Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gabriela1234 píše:
@LuciisPuciis drž se, tyhle chvíle jsou prostě na houno..
Děkujuuu, jsi hodná!
Přítel to ještě neví, spí, ale myslím, že to na mě hned pak pozná (neumím se absolutně přetvařovat) :-/
@Gabriela1234 píše:
no jasně.. nám když se to tak stalo, tak já řvala, a manžel hned, že to zkusíme ještě jednou. jenže to taky můžeme zkoušet donekonečna, když pořád nevědí, co mi je.
Prosim pripomen mi, kdo s tebou delal jaky psi kusy? (tj. kolik dr. jste zkusili, jaka vysetreni mate za sebou, co vam rikaji? Opravdu jen to, ze je vse o. k.a ze nevi, proc to nejde, ikdyz je genetika paru i embryi v poradku, imuno v poradku, spermio o. k., „vnitrni prostredi“ (kdyz to tak reknu) taky v poradku?)
@Gabriela1234 píše:
imuno právě v pořádku není, jenže je v takovém podivném nepořádku, že nad tím doktoři kroutí hlavami, a dělají mi znova náběry, jestli to nebyla 4× chyba laboratoře. Měli jsme 2 zdravá embrya, ale moje tělo jim neumožní se zahnízdit. Už jsem rok na kortikoidech.
A kde imuno resis? Karlak?
@dehors píše:
Já jsem viděla hrozně zajímavý dokument o imunitě. Srovnávali přirozené porody a císaře. Hlavní myšlenka tam byla, že při normálním porodu se nějak mění hlen v porodních cestách, dítě si ho naloká a tím si vytváří základní imunitu. Tak oni zkoušeli to, že u císařů dítěti (sorry, teď to bude trochu nechutný…) dali ihned poté, co ho vyndali z břicha, ty hleny z matky do pusy. Prý pak měli lepší imunitu, méně nemocí, než srovnávací skupina, který to neudělali.
To je podnět, co![]()
Tak tohle jsem neviděla
To je fakt podnět ![]()
@Lea40 píše:
Ahoj holky, tak tady čtu, že Langerová končí? Chtěla jsem ji poděkovat za miminko, nevíte kdy končí?
Chodila jsem sem chvíli před porodem, teď už jsou nám tři týdny
Naše Markétka počata paní doktorkou Langerovou:)) měla 3.720 gramů a 50 cm, teď už má 53:))
No ta je krásná. Moc gratuluji k Markétce ![]()
A DAmy nevite kolik je tak cena u toho ivf? hradi nam to pojistovna, ale vim ze leky stoji cca 2000 za cyklus a jelikoz nam chteji ty embrya zkuomat po tech 5dnech tak dr. Diblik rekl ze to stoji kolem 80tisic coz me docela vydesilo. Je mi jasny ze se to nemusi povest hned, ale tak priblizne
@Petruš Z. píše:
@LuciisPuciis Vydrž ještěJá nikdy takhle brzy netestovala.
No, já už se pomalu dostávám do menší psychózy, když si pročítám články o tom, kdy se asi tak má uhnizďovat, jakože už by nejspíš měla být zanorovaná a pořád žádné hCG
Pak si zase říkám, že se musím uklidnit, že je brzo, že se má testovat 10. den a dál… Uaaaa. Napětí se stupňuje ![]()
@N.Raab píše:
A DAmy nevite kolik je tak cena u toho ivf? hradi nam to pojistovna, ale vim ze leky stoji cca 2000 za cyklus a jelikoz nam chteji ty embrya zkuomat po tech 5dnech tak dr. Diblik rekl ze to stoji kolem 80tisic coz me docela vydesilo. Je mi jasny ze se to nemusi povest hned, ale tak priblizne
Nás 1. pokus IVF stál 11,5 tis. (AMH test, léky - tj. prášky + injekce, prodlouž. kultivace, ICSI) - spermiogram a genetika paru a imuno byla zdarma; neměli jsme PGS/PGD jako samoplátci a neměli jsme vitrifikaci, protože nebylo co vitrifikovat (měli jsme jen jedinou blastocystu, která se zatím zapírá na testu, potvora jedna).
@LuciisPuciis píše:
No, já už se pomalu dostávám do menší psychózy, když si pročítám články o tom, kdy se asi tak má uhnizďovat, jakože už by nejspíš měla být zanorovaná a pořád žádné hCGPak si zase říkám, že se musím uklidnit, že je brzo, že se má testovat 10. den a dál… Uaaaa. Napětí se stupňuje
@LuciisPuciis píše:
Před týdnem ET (13.8.). Dnes (20.8.) ráno těhotenský test s citlivostí 10 a jen 1 čárka ;-(
Luciiii, tak si nakonec testla…neves hlavu, nekdy se ukaze trochu pozdeji.ale nadeje klesa, no, to je realita
Zkusite to znova. Proste ono ani ivf neni 100%.Mrzi me to, nenech si zkazit vikend.Vim,lehce se to rekne. ![]()
@Kamilaa7 píše:
Luciiii, tak si nakonec testla…neves hlavu, nekdy se ukaze trochu pozdeji.ale nadeje klesa, no, to je realitaZkusite to znova. Proste ono ani ivf neni 100%.Mrzi me to, nenech si zkazit vikend.Vim,lehce se to rekne.
Jsi hodná, děkuju! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Hlava to ví, ale…
Rozumově jsem vlastně ani nic ještě nečekala, ale tak pidi naděje tam byla, víš jak…