Grilování - výběr masa

969
23.5.18 13:24

grilování - výběr masa

Chtěli bychom o víkendu grilovat, ale nevím si rady jaké zvolit maso. Bohužel krkovičku nemám, ale mohu použít vepřovou kýtu, kotletu nebo plec. Které maso bude nejlepší? Aby nebylo moc vysušené a bylo dobré. A máte tip na dobrou marinádu? Děkuji za rady :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
969
23.5.18 13:32

Ještě by mohly být krůtí prsa :). Tak nevím co vybrat, aby si návštěva pochutnala.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13918
23.5.18 13:35

No, to nevím jestli bych tohle vepřový grilovala jako steaky…co z toho udělat špízy? a k tomu třeba ty krůtí prsa…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
64048
23.5.18 13:36

Jestli nemáš zkušenosti, šla bych dotěch krůtích prsou.
Jinak griluu ze všeho tebou vyjmenovaného. Já moc nemusím krkovici.
Ale celkově - hovězí je hovězí. :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1204
23.5.18 13:36

Ta krkovička by byla nejlepší :) Kotleta ta bude suchá, zkusila bych tu plec nebo kýtu. Nebo kup kuřecí křídla, nebo takové ty kuřecí paličky. Já osobně vepřové nejim, ani když je dobře naložené.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6580
23.5.18 13:37
@debra.morgan píše:
No, to nevím jestli bych tohle vepřový grilovala jako steaky…co z toho udělat špízy? a k tomu třeba ty krůtí prsa…

Z tohoto výběru mne také okamžitě napadly špízy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
674
23.5.18 13:38

Kotletka je docela suchá :think:…z toho cos vyjmenovala bych zkusila tu kýtu a kuřecí stehenní řízečky jsou krásně šťavnaté :-P to my můžeme a vždy se to na každé gruilovačce ztratí do posledního kousku ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
218
23.5.18 14:03

Kotletu můžeš použít ale počítej s tím že bude sušší otázka je na čem budeš grilovat
na kameni na plynovém, nebo tak

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
130
23.5.18 14:16

Nee, vepřové nee, když nemáš zkušenosti.
Nejlepší na grilování je stehenní kuřecí nebo krůtí maso. Ty já mám nejradši. Nejsou nikdy suché.
Pak jdou ještě krutí/kuřecí prsa, ale ty musíš ohlídat aby tam nebyly moc dlouho ať se nevysuší.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3
23.5.18 14:30

Ja delam marinadu z Ajvaru, dam to toho trochu olivoveho oleje, česnek, naložim maso den predem idealne…idealne kureci stehna, z veproveho krkovicka…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13399
23.5.18 19:36

@Isia já bych z toho výběru vzala plec ;)
A dělám podle receptu, co mám někde z netu :

150 ml rajčatového protlaku z krabičky
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
8 lístků šalvěje nakrájené nadrobno
sůl, mletý pepř
cca na 5ks
a marinovat aspoň 24h :jazyk:

ale jinak můžeš i ty špízy, ta kotleta bude suchá. My rádi grilujeme stehenní řízky na x způsobů, nebo vepřovou panenku, křídla, paličky a tu krkovičku

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13918
23.5.18 20:22

@lucynka25 ještě bych doplnila hermelín, cuketu, ryby a vepřové miniklobásky a kukuřici!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13399
23.5.18 22:12

@debra.morgan anooo hermelínek s brusinkovou omáčkou to je moje :jazyk: klobásky moc nemusím, ale to ostatní taky můžu ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
218
24.5.18 05:23

A co třeba žebírka…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama