Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
A nebylo by jednodušší si do té nemocnice zavolat a zeptat se? Hned budeš vědět co a jak ![]()
Zkus si to prosím ještě promyslet a brát interupci jako tu poslední možnost..
mluvím bohužel ze své vlastní zkušenosti.
Zakladatelko, ja jsem resila pro kamaradku nejaky ten rok zpatky. Pokud to chces bez zadanky, tak musis jedine nekam na soukromou kliniku, tam se to cenou muze lisit.
Ja uz si to presne nepamatuju, zdali to bylo ciste farmakologicky, ale myslim, ze uz ne… byla myslim i ve chvilkove narkoze.
No rizika…ta ti reknou, nebo si je najdi ale zbytecny zasah do tela to je. Ona misto toho, ze do sebe “nechtela rvat” antikoncepci, rozumej byla lina si dojet na gyndu pro prasky nebo jinou antikoncepci, tak podstoupila mnohem vetsi zasah do tela a vlastne byla tak v obdobi sestinedeli.
Jestli nemas moc financi, tak se zadance nevyhýbej. Stejne to je pak jednou bude treba dodatecne hlasit, az bys chtela dite nebo kdyby byly komplikace. S tou zadankou budes mit take daleko vetsi vyber, kam jit.
@arinecka píše: Více
Velmi se liší, zejména pokud jde o náklady. Loni jsem platila 6800 korun, ale záleží na tom, jestli to bude víc nebo míň.
Nekde se muzes objednat a vysetri te gynekolog primo tam ale budes platit stejne zadanku a nekde chteji primo zadanku od tveho gynekologa
Ahoj, mohu se podělit o svoji prave čerstvou zkušenost. Minuly týden jsem byla na potratové pilulce. Nejprve se čekalo na potvrzení těhotenství u mého gynekologa, který mi následně vzal krev a napsal žádanku o ukončení těhotenství. S touto žádankou jsem si zavolala do konkrétní nemocnice, kam jsem chtěla a vše mi po telefonu vysvetlili a zároveň mě o objednali. Musela jsem prijet v pondělí rano na první tabletu a ve středu rano na další.
První tableta byla v klidu, citila jsem se ještě dopoledne dobře. Odpoledne už jsem začínala citit bolesti přestože rikali ze se nic dit nebude. Měla jsem slabsi křeče a už jsem citila stahy dělohy. V úterý rano jsem už začala krvacet silně po cely den (taky jsem s tím nepocitala). Ve středu jsem opět nastoupila do nemocnice, podali mi druhou tabletku po které jsem byla celou hodinu ještě v pohodě, měla jsem bolesti ale chodila jsem po chodbě a snažila se být v poho.. a po té hodině jsem Šla na wc, jelikož jsem citila ze se něco děje a telo vypudilo plodové vejce. Hned na to se rozběhlo krvaceni ale nic hrozného. V nemocnici mi dali sebou další tabletu kterou jsem si měla vzít po třech hodinach. Po odjezdu z nemocnice jsem v klidu stihla ještě nakoupit a hodinu trvala cesta domu, bolesti opravdu slabsi, ale podotýkám ze jsem si rano před tabletou vzala 2 ibalginy dle doporučení lekare.
Domu jsem prijela okolo 12. Hodiny a vše se rozjelo během oběda, šílené bolesti křeče prujem i teplota… 2 hodiny to bylo takové horsi pak jsem usnula. Měla jsem takové nepříjemnosti už po cely tento den a ten prujem mě drzel i další den. Krvaceni žádná hrůza, měla jsem poporodni vlozky a byla doma cely týden, v praci jsem si vzala volno radši. Jinak mi řekli ze přes víkend bych to vše mohla mít za sebou. Včera to byl týden od první tablety a já mela stále velké a silne menstruační bolesti, stále jsem musela zobat ibalginy a pak uz mi moc nepomahali. Včera jsem mela takovou bolest ze me probudila ze spani takže jsem běžela na gynekologii, kde mi napsali neschopenku a poslali me do nemocnice pro neobvykle případy. V nemocnici mi udělali vyšetření, stále mi tam zůstalo dost sliznice která ještě neodtekla, takže mi dali čas do čtvrtka aby se to samo uvolnilo případně budu muset na revizi. Stále cítím bolesti. Včera večer opět šílený bolesti, napsali mi na to aulin alespoň a teď se čeká co bude do toho čtvrtka. Zatim doufam ze to bude v pohodě a revizi se vyhnu.
Každopádně po tehle zkušenosti mužů říct, že uz nikdy tohle zažít nechci. 2 tydny jsem pracovně neschopna, psychicky doslova vyřízená a porad to není u konce. Lékaři mi včera sdělili, že moje tělo se s tím hůře vypořádá a všechno to trva dele, i přesto ze uz jsem jedno dite porodila. Každopádně snad vše dopadne dobře a drzim palce, hlavně psychicky 🫶🏼
Jinak jsem teda platila 4500 Kč v nemocnici za ty pilulky. A u své lékařky 500 Kč za vypsání žádosti. Nic dalsiho.
Do nemocnice jsem bez odeslání mým gynekologem nemohla být přijata. Ale vše bylo v klidu, bylo to vyřízení rychle a pak už jen ten průběh s tabletkami jak jsem popsala.
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je tu někdo kdo šel v tomto roce či minulém na potrat..nejlépe způsobem potratové pilulky
moje dotazy jsou:
Případně…nekde jsem se dočetla že žadost od lekare stoji cca 1 000 kč..a kdybych sla bez zadosti od lekaře ale čistě sama do nemocnice kolik me to bude stat.
Dekuji predem za cokoliv.
Bohužel jsem sama a nemužu si dite dovolit, tak bych poprosila aby se tu nevyskytli nejake narážky.