Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
před pár týdny jsme po dlouhém vybírání koupili golfky Jané Carrera Pro (model 2006) a i navzdory tomu, že jej používáme jen krátce a víceméně jako druhý kočár (máme ještě sportovní kombinaci) začala se nám na madle vydouvat (bublinkovat) a pak olupovat látka (je to takový zvláštní druh látky podobný kůži). Je to v místech, kde se Andrejka madla nejčastěji drží (ale od toho to madlo přece je, ne?).
Zítra to jdu reklamovat (kočár jsme koupili v Růžovém panterovi na Křenové), tak jsem zvědavá, co mi na to řeknou. Koneckonců kočárek nepatří k nejlevnějším a necelé 2 měsíce je docela krátká doba na první projevy opotřebení. Jinak jsme ovšem s golfkami spokojeni (až na váhu - rozhodně nemá všude deklarovaných 8,5 kg).
Máte s tím madlem někdo podobnou zkušenost?
Martina
Hm,s tím madlem nepomůžu…ale co se váhy týče…Jané má specialitu,všude uvádí jen váhu podvozku…bohužel naše obchody to překládají jako váhu kočárku a z toho pak plyne ta fáma o ultralehkých kočárcích…Slalom celý má asi 13kg,Carera přes 10kg
![]()
Ahoj sice mimo diskuzi, ale už po druhé Jané Slalom Pro sporťák se vším všudy má 9-9,5 kg. Takže fámi ne fámi toto je realita.
Megy,je mi líto,ale nemá…vážili jsme ho
![]()
Nicméně souhlasím,že je to dobrý kočárek,vladatelný a lehký,ale prostě to není to,co slibují…stačí se i podívat na Jane.es tam je jasně psáno,že jde o váhu podvozku…
Je tedy pravda,že jsme vážili vybavený kočárek,boudička,slunečník,myslím,že tam byla i plínka a pití (ne nákup)…ale ručička se přibližovala ke 13kg…
Proč…srovnávali jsme HT od BebeCofortu,který má uvedeno 12kg..a Slalom,který má uvedeno 8kg…a zdály se být úplně stejné…jsou
![]()
ahoj - nemáte někdo zkušenost s novou řadou Carrera pro 2007? Uvažuju o bytelnějších golfkách a tyhle mi padly do oka!!!
Já mám golfky Jane Carrera pro 2006- červené. jezdím s nimi necelý rok a černá látka na madle ani pod nožičkami se mi neloupe ani trochu.
Jsem s tímto kočárkem nadmíru spokojená.
Biba - prosím tě, jaká je ta lanková brzda? Je v pohodě? Projedeš s kočárkem i sníh? Vejde se ti do nich fusak? Nevadí, že se rukojeť díky skládání trochu viklá?
Moc děkuji za odpověď, pořád o tomto kočárku přemýšlím.
Brzda je v pohodě, hýbající madlo vůbec nevadí, při jízdě dopředu se ani nehne, jen když táhnu kočár pozpátku, tak se madlo trochu protáne, ale není to nijak na závadu. Fusak mám Aesthetic, vejde se tam perfektně. Ve sněhu se s ním jezdí blbě, já si kvůli tomu nechala starý sporťák s nafukovacíma kolama, ale letošní zima byla téměř bez sněhu, takže jsem ho vytáhla asi 3×.
jo jo, to je jasný. golfky a sníh nejdou dohromady. jinak jsi s kocarkem spokojena… vybírám mezi carrerou a inglesinou zippy (vadi mi golfove hole, nespojena rukojeť) a peg perego centro completo. je to hrozný, vybrat si nemůžu už asi měsíc.
Ivu - já vybírala taky mezi Carrerou a Zippkama, více jsem chtěla Zippky, ale pak jsem byla loni na veletrhu Prodítě v Brně, tam jsem oboje vyzkoušela naživo a vybrala si Carreru. Jsem zatím moc spokojená.
Peg- Perego jsem nezkoušela, tudíž neporadím.
Ale u nás po městě jezdí paní s PP Plico A3, ty se mi líbí. Mají taky spojenou rukojeť, ale větší košík a možná i lepší stříšku. Ale nikdy jsem je neměla v ruce, třeba se snima nejezdí dobře, to je třeba vyzkoušet.
Já jsem dost vysoká, takže u Zippek mi vadilo, že nejsou polohovatelný ty madla a taky jsem šlapala na konstrukci při chůzi.
Mám také Carrery, tedy asi 3 dny
Chtěla jsem Zippy jako ty, ale nakonec mě přesvědčila ta spojená rukojeť, docela dost ji využiju, protože tou druhou rukou často vedu staršího syna (např. teď se učí jezdit na bruslích, tak to je nezbytné) nebo i mladšího, když ťape. Jinak mám ještě Zappa, takže mě váhový rozdíl mezi nimi nevadí.
A na podzim jsem měla ty Peg Perega A3, ovladatelnost je tam řekla bych stejná s carrerou, jsou také lehčí, mají větší košík, ale zá:,–(ní rozdíl je ve skladnosti. A3 se skládají jako sporťák na placku, kdežto Carrery jako golfky do deštníku. My jsme ty A3 prodali, protože nám z nich upadla jedna tyč (prý se to stává, nějaký problém jedné várky), sice nám to v záruce opravili, ale manžel je od té doby nesnášel
jinak já jsem s nimi byla moc spokojená.
Ahojte všichni uživatelky golfek carrera. I u nás nastal čas na golfky, musíme je pořídit v celkem krátké době, protože se chystáme na dovolenou. Chtěla jsem se zeptat, má-li z vás někdo přehled o rozdílech mezi carrera pro a en carrera. Podle fotek z inzerátů jsem zjistila, že ty carrera jsou jakoby novější model, některé mají oboustraný povlak a na stříšce průhledný okýnko. Ty carrera pro vypadají jako starší model a nenašla jsem zatím žádné dokola nafocené, takže z předu mi to přijde, jako že není ve stříšce to okýnko. Poradíte? Taky ještě zvažuju, je-li to okýnko vůbec nutný. Že je vidět na prcka do kočárku je jistě užitečný, máme ale jane slalom pro a v létě jsme museli vozit pořád něco přehozenýho přes stříšku, aby na malýho nesvítilo. Uvítám jakékoli úvahy na toto téma, stejně tak jako informace o těch rozdílech mezi zmíněnými druhy golfek.
Pro zpřesnění připojuji webovky konkrétních typů, který máme v merku:
http://deti.bazos.cz/…/kocarek.php
a
http://deti.bazos.cz/…j-skladu.php
Mějte se krásně, martina
ahoj, shodou náhod jsme i my uvažovali přesně nad těmito golfkami. Ale už jsou oboje prodané.