Kinetóza

Anonymní
1.11.22 20:19

Kinetóza

Ahoj, už od mala trpím kinetózou, většinou když mě čeká delší cesta tak to řeším Kinedrylem, ale já na to fakt hodně trpím, kolikrát mi stačí i pět minut jízda autobusem a je mi zle, nedávno jsem se zhoupla na houpačce a asi po minutě jsem toho musela nechat protože mi bylo zle. Většinou Kinedryl beru když mě čeká cesta hodina a víc, ale když jedu někam 20 minut, tak se mi úplně nechce brát Kinedryl, nemáte někdo zkušenosti co s tím, nechce se mi totiž úplně furt cpát do sebe léky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14955
1.11.22 20:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
1.11.22 20:27

Existují nějaké žvýkačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
1.11.22 20:27
@Kfětoslava píše:
https://www.aaaleky.cz/…l-gum-124392?…

já třeba žvýkačku nemůžu, 2× žvýknu a zvedne se mi žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
1.11.22 20:28
@vokishka píše:
já třeba žvýkačku nemůžu, 2× žvýknu a zvedne se mi žaludek.

Mně ty travel gum hodně pomáhaly. Jinak pomáhají i větrové bonbóny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.11.22 20:34

Od malička trpím těžkou kinetozou a kromě kinedrilu mi nepomáhá nic. Na kratší cesty jedině sednout si dopředu, vic zaklonit hlavu a dýchat. Nebo řídit, to zabírá spolehlivě. Jak stárnu, tak je to trochu lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
1.11.22 20:43
@terien píše:
Od malička trpím těžkou kinetozou a kromě kinedrilu mi nepomáhá nic. Na kratší cesty jedině sednout si dopředu, vic zaklonit hlavu a dýchat. Nebo řídit, to zabírá spolehlivě. Jak stárnu, tak je to trochu lepší

Taky se mi to věkem zlepšilo. Ale je zajímavé, že v buse a v autě mi odmala bylo pořád blbě, ale na kolotoči jsem se mohla točit do aleluja. A teď mi bývá blbě při jízdě málokdy, ale kolotoč nesnesu žádný, maximálně ruské kolo nebo labutě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
1.11.22 20:47

Mne také pomáhá travelgum, kromě kinedrylu. Případne zkusit lizatka gravipop na těhotenské nevolnosti nebo jiné zazvorove bonbóny. Spis si ale myslím, ze na silnou kinetozu to bude málo. V autobuse pomáhá sedět tam, odkud člověk vidi ven předním oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.11.22 21:14
@Kfětoslava píše:
Taky se mi to věkem zlepšilo. Ale je zajímavé, že v buse a v autě mi odmala bylo pořád blbě, ale na kolotoči jsem se mohla točit do aleluja. A teď mi bývá blbě při jízdě málokdy, ale kolotoč nesnesu žádný, maximálně ruské kolo nebo labutě

Ty jo tak kolotoče nedávám a největší peklo je autobus. Nejlíp snáším vlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
1.11.22 21:35
@terien píše:
Ty jo tak kolotoče nedávám a největší peklo je autobus. Nejlíp snáším vlak

Na kolotoč se nemůžu ani dívat.
Vlak je ok.
Jinak bez Kinedrylu ani ránu.
Ještě, že do práce můžu chodit pěšky, mám to kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.11.22 22:12
@AjaF píše:
Na kolotoč se nemůžu ani dívat.
Vlak je ok.
Jinak bez Kinedrylu ani ránu.
Ještě, že do práce můžu chodit pěšky, mám to kousek.

Ten vlak je zvláštní, i v dobách úplně nejhorší kinetozy mi nevadil :nevim: bohužel jsem do školy musela jezdit autobusem. Stačil jen smrad spálené nafty a navalovalo mi :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
1.11.22 23:36

Taky trpím kinetozou. Jednou jsem zkusila šafrán na zklidnění a pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová