Jak se rozhodnout práce vs. rodina

Anonymní
31.10.22 21:51

Jak se rozhodnout práce vs. rodina

Ahoj mám aktuální velké dilema. Rozhoduji se, zda přijmu jednu zajímavou pracovní nabídku, která by oproti současné práci byla časově náročnější, ale dle slov teoretického budoucího manažera skloubitelná s péčí o školkové dítě. Je to zajímavější cca o 10k/měsícně než současná práce. Teď mám v práci pohodu, žádný stres, volno dle potřeby, prázdniny atd. To by v nové nebylo. Když jsem se ptala manžela na jeho názor, tak je pro tu novou nabídku, kvůli penězům. A když mu řeknu, že ale nebudu mít tolik času a víc ve stresu, tak jeho odpověď je „no vždyť já taky nemám volné léto a žiju“ Vidí jen sebe a své „bolístky“ vůbec nevidí, že já sice to volno (pracovní) mám, ale v něm se full starám o dítě. Dost mě tím štve, je to sobec a vidí jen své věci. Jak byste to vyřešili? O rozvodu uvažuju, ale nejde to vše udělat hned.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16340
31.10.22 21:56

Řekla bych, že je to na tobě. Pokud ti vyloženě nepomohl partner, tak si napiš plusy a mínusy, podle toho vybereš to, co bude lépe vyhovovat ;) A co se lépe skloubí s péčí o dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
31.10.22 21:57

Zůstala bych ve staré práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
31.10.22 21:58

Vzala to a půlku té full péče přehodila na manžela. Na horší můžete jít vždycky, takový nabídky nebudou do alelujá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
31.10.22 22:00

Tak si to vyměňte, on prázdniny a péče o dítě, ty víc peněz a stresy a hned se uvidí, kdo je vlastně ten sobec.

120tis mít a nemít, celkem rozdíl.

Je spousta žen, které nemají prázdniny a navíc mají víc děti než ty a nehrouti se z toho.

Když máš možnost přispět vyznamneji do rozpočtu a nechceš, svadis to na full starost o dítě, tak mi vychází, že vychytraly sobec ses tady ty, jednoduché pocty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.10.22 22:02

Chtěla bych vědět, jak přesně to bude skloubitelné a upozornila manžela, že se změnou práce to bude u něj znamenat zvýšenou péči o dítě. Ženy pracují i s více dětmi, nějak to jít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
31.10.22 22:05

Tak se zeptej manžela, zda bude o prázdninách hlídat tedy on, když ty budeš v práci…jezdit s dítětem k doktoru atd. Jestli chce víc peněz, tak ať se stará i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
31.10.22 22:05

Jde o to jestli ti s péčí o dítě a domácnost pomůže. Aby jsi pak nezjistila, že on čeká, že se doma nic nezmění. Jen přineseš o 10 víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
31.10.22 22:10

@Ahep a třeba pro ni ty prachy až tak moc neznamenají, od určitého příjmu je ten čas větší benefit.

• Citovat
  • Upravit
4465
31.10.22 22:12

No řekla bych mu, že to vezmu, ale půlku prázdnin a volna má děti na starosti on 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
31.10.22 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj mám aktuální velké dilema. Rozhoduji se, zda přijmu jednu zajímavou pracovní nabídku, která by oproti současné práci byla časově náročnější, ale dle slov teoretického budoucího manažera skloubitelná s péčí o školkové dítě. Je to zajímavější cca o 10k/měsícně než současná práce. Teď mám v práci pohodu, žádný stres, volno dle potřeby, prázdniny atd. To by v nové nebylo. Když jsem se ptala manžela na jeho názor, tak je pro tu novou nabídku, kvůli penězům. A když mu řeknu, že ale nebudu mít tolik času a víc ve stresu, tak jeho odpověď je „no vždyť já taky nemám volné léto a žiju“ Vidí jen sebe a své „bolístky“ vůbec nevidí, že já sice to volno (pracovní) mám, ale v něm se full starám o dítě. Dost mě tím štve, je to sobec a vidí jen své věci. Jak byste to vyřešili? O rozvodu uvažuju, ale nejde to vše udělat hned.

A manzel se teda zapoji, nebo se ty z toho pak pos.res?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9047
31.10.22 22:24

Půjdu proti proudu. Koukám, že tady jsou peníze u většiny až na prvním místě. A když jiné ženy zvládají náročné zaměstnání a několik dětí, tak zakladatelka musí taky. :mrgreen: zůstala bych tam kde jsem ;) z toho jak jsi to napsala, tě to do nové práce zas tolik netáhne a peníze jsou důležité, ale nejsou všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
31.10.22 22:33
@reny14 píše:
Tak se zeptej manžela, zda bude o prázdninách hlídat tedy on, když ty budeš v práci…jezdit s dítětem k doktoru atd. Jestli chce víc peněz, tak ať se stará i on.

On nehlídá. Jsou to jeho děti. Má se starat a pečovat.
Se pak nedivím, že chlapi žijí v bludu, když současná společnost vnímá otce vlastních dětí jako hlídače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.10.22 22:39
@Anonymní píše:
Ahoj mám aktuální velké dilema. Rozhoduji se, zda přijmu jednu zajímavou pracovní nabídku, která by oproti současné práci byla časově náročnější, ale dle slov teoretického budoucího manažera skloubitelná s péčí o školkové dítě. Je to zajímavější cca o 10k/měsícně než současná práce. Teď mám v práci pohodu, žádný stres, volno dle potřeby, prázdniny atd. To by v nové nebylo. Když jsem se ptala manžela na jeho názor, tak je pro tu novou nabídku, kvůli penězům. A když mu řeknu, že ale nebudu mít tolik času a víc ve stresu, tak jeho odpověď je „no vždyť já taky nemám volné léto a žiju“ Vidí jen sebe a své „bolístky“ vůbec nevidí, že já sice to volno (pracovní) mám, ale v něm se full starám o dítě. Dost mě tím štve, je to sobec a vidí jen své věci. Jak byste to vyřešili? O rozvodu uvažuju, ale nejde to vše udělat hned.

bez ohledu na nejapnou reakci manžela bych kvůli 10k o změně práce rozhodně neuvažovala za daných podmínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
31.10.22 22:40
@Anonymní píše:

Pokud uvažuješ o rozvodu, tak tu nabídku vezmi. Peníze a pracovni zkušenosti budeš potřebovat a tak nějak zjistíte, jak funguje taková „light střídavá péče“.

Jinak těžko říct. Zda je 10 000 Kč ta správná motivace.
Jestli teď třeba pracuješ za 16 000 Kč hrubého a měla bys třeba 26 000 Kč hrubého, ale otázka je za jakou práci a jaký čas?
Pokud teď máš třeba zkrácený úvazek a 26 000 Kč je nabídka za full time, tak je to málo i na ten rozvod.
Jestli máš třeba 26 000 Kč hrubého a měla bys 36 000 Kč hrubého, tak už by to za úvahu možná stalo.

Strašně málo informací k takové radě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová