Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj moje příbuzná měla podobné problémy většinou stačí omezit maso a bílé pečivo zařadit více vlákniny a hodně pít obyčejnou vodu .
Léta užívala Gutalax bez toho se ani neto a pak změnila jídelníček začala se více pohybovat a šlo to .Po 15letech co do sebe rvala ty léky.
Zkus Lactulosu, je šetrná a účinná. Koupíš v lékárně.
http://www.docsimon.cz/…rup-200ml-50
Díky za rady, ale mě jde spíš o momentální vyprázdnění. Už užívám vlákninu, hodně piju a pohyb mám teda veliký. Nechci používat žádné projímadla, jen jsem chtěla pomoci odejít zbývající stolici,která by měla díky čípkům změknout a lépe odejít
.
Používala jsme gylc.čípek už během těhotenství, ke konci jsem trpěla šílenou zácpou, měla jsem i hemeroid, ovšem ten nekrvácel. Bez čípku bych se ani po týdnu nevyto
.
Porod jsem měla těžký, hodně šití potom, steh i na konečníku. V porodnici se ptali, zda jsem byla na velké, ale já jsem neměla potřebu, ani s čípkem to nešlo.
Doma jsem potom ještě asi 4× čípek použila, nevadilo to ani hemeroidu ani šití.
Ahoj holky, resim stejny problém. Ted na konci tehu se mi objevil jeden malinky hemeroid, vubec nebolel, nekrvacel nic, ale prestala jsem brat horcik a stolice je tuzsi a proste to moc nejde a mela jsem i krev po velke. Doktorka mi napsala glyc. cipky, ale pisou, ze by se nemely zavadet, když jsou trhlinky, tak nevim jestli jo nebo ne.
Normálně zavádějte, sice píšou že ne, ale nic se nestane. Je to jen olej neublíží. Alespoň bude pokoj od zácpy, fungují perfektně ![]()
Taky jsem s tím měpa problém a čípky používala. Ještě jsem si koupila krém z dubové kůry. Ten mi vždycky pomohl na to bolavé místo.
Ahoj holky,
potřebuji poradit od všech, co glycerínové čípky užíváte. Po porodu mě trápí silná zácpa, bohužel tohle pondělí byla stolice tak tuhá a objemná, že jsem myslela že opět rodím a pěkně jsem si celý den protrpěla. Koupila jsem si v lékárně čípky a chtěla si hned jeden zavést,ale v návodu píší, že pokud je konečník s trhlinkami či krvácivým hemeroidem, tak se nemá užívat. Od pondělí mám konečník citlivý a bolavý a krvácení bylo jen ten jeden den. Myslíte, že bych si ho neměla dávat? Díky a omluvte anonym.T.