neudělal a jezdí za nima jen 1× za rok na Vánoce. On nechává mámu, aby se naučila vše zařizovat sama, jen jí malinko kormidluje a říká jí varianty, jak lze postupovat - nechat tátu ať staví bez povolení a říká jí, že to může dopadnout jednak pokutama, jednak tak, že jim to spadne na hlavu a nebo tam táta dostane další infarkt. Nechává jí v situaci, aby se sama rozhodovala a s těma variantama pracovala. Nebo druhá varianta, že si vezmou firmu, přesvědčí otce, že to vyjde levněji než jeho postupy a nebo za třetí, až to celé zastaví, když otec nepřistoupí na to, že se najme firma. To psycholožka schválila a řekla, že v tomto to bratr dělá dobře. Mně vysvětlovala, že každý, i moji rodiče, mají právo žít tak, jak chtějí, kdo chce chlastat, ať chlastá, kdo chce dělat to ať dělá a že já nespasím každýho a i když jsou to rodiče, musím je nechat, aby dělali chyby podle svého uvážení a pak za ně taky platili. Že se musím soustředit na malou a na Standu. Zase mi zavolá až jí někdo vypadne a pokusí se mi v hlavě to trochu přenastavit, abych se víc na malou napojila a aby tohle byla má priorita a pustila jsem z hlavy možné maléry našich, i kdyby měly být katastrofální.
hezky ti to sesumírovala, tak teď se tím začít řídit
![]()
@MartinaCV Marti, naprosto super postup, ty, Laurinka a Standa, to je teď oč tu běží, zbytek holt musí stranou. Zase jsem si říkala, že má tak miliónovýho chlapa podle toho co píšeš, že je doslova za odměnu
. Tak hlavně se co nejmíň stresovat
![]()
Já tedy jen pevně doufám, že třeba na inseminaci budou brát jako pořád, nikdy nevím, kdy to dostanu, kdy budu mít ovulaci, zda bude atd.. trochu mě to děsí
@bodiiik píše:
Na koníku jsem četla, že Langerová k 15.9. z Gennetu odchází a Jarošová od 1.9.16
No teda
To snad ET do toho termínu stihnu, to by mě pěkně namíchlo. Asi se jí při konzultaci na rovinu zeptám.
@MartinaCV píše:
Holky, tak jsem zpět. S psycholožkou jsme naše probíraly už než jsem otěhotněla, takže je v obraze a teď jsem jí jen sdělila jaká je situace teď. V podstatě po mně chtěla vědět, na jakém místě jsem já s Laurí a Standou a na jakém místě rodiče. Potom říkala, že pomoc rodičům ano, ale že tady jí jednak bylo v minulosti až moc, rodiče nebyli nuceni k samostatnosti a pak pokud jde o moje rady, aby něco, třeba kolem stavby a jiných věcí dopadlo dobře, hážu ty rady na zavřené dveře, odkud to pak stéká dolů a oni si stejně udělají vše po svém. Když pak udělají něco špatně, nemám je zachraňovat a nechat je, aby viděli, že to pak něco stojí. Že jestliže se můj brácha do toho teď vložil a konečně pro ně něco dělá - jen tedy po telefonu s mámou - tak, že je dobře, že to tak je, když máma na něho dá a je on pro ní lepší odjakživa on i když pro ně nikdy nic neudělal a jezdí za nima jen 1× za rok na Vánoce. On nechává mámu, aby se naučila vše zařizovat sama, jen jí malinko kormidluje a říká jí varianty, jak lze postupovat - nechat tátu ať staví bez povolení a říká jí, že to může dopadnout jednak pokutama, jednak tak, že jim to spadne na hlavu a nebo tam táta dostane další infarkt. Nechává jí v situaci, aby se sama rozhodovala a s těma variantama pracovala. Nebo druhá varianta, že si vezmou firmu, přesvědčí otce, že to vyjde levněji než jeho postupy a nebo za třetí, až to celé zastaví, když otec nepřistoupí na to, že se najme firma. To psycholožka schválila a řekla, že v tomto to bratr dělá dobře. Mně vysvětlovala, že každý, i moji rodiče, mají právo žít tak, jak chtějí, kdo chce chlastat, ať chlastá, kdo chce dělat to ať dělá a že já nespasím každýho a i když jsou to rodiče, musím je nechat, aby dělali chyby podle svého uvážení a pak za ně taky platili. Že se musím soustředit na malou a na Standu. Zase mi zavolá až jí někdo vypadne a pokusí se mi v hlavě to trochu přenastavit, abych se víc na malou napojila a aby tohle byla má priorita a pustila jsem z hlavy možné maléry našich, i kdyby měly být katastrofální.
Dobře, že jsi tam šla. To, co ti řekla má hlavu a patu. Teď jen nastavit to v sobě a potlačit tu potřebu pomáhat a chránit je před komplikacemi, které mohou nastat. Upřednostnit sebe a své potřeby před jejich. Držím palce, aby ses dostala více do klidu a pohody.
@bodiiik píše:
No skvělý opravdu. 2. IVF jsem prošla s Jarošovou a čekala jsem, že i KET u ní bude. Nemám slov…
@MartinaCV píše:
@Petruš Z. Péťo, tohle je ta zavinovačka do autosedačky. Nejde ze stránek uložit větší obrázek, ale je to z toho Kolínského obchodu a měli to i u nás. Ještě zkusím najít obrázek toho pytle do kočárku, ten je luxusní.
Edit: toto je EmitexPříspěvek upraven 18.08.16 v 14:44
Krásná. Taky máme emitex, žlutý
a ten fusak je taky moc hezký
Standa má vkus.
@MartinaCV píše:
Zkusila jsem ten fusak vyfotit, ale je ještě v igelitu a přes ten mobil ty barvy nejsou jako v reáluJe to taková hezká růžová jemná s fialkovou a je moc měkoučkej
Úplně vidím, jak je ňuhňací
A ty sovičky jsou sladký. Mně akorát dorazil monitor dechu. Zítra snad bude odsávačka medela. Ty prachy lítaj. Fuj ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.