Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máte někdo zkušenosti s gravitační dekou? ( Těžká peřina, která má mít plno výhod). Docela mě to zaujalo, ale ráda bych věděla, jestli někdo má, používá a je spokojený… Dík ![]()
Objednala jsem pro svou 6 měsíční dceru ze zoufalství, protože má velmi neklidný spánek a posílala jsem zpátky. Měla jsem velká očekávání a byla jsem zklamaná. Na ní to mělo nulový účinek.
Osobně mi to taky nepřišlo nijak pohodlné (ale to je na preferencích každého soudruha). ![]()
Co mi ale vyloženě vadilo, bylo to neustálé šustění a přesýpání toho těžkého vyplňového materiálu. Přišlo mi to velmi nepřirozené.
Pokud bych o tom tedy uvažovala pro sebe, tak si jedině připlatit a pořídit pletenou variantu.
@Cenarius píše:
To není aladinuv létající koberec?
To by přece byla antigravitační deka.
@Katalie dík za zkušenost ![]()
Našla jsem levnější variantu v IKEA, tak tam asi sjedu mrknout…
Vím, že se těžké „deky“ používaly na zklidnění pacientů, ale tam to spíš fungovalo na bázi znemožnění pohybu
…
Vrtá mi hlavou, že uvádí, že díky ní dochází ke snížení hladiny kortizolu… ![]()
@Magical-eyes pokud si ji můžeš osahat, tak to je ta nejlepší varianta. Uvidíš, jak to na tebe bude působit.
Já vím, že se používá u lidí např s ADHD, na spektru, atd. Na celkové zklidnění. A když jsem tak ptala po okolí, zjistila jsem, že ji používá i jedna kolegyně, která žádné problémy nemá. Prostě je jí to příjemné. ![]()
@Magical-eyes jak se to prosím přesně v té Ikee jmenuje? Nemůžu to najít a jsem zvědavá. Díky
@Magical-eyes kortizol je stresový hormon..vystresovaný člověk těžko usíná (jako třeba před těžkou písemkou nebo nástupem do nové práce) děti a i někteří dospělí potřebují pro to aby byli v klidu jasně ohraničený prostor těsně kolem svého těla…jako když je miminko v zavinovacce… když ho nemají jsou ve stresu, vyplavují kortizol a nemůžou spát nebo mají spánek neklidný, nekvalitní…
My u nás v práci tyhle těžké deky neměli (ono pořídit jich tolik aby sme je měli aspoň třeba pro čtvrtinu pacientů by bylo taky teda dost dinancne náročné) ale zavinovali jsme pacienty do peřin jako do zavinovačky. Rika se tomu mumie. Je to technika z bazální stimulace na zklidnění pacientů napr s alzheimrem nebo ve civilním coma…funguje to na podobném principu…
Taky se přidám, jestli můžu. Mám v plánu zatěžovou deku pořídit. Všude jsou pouze kladné recenze, tak by mě zajímalo, jestli je to i skutečnost.
@Vladusxx dík
, vím, že je to stresový hormon…jen mě právě zajímal ten mechanismus účinku…
Pořídila jsem synovi. Přál si ji k narozeninám. Má ADHD a Aspergerův syndrom. Peřina má myslím 8 nebo 9 kg. Já sama jsem úplně hotová, když ji mám povléknout ![]()
On ji hodnotí kladně, spí se mu lépe, ale ne vždy o ni stojí. V pokoji má tedy klasickou peřinu a tuhle zátěžovou a vybírá si večer sám podle momentálního rozpoložení. Někdy mu vyloženě vadí.
Co jsem tak vypozorovala, většinou spí v týdnu pod zátěží, o víkendu pod obyč peřinou.
8,9 kilo?? Tak to je masakr. To bych nechtěla ani já pro sebe takovou váhu na sebe.. ![]()
@pocker píše:
8,9 kilo?? Tak to je masakr. To bych nechtěla ani já pro sebe takovou váhu na sebe..
No jo, ono se to bere podle váhy a ač je mu 13 let, vážil v době výběru 65 kg
A chtěl těžší, protože počítá s tím, že ještě poroste.