Revizor - průběh kontroly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.10.22 21:59

Asi máte pravdu, je tam napsáno jen dopravní podnik, blok na přirážku k jízdnému uleženou dle smluvních podmínek…
Výši 600 Kč (vytištěno, ne napsáno)
A kde to bylo pořízeno

• Citovat
  • Upravit
6665
31.10.22 22:01
@Niccky.1 píše: …

Tak podle mě jsou dvě varianty - buď to byli podvodníci, tedy žádný revizor tě nechytil a žádné další důsledky, kterých jsi se obávala, to mít nebude, jen jsi přispěla do kapsy podvodníčkům a ne dopravnímu podniku, anebo to revizoři byli a ten doklad je ok. :nevim: Kromě toho jsem našla na stránkách toho ČB podniku, že pořizují nahrávky při pokutování, takže si myslím, že regulérní revizor by tě nemohl jen tak ještě znovu natáhnout o zaplacení znovu. Ale ověřit si to u nich můžeš, za to už nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
31.10.22 22:04

Dobře, děkuju všem za pomoc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
31.10.22 22:09

Jo, tak koukám, že v ČB se asi u revizorů nedá platit kartou:
 https://www.dpmcb.cz/…ontrola.html

Tak to asi tím pádem podezřelé není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.10.22 22:13

Neni to uplne k dotazu, ale.. v Praze se da jizdenka koupit i v tramvaji, jeden “cvakaci automat” je automat na jizdenku - platba online kartou, tzn do dopravniho prostredku take vstupujes bez jizdenky, za me tudiz stejne jako se sms jizdenkou, ano koupim si ji pred nastupem ale holt prijde az po nastupu, takze ja bych se proste hadala a pokutu nezaplatila, kolikrat clovek dobiha nebo ma tram zpozdeni, takze ja treba sms jizdenku kupuji, az kdyz vidim tram prijizdet, ale je fakt ze uz ted preferuji tu koupi uvnitr, jen si vzdycky rikam, zda by me nekdo pokutoval pri ceste k automatu nebo pri cekani, kdyz si listek prede mnou kupoval docela dlouho pan.. :think: zatim jsem to nastesti resit nemusela.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
31.10.22 22:22

@wawa Hádat se můžeš, jak chceš, ale v přepravním řádu je zcela jasně napsané, že do placeného prostoru vstupuješ až když ti ta SMS přijde, je tam ta prodleva naprosto účelově proto, aby si lidi neťukali SMS, když si všimnou, že se revizor blíží. Ten automat bývá v tramvaji jeden, max dva a musíš si jít koupit ten lístek hned, jak nastoupíš. Revizor taky vždycky chviličku čeká a až teprve potom jde kontrolovat a zcela jasně vidí, jestli někdo míří k automatu, nebo ne. Kdo míří, toho nepokutuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.10.22 22:30

@klamonožka mno hadala no, pac jak pisu, sms poslanou pred nastupem..:) ale nastesti jsem to resit nemusela.. :kytka: listek si jdu koupit hned, ale ne vzdy nastupuji dvermi u automatu a nekdy se prorvat je adrenalin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
1.11.22 06:05
@Anonymní píše:
@Netopirek
Ne, tak takhle to vůbec nevypadá, není tam napsáno, to o zaplacení a a navíc je menší. A chybí tam i ta část kontrolní útržek.
Mám to z Českých Budějovic. Ale nemůžu nikde najít, jak vypadá jejich pokuta…

Byl jeden starší a druhý mladší, hnědé vlasy a měl ledvinku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
2.11.22 12:37
@kavenka píše:
Byl jeden starší a druhý mladší, hnědé vlasy a měl ledvinku?

Nene, bylo jich víc. Došla jsem si druhý den na magistrát, zda něco dlužím. Vzala si občanku, zkoukla to, řekla že ne a ptala se proč. Ukázala jsem jí lístek a ona řekla, že je to takhle v pořádku. Tohle se prý dává, když zaplatíš hned a do sytému se ani nedostaneš. Tak jsem se jí zeptala, zda nemám ještě něco zaplatit. Protože jsem v tramvaji dostala pokutu, tu hned zaplatila, dostala temhle a hned si koupila lístek. Tak jestli prostě ještě něco nedlužím. A ona, že ne.
Takže to byli opravdu revizoři.
Tak snad je to tímhle v pohodě a nemusím nic platit.
Kdybych měla snad ještě zaplatit tu původní jízdenku, co jsem neměla (už nikdy si asi jízdenku nekoupím přes mobil). I když jsem si pak koupila novou.
A prý nic platit nemám. Tak snad by mi řekla, kdybych měla ještě něco platit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
25.11.22 10:23

Když jsem ještě neměla roční kupón, tak se mi stalo, že mi SMS jízdenka došla až za pět hodin. Čekala jsem tehdy dvacet minut a pak jela se strachem bez ní, naštěstí nešel žádný revizor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová