Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych, že je to na tobě. Pokud ti vyloženě nepomohl partner, tak si napiš plusy a mínusy, podle toho vybereš to, co bude lépe vyhovovat
A co se lépe skloubí s péčí o dítě ![]()
Vzala to a půlku té full péče přehodila na manžela. Na horší můžete jít vždycky, takový nabídky nebudou do alelujá.
Tak si to vyměňte, on prázdniny a péče o dítě, ty víc peněz a stresy a hned se uvidí, kdo je vlastně ten sobec.
120tis mít a nemít, celkem rozdíl.
Je spousta žen, které nemají prázdniny a navíc mají víc děti než ty a nehrouti se z toho.
Když máš možnost přispět vyznamneji do rozpočtu a nechceš, svadis to na full starost o dítě, tak mi vychází, že vychytraly sobec ses tady ty, jednoduché pocty!
Chtěla bych vědět, jak přesně to bude skloubitelné a upozornila manžela, že se změnou práce to bude u něj znamenat zvýšenou péči o dítě. Ženy pracují i s více dětmi, nějak to jít musí.
Tak se zeptej manžela, zda bude o prázdninách hlídat tedy on, když ty budeš v práci…jezdit s dítětem k doktoru atd. Jestli chce víc peněz, tak ať se stará i on.
Jde o to jestli ti s péčí o dítě a domácnost pomůže. Aby jsi pak nezjistila, že on čeká, že se doma nic nezmění. Jen přineseš o 10 víc
@Ahep a třeba pro ni ty prachy až tak moc neznamenají, od určitého příjmu je ten čas větší benefit.
No řekla bych mu, že to vezmu, ale půlku prázdnin a volna má děti na starosti on 🤷♀️
@Anonymní píše:
Ahoj mám aktuální velké dilema. Rozhoduji se, zda přijmu jednu zajímavou pracovní nabídku, která by oproti současné práci byla časově náročnější, ale dle slov teoretického budoucího manažera skloubitelná s péčí o školkové dítě. Je to zajímavější cca o 10k/měsícně než současná práce. Teď mám v práci pohodu, žádný stres, volno dle potřeby, prázdniny atd. To by v nové nebylo. Když jsem se ptala manžela na jeho názor, tak je pro tu novou nabídku, kvůli penězům. A když mu řeknu, že ale nebudu mít tolik času a víc ve stresu, tak jeho odpověď je „no vždyť já taky nemám volné léto a žiju“ Vidí jen sebe a své „bolístky“ vůbec nevidí, že já sice to volno (pracovní) mám, ale v něm se full starám o dítě. Dost mě tím štve, je to sobec a vidí jen své věci. Jak byste to vyřešili? O rozvodu uvažuju, ale nejde to vše udělat hned.
A manzel se teda zapoji, nebo se ty z toho pak pos.res?
Půjdu proti proudu. Koukám, že tady jsou peníze u většiny až na prvním místě. A když jiné ženy zvládají náročné zaměstnání a několik dětí, tak zakladatelka musí taky.
zůstala bych tam kde jsem
z toho jak jsi to napsala, tě to do nové práce zas tolik netáhne a peníze jsou důležité, ale nejsou všechno
@reny14 píše:
Tak se zeptej manžela, zda bude o prázdninách hlídat tedy on, když ty budeš v práci…jezdit s dítětem k doktoru atd. Jestli chce víc peněz, tak ať se stará i on.
On nehlídá. Jsou to jeho děti. Má se starat a pečovat.
Se pak nedivím, že chlapi žijí v bludu, když současná společnost vnímá otce vlastních dětí jako hlídače.
@Anonymní píše:
Ahoj mám aktuální velké dilema. Rozhoduji se, zda přijmu jednu zajímavou pracovní nabídku, která by oproti současné práci byla časově náročnější, ale dle slov teoretického budoucího manažera skloubitelná s péčí o školkové dítě. Je to zajímavější cca o 10k/měsícně než současná práce. Teď mám v práci pohodu, žádný stres, volno dle potřeby, prázdniny atd. To by v nové nebylo. Když jsem se ptala manžela na jeho názor, tak je pro tu novou nabídku, kvůli penězům. A když mu řeknu, že ale nebudu mít tolik času a víc ve stresu, tak jeho odpověď je „no vždyť já taky nemám volné léto a žiju“ Vidí jen sebe a své „bolístky“ vůbec nevidí, že já sice to volno (pracovní) mám, ale v něm se full starám o dítě. Dost mě tím štve, je to sobec a vidí jen své věci. Jak byste to vyřešili? O rozvodu uvažuju, ale nejde to vše udělat hned.
bez ohledu na nejapnou reakci manžela bych kvůli 10k o změně práce rozhodně neuvažovala za daných podmínek
@Anonymní píše:
Pokud uvažuješ o rozvodu, tak tu nabídku vezmi. Peníze a pracovni zkušenosti budeš potřebovat a tak nějak zjistíte, jak funguje taková „light střídavá péče“.
Jinak těžko říct. Zda je 10 000 Kč ta správná motivace.
Jestli teď třeba pracuješ za 16 000 Kč hrubého a měla bys třeba 26 000 Kč hrubého, ale otázka je za jakou práci a jaký čas?
Pokud teď máš třeba zkrácený úvazek a 26 000 Kč je nabídka za full time, tak je to málo i na ten rozvod.
Jestli máš třeba 26 000 Kč hrubého a měla bys 36 000 Kč hrubého, tak už by to za úvahu možná stalo.
Strašně málo informací k takové radě.