Gestačný diabetes

Ina82
20.3.24 17:31

Gestačný diabetes

Zdravím, som tu nová, chcem sa opýtať žien ktoré mali gestačný diabetes, ako sa majú po pôrode, či s cukrovkou už problém nemajú a či im zvykli klesať alebo sa normalizovať hodnoty glykémie už aj posledné týždne pred pôrodom. Som momentálne na diete (31.tt), zatiaľ to stačí, uvidím či to vydrží. Niekto hovorí, že sa to občas stabilizuje už aj pred pôrodom, bola by som rada, keby to bol aj môj prípad a tiež, že nebudem mať problémy aj po pôrode. Ďakujem vopred za každú odpoveď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21935
20.3.24 17:53

Měla jsem cukrovku u obou dětí vždy velmi brzy, od prvního trimestru. Po porodu se hodnoty vrátily do normálu, i jsem byla na kontrolním ogtt testu po ukončení kojení. Cukr mi ale trvale hlídá praktická doktorka v rámci prevence. Počítám, že s přibývajícím věkem se objeví ta klasická cukrovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ina82
20.3.24 18:10

@nozu ja Vám prajem, nech sa normálny diabetes 2.typu nedostaví. Ďakujem za odpoveď :)

• Citovat
  • Upravit
21935
20.3.24 18:44

@Ina82 děkuji. Ale vzhledem k rodinné anamnéze a dvoum gestačním diabetům to považuji za víceméně hotovou věc. Je to jen otázka času. Jó, kdybych se hlídala s jídlem neustále, tak se mu možná vyhnu. Ale já ty čokolády prostě miluju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ina82
20.3.24 18:53
@nozu píše: Více

Rozumiem Vám :D Ja som nikdy nebola na sladké, občas si nedám ani kúsok z koláča, ktorý pečiem. Ale teraz keď je to zakázané by som zjedla plech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
69142
20.3.24 19:10

Mně se DMII vrátila tři roky po porodu, ale jsem dost exot, bylo mi pětatřicet, štíhlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ina82
20.3.24 19:24
@ugluk píše: Více

Tak to ma mrzí 8o

• Citovat
  • Upravit
69142
20.3.24 19:57

Tak žít se s tím dá, jsou horší věci na světě… ale říkají, že riziko návratu je 10-20 % a při dodržování zdravého životního stylu je velká šance to hodně oddálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11970
20.3.24 20:06

V 2. Těhotenství gestacni diabetes odhalen klasický při ogtt…dostala jsem i inzulín protože hodnoty lačne gl prostě nesly dolů ať jsem dělala co jsem dělala..byly teda hraniční, max o setinku/ dvě nad limit, ale můj diabetolog byl přísný…kontrolní ogtt po cca půl roce (po skončení kojení) vporadku..už týden po porodu jsem měla lačně glykémie vpohode (měřila jsem se jen tak pro zajímavost)…doufám že u mě DM 2. Typu nepropukne..rodinou anamnézu máme v tomto čistou a nepopsanou..no musím ale zhubnout..mám nadváhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ina82
20.3.24 20:24

Môj otec mal DM II.typu,,okolo 60ky ju dostal, ale žil naozaj nezdravo a bol obézny. Nakoniec ale zvládal cukrovku len na diéte a bez liekov. Ja nadváhu nemám, ani teraz v tehotenstve som veľa nepribrala, ale chcem sa vyhnúť cukrovke a myslím, že si budem viac strážiť stravu aj po pôrode U mňa nejde o sladké, skôr o celkové sacharidy, zemiaky a chlieb sú moja slabosť aj mimo tehotenstva. Teraz napr. chlieb nemôžem vôbec, ani kváskový domáci zcelozrnnej múky…ale vydržím

• Citovat
  • Upravit
21935
20.3.24 23:01

@Ina82 na mě všichni nevěřícně koukali, že mám těhotenskou cukrovku. Před dětmi jsem byla na hranici podvýživy. Teď jsem konečně s BMI v normě. Dceři je 17 a BMI má v neměřitelné spodní hodnotě. Zkombinovaly se jí geny moje a manžela. 8)
Jako jo, neměla bych jíst sladké, mám lehce zvýšený cholesterol. Ale pak jsou stresy a padne krabice Toffiffe na posezení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí