Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ukázali ti vůbec odznak a průkaz? Nebyli falešní?
Já jsem teda pokutu nikdy nedostala, ale viděla jsem kolikrát jak ji dávali a myslím, že to ti lidi podepisovali.
Zajdi si na dopravní podnik s tím lístkem a tam by ti měli říct, jestli je to v pořádku.
Já bych třeba na místě nic neplatila a raději to zašla zaplatit rovnou na dopravní podnik. Do tuším 5 dní by to mělo být za stejný peníze, aspoň v Brně to tak bylo.
Já jednou papírovou jízdenku měla v ruce, až jsem z ní nevědomky udělala miniaturní kuličku a kuličku hodila do kabelky. Telefonovala jsem a udělala to nevědomky. Byla kontrola a revizoři se mnou ochotně vystoupili a počkali, až kuličku najdu. A že mi to tvalo.
Tak spíš moc nechápu jejich urputnost, že tě hned pokutovali.
Zkusila bych se na to zeptat na dopravním podniku. Jak na podpis, tak na možnost shovívavosti. Neprudila bych, jen bych slušné položila dotaz.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dneska jsem jela busem domů, pospíchala jsem, objednala jízdenku z mobilu, bohužel přišla o pár vteřin pozdě a chytnul mě revizor. O to nejde. Stalo se stalo, zaplatila jsem na místě.Chtěla bych se jenom zeptat, vzali si ode mne občanku a dali mi lísteček o uhrazení pokuty. Nic víc se nestalo.
Někde jsem ale četla, že se mám i podepsat, že jsme to zaplatila nebo tak, což se tady nestalo. Je to v pořádku? Nebo můžou udělat, že jsem to nikdy nezaplatila?
A co ten lísteček? Jak dlouho ho mám mít schovaný? Dokážou podle čísla občanky poznat, kde bydlím a případně mi poslat upozornění, kdyby to chtěli uhrát na to, že jsem nezaplatila aby se do kdyžtak nedostalo do bodu exekuce?
Vím, že teď přeháním, ale vůbec netuším, jak to funguje.A revizoři se mi zdáli nějací divní. Pořád se jen smáli a něco si mezi sebou říkali.
Předem děkuji za odpovědi
a co je na papírku? Tam by mělo být, že si uhradila nebo, že uhradíš
U sms jízdenky musíš počkat než ti přijde a až pak nastoupit. Pokud to uděláš obráceně, bere se to jako jízda na černo
@Netopirek píše:
a co je na papírku? Tam by mělo být, že si uhradila nebo, že uhradíš
U sms jízdenky musíš počkat než ti přijde a až pak nastoupit. Pokud to uděláš obráceně, bere se to jako jízda na černo
Jenže toto vše jsou novinky a je tedy hlavně na revizorech, zda jsou ochotní tu chvilku počkat. Já jezdím autobusem velmi málo, takže možnost SMS jízdenek nebo koupě přímo v autobuse jsou pro mě novinka. A tak by k tomu mělo být přistupováno.
@Veruš1 píše:
Jenže toto vše jsou novinky a je tedy hlavně na revizorech, zda jsou ochotní tu chvilku počkat. Já jezdím autobusem velmi málo, takže možnost SMS jízdenek nebo koupě přímo v autobuse jsou pro mě novinka. A tak by k tomu mělo být přistupováno.
SMS jízdenka není novinka. Funguje už minimálně deset let a tohle pravidlo platilo do začátku.
Oni to právě ze začátku hodně tolerovali. A lidi pak dělali to, že si poslali smsku až když viděli revizora. Už tak pět let jsou v tomhle nekopromisní
No tak teď jsem dost zmatená.
Je tam napsáno blok na přirážku k jizdnemu ulezenou dle smluvních podmínek
@Netopirek
Takže byli falešní? To mě v tu dobu vuebc nenapadlo. No jo no…
Tak to je mazec. Jako já vím v přepravních podmínkách stojí, že máš mít tu sms jízdenku už v momentě kdy nastupuješ do dopravního prostředku, nebo za turnikety v metru. Ale mě se tohle přesně stalo v metru. Poslala jsem si sms než jsem vlezla na Hlaváku za turnikety. Hned pod schody mě chytil revizor. Když jsem mu řekla, že sms poslala řekl si o mé číslo. Něco nacvakal do telefonu. A hned mi řekl, že je to v pořádku a ať příště počkám až mi přijde jízdenka.
Jinak taky si myslím, že máš něco podepsat. Na tvém místě bych se s tím potvrzením přeptala na dopravním podniku.
@Anonymní píše:
No tak teď jsem dost zmatená.
Je tam napsáno blok na přirážku k jizdnemu ulezenou dle smluvních podmínek![]()
@Netopirek
Takže byli falešní? To mě v tu dobu vuebc nenapadlo. No jo no…
nevšimla jsem si jestli myslíš Prahu. Ale takhle to má PID
https://www.dpp.cz/…yse-prirazky
![]()
@Netopirek
Ne, tak takhle to vůbec nevypadá, není tam napsáno, to o zaplacení a a navíc je menší. A chybí tam i ta část kontrolní útržek.
Mám to z Českých Budějovic. Ale nemůžu nikde najít, jak vypadá jejich pokuta…
Tak to tam asi fakt budu muset dojít. Doufám, že to kdyžtak nebudou chtít zaplatit znovu. Protože prostě jsem nic nwpodepisovala. Jedině mám tak svědka, že jsem to platila.
@Anonymní píše:
Pořád se jen smáli a něco si mezi sebou říkali.
Revizora poznas na sto honu.
Tohle nebyli revizori.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dneska jsem jela busem domů, pospíchala jsem, objednala jízdenku z mobilu, bohužel přišla o pár vteřin pozdě a chytnul mě revizor. O to nejde. Stalo se stalo, zaplatila jsem na místě.
Chtěla bych se jenom zeptat, vzali si ode mne občanku a dali mi lísteček o uhrazení pokuty. Nic víc se nestalo.
A revizoři se mi zdáli nějací divní. Pořád se jen smáli a něco si mezi sebou říkali.
Někde jsem ale četla, že se mám i podepsat, že jsme to zaplatila nebo tak, což se tady nestalo. Je to v pořádku? Nebo můžou udělat, že jsem to nikdy nezaplatila?
A co ten lísteček? Jak dlouho ho mám mít schovaný? Dokážou podle čísla občanky poznat, kde bydlím a případně mi poslat upozornění, kdyby to chtěli uhrát na to, že jsem nezaplatila aby se do kdyžtak nedostalo do bodu exekuce?
Vím, že teď přeháním, ale vůbec netuším, jak to funguje.