Spisovatel Gerald Durrell

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
vykladzkaret
8.8.14 15:23

@Fíková ten neznam? Taky jsem mu strasne zavidela detstvi u more. Myslim si, ze bych chtela, aby moje deti mely stejne stastne vzpominky jako on, i kdyz v tom urcite byla trochu literarni nadsazky.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
8.8.14 15:25

@Etcetera78 Ta je super, ale Ptaci, zvirata a moji pribuzni byla snad jeste lepsi. Rodinu mam v ebooku, Zvirata z knihovny; mozna to zas vydaji.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
8.8.14 15:29

@jenny.fields Jamese Herriota mam taky hodne rada; je to trochu podobny styl. Biologicky je to korektni, a zaroven je v tom humor, aby se k tomu lide vztahli. Asi me to taky ovlivnilo v konecnem vyberu oboru.
Hodne jsem premyslela o navsteve Korfu, navic znamym se tam libilo, ale jak tu pisi jini - turisticke letovisko misto predvalecneho ostrova bude asi rozdil. Je obecne skoda, ze vsechny stredomorske ostrovy jsou ted turstickymi pastmi misto aspon trochu autentickymi misty - od Mallorcy po Kretu.

• Citovat
  • Upravit
17162
11.8.14 06:00

@vykladzkaret ono asi záleží. Byli jsme s mamkou a synem na Krétě před 9 lety, byli jsme ubytovaní v malinkém penzionku bokem od letoviska Plataňas (nevím jak se to píše přesně). Měli jsme to tam klidné, rodinné, příjemné. Půjčily jsme si s mamčou auto na tři dny a pocestovaly horama, i zabloudily :lol:, ale viděli jsme spoustu míst, kde se jinak než autem člověk nedostane, což byla zase výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
11.8.14 06:53

@KačuliKačka To je asi pravda. Mne se Kreta libila, umim si predstavit tam procestovat vic zakouti. More me az tak nenadchlo, ale prostredi a jidlo bylo dobre. Korfu by me lakalo jen kvuli Durrellovi, ale jako ozrali Britove me fakt stvou. Viz Plihal a jeho pisnicka Burani z Anglie, vzdycky je vidim, jak nastupuji do easyjet letu z Prahy jeste se zbytkacem v krvi a piji mi krev musim rict.

• Citovat
  • Upravit
17162
11.8.14 10:22

@vykladzkaret to máš těžko, my byli v r. 2010 v Turecku, já byla spokojená, jezdili jsme na výlety, viděla jsem to co jsem chtěla… akorát nám tam pili zase krev ožralí a výstřední rusáci, co se chovali, jako by jim to tam patřilo. Ono asi každá destinace má něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1708
12.8.14 23:50
@donaga píše:
@Fíková Zrovna jsem chtěla napsat, že jsem od něj četla snad vše, ale Horor o příšeře v zrcadle ten tedy ne :D To budu muset sehnat :D

Povídka se jmenuje Zrcadlo a je součástí knihy Jablíčko pro slečnu učitelku a jiné horory. Je vážně děsivá. Doporučuju. :)

http://www.databazeknih.cz/…rcadlo-10768

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
13.8.14 00:28

@vykladzkaret Durrell je můj oblíbenec. Oborově ne, ale ovlivnil mě v pohledu na naši rodinu :)
Nejradši mám Mluvící balík (a Bornovy ilustrace nemají chybu). Dostala jsem ho k 8. narozeninám od kamarádky (trošku šok, že jsem od ní dostala „opravdový“ dárek). Po letech jsem viděla večerníček a znáte to - knížka je lepší.
Ještě s ním kdysi šel přírodovědný pořad a v TV byl taky sympaťák. I když život s ním musel být asi na střelbu, doma bych ho nechtěla.
Hezkou story má jedna má vzdálenější teta - učitelka jim kdysi dávno doporučila ke studiu angličtiny právě četbu Durrella, tak si ho s kamarádkou sehnaly, četly, líbil se a v nějaké knížce na něj byl kontakt (patrně za účelem posílání šeků na jeho ZOO) - tak mu napsaly (bez šeku, samozřejmě) a on odpověděl! Což teda nikdo nečekal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
13.8.14 00:56

@KačuliKačka o tom Turecku jsem to slysela, my jsme tam byli asi pred 10 lety u Bodrumu, moc se mi tam libilo! Krasne more, dobre jidlo, a tehdy - bylo to v zari - vicemene pulka lidi nez normalne. Obcas teda otravovali mistni chlapci zenske, jako ze nesli obcas sklepat na plazi, ale jinak se mi to libilo moc. Slysela jsem, ze ted se tam bijou Rusove a Ukrajinci, ze se politicky konflikt prenesl i k bazenum, coz je hruza. Pry tam jezdi proto, ze tam nepotrebuji viza.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
13.8.14 01:00

@maxihrosik tak tu si musim sehnat.
tady je v anglictine http://www2.warwick.ac.uk/…entrance.pdf

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
13.8.14 01:11

@Knihomyš to je hezka historka! Myslim, ze ho tak siroka ctenarska obec potesila. V anglictine se cte hezky, neni to zas tak tezka proza. Jeho bratr Lawrence byl oficialni „literat“ ale nidky jsem nemela jeho knihy cist, patrne proto, jak ho Gerald vykreslil ve svych knihach.
Jinak byl tusim 4× zenaty, stejne jako Larry, takze ono tam v te rodine neco asi uplne nefungovalo. Myslim, ze byli vsichni sobci, jak sami priznavaji.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
13.8.14 05:54

Tak jsem si to precetla, ale nevim, jestli to chapu spravne tu povidku. Trochu mi tam par veci nedavalo smysl. S kym se muzu poradit?

• Citovat
  • Upravit
17162
13.8.14 06:09

@vykladzkaret my byli v Antályi-Kemer, defakto ve skoro posledním hotelu, pláže soukromé, s hlídačem, takže jsme neměli strach ani pustit děti (syn si tam našel kamaráda, co tam byl s babičkou). Neměli jsme problémy ani na Pamukale ani na raftech, že by někdo otravoval. I když jsem obavy měla, než jsme jeli… ale užila jsem si tehdy zaslouženou dovču ;-)

@Knihomyš tak to je pěkný zážitek, to věřím, že bylo překvápko :)

Ono to je těžko, celá jejich rodina byla tak lehce výstřední :) a on asi ani život s až fanatickým biologem a milovníkem zvířat pro normální ženu není procházkou růžovým sadem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
13.8.14 06:24

Durrella mam rada, moje nejoblibenejsi jsou Ostrov v nebezpeci a chytnete mi guerezu. Zrcadlo jsem taky cetla. O me rodine a jine zvirene bylo tusim i zfilmovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
11.11.14 09:01

Na youtube je audiokniha Ptaci, zvirata a moji pribuzni. Kdyby si to nekdo chtel pustit k zehleni nebo k praci. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!