Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky myslíte, že mám břicho dole, nebo je nahoře? V pondělí mi doktor říkal, že na porod to nevypadá, že malá nesestoupila (růžový legíny). Ale posledních pár dní, mi hrozně bourá do spodku, jako kdyby se chtěla probourat ven, ale tělo ji nechce pustit… Bolí to kolikrát jako
… Tak nevím jestli jako sestoupila, nebo se o to sestoupení nějak snaží a něco jí v tom brání? Jsem 38+2, druhorodička. Z minula už si nepamatuju nic.. Fotky k porovnání. Růžový legíny v pondělí, kdy doktor říkal, že je nahoře a další fotky z dneska…
Z „výšky“ břicha bych žádné závěry nedělala. Mám 3 děti a nikdy jsem břicho dole před porodem neměla.
@dickys ahaaaa
taky možnost
asi moc čtu, to taky není vždycky dobrý
![]()
Taky hlásím, že jsem ani před jedním porodem nepozorovala, že by mi břicho sestoupilo dolů
@077lenka píše: Více
Hele já taky nikdy břicho dole neměla. Před porodem s druhým jsem měla břicho celkem malý oproti prvnímu a to se narodili s na chlup stejnou vahou.39+0 se vůbec nic nedělo a at s ničím nepočítám, uvidime se za týden.. a do 24h jsme byla zpět ze rodim ![]()
NIkdy jsem břicho nepozorovala, ale před druhým porodem, který byl v 37tt se mi posledni dny špatně sedělo - břicho mě při sedu na zemi nepříjemně tlačilo (na zemi jsem si hrála se starším dítětem).
@Evkad přesně takhle to mám.. Když si s malým hraju na zemi, tak právě malá bourá na spodek.
Bříško mi přijde ještě dost nahoře. Ale to nemusí znamenat vůbec nic.
Buď v klidu, moje děti zase měly oblíbenou příčnou polohu až do poslední kontroly (a to jsem jednu přenášela do 42+0), ale vždy se narodily správně pěkně hlavičkou.
Taky sem si nevšimla že by mi břicho nějak kleslo..jinak že doktor řekl že se nic nechystá neznamená že to tak musí být…sestřenka když čekala první jela do porodnice na plánovanou kontrolu a lékař řekl že to na porod ještě dlouho nevypadá, že bude nejspíš prenaset..(byla 39tt)..domluvili další kontrolu a jeli domů…asi v půlce cesty domů začaly bolesti…no mysleli že poslíčci…když dojeli domu a ona vylezla z auta tak praskla voda…takže chlap jen doběhl dovnitř, popadl tašku a jeli zase zpátky 😂 🤭
@Vladusxx píše: Více
Známá jela na obyčejnou kontrolu a domů jela za 3 dny s novorozencem. Z nemocnice už ji nepustili. Z ordinace rovnou na sál. A ještě se jim smála, že panikari
Příspěvek upraven 20.03.24 v 12:52