Strach z autoškoly

Anonymní
1.11.22 12:40

Strach z autoškoly

Zdravím Vás, je mi 40 let a nikdy jsem neřídila auto. Manžel mě dokopal k tomu, abych si udělala autoškolu. Mám z toho celkem strach.

Prý se při závěrečné zkoušce musí pod dohledem zkušebního komisaře vyměnit kolo u auta a vyměnit žárovka ve světlometu. Já jsem takové drobné postavy, na to určitě nebudu mít sílu a motorům nerozumím.

Ale na druhou stranu si říkám, že ostatní to také nějak zvládly. Bylo to těžké?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2986
1.11.22 12:42
@Anonymní píše:
Zdravím Vás, je mi 40 let a nikdy jsem neřídila auto. Manžel mě dokopal k tomu, abych si udělala autoškolu. Mám z toho celkem strach.

Prý se při závěrečné zkoušce musí pod dohledem zkušebního komisaře vyměnit kolo u auta a vyměnit žárovka ve světlometu. Já jsem takové drobné postavy, na to určitě nebudu mít sílu a motorům nerozumím.

Ale na druhou stranu si říkám, že ostatní to také nějak zvládly. Bylo to těžké?

:lol: :lol: :lol:
manžel asi dělal řidičák dávno že?
dnes se už nic z vyjmenovaného nedělá

autoškola se dá zvládnout, držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.11.22 12:53

Ne, kola a žárovky už se fakt nevyměňují. Dneska už ani nemusíš vozit rezervu a kvůli žárovce rozebereš půl auta. Tohle jsem u zkoušek neměla ani před pětadvaceti lety.

• Citovat
  • Upravit
35876
1.11.22 12:55

Manžel si buď děla srandu nebo dělal řidičák tak před 30 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.22 13:09

Manžel mi říkal, že když to dělali u nich ještě na škole (je vyučený automechanik), tak kdo prý nepozdravil zkušebího komisaře, tak musel měnit kolo, jinak nedokončil zkoušky.
Je pravda, že už to těch 30 let bude. Dnes jezdí s kamionem.

Tak snad bude mít komisař ten den dobrou náladu.

• Citovat
  • Upravit
2986
1.11.22 13:17

Důležité je, si zjistit od lidí recenze autoškol a vybrat dobrou, kde tě naučí opravdu řídit a ne, jen dělat taxikáře učiteli, aby si zařídil pochůzky. Aby tě naučili parkování podélné i kolmé. A aby to nebyl vychcánek, který na tobě bude chtít vyždímat peníze navíc za připlacení jízd tím, že ti bude vnucovat myšlenku, že bez těch jízd navíc, to nedáš.
Já to štěstí měla, měla jsem dobrého učitele, bohužel už neučí.

Komisař může být jakýkoliv, pokud je dobrý učitel, tak komisař to už nemůže nijak pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.11.22 13:49

Manzel je vtipalek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10970
1.11.22 13:54

Neznám nikoho, kdo by u zkoušek měnil kolo nebo žárovku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
1.11.22 14:04

:mrgreen: hele mám řidičák 6 let a doteď jsem pneumatiku sama neměnila. Ani v autoškole, ani po ní, stejně jako žárovku :lol: Manžel je srandista. Dneska se prostě z knížky a internetu naučíš správné odpovědi na otázky, uděláš jízdy a máš řidičák. Na teorii jsme probírali značky, dopravní předpisy, pravidla, první pomoc a na praxi jen řídili, parkovali na různé způsoby a hotovo :mrgreen: Testy jsem teda udělala až na druhý pokus, poprvé mi chyběl jeden bod, protože jsem na ně šla už po dvou týdnech a dvou lekcích teorie, kdy jsem knížku ještě ani neměla doma. Jízdy v pohodě napoprvé, od té doby v denním provozu minimálně 100km/den. Co se týče výměny kola, tak když padla otázka, co udělám když se mi to stane, jak ho výměnim, tak jsem řekla, že nijak, odstavim auto ke krajnici na blikacky, dám trojúhelník a počkám na manžela, popř odtahovku až dojede :mrgreen: a prošla jsem s tím v pohodě, komisař byl srandista, ale rozhodně nás nikdo neučil jak kolo vyměnit, takže jemu šlo spíš o tu logickou reakci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3914
1.11.22 14:10

Já si budu dělat řidičák teď ve 30 letech :D
Každopádně nikdo nebude kontrolovat, jestli umíš vyměnit kolo nebo žárovku. Ano, musíš znát technické aspekty vozidla a být schopná jim teoreticky říct, jak na to, ale prakticky tě k tomu nikdo nutit nebude.
A) Dnešní auta už opravdu nejsou dělaná na to, aby si je kdokoliv zvládl kdekoliv opravit. A často kvůli prkotině strávíš půl dne rozebíráním auta.
B) Máme mobilní telefony a těmi si můžeme zavolat kohokoliv na pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
1.11.22 19:47

Žádný kolo ani žárovky se nemění. Musíš to znát teoreticky. My to měli asi 2 hodiny výuky u auta a šlus.
Mám příbuznou, co dělala řidičák až v důchodu a instruktor na ni vzpomínal s nostalgií, jak jí to šlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová