Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěli bychom o víkendu grilovat, ale nevím si rady jaké zvolit maso. Bohužel krkovičku nemám, ale mohu použít vepřovou kýtu, kotletu nebo plec. Které maso bude nejlepší? Aby nebylo moc vysušené a bylo dobré. A máte tip na dobrou marinádu? Děkuji za rady ![]()
Ještě by mohly být krůtí prsa
. Tak nevím co vybrat, aby si návštěva pochutnala.
No, to nevím jestli bych tohle vepřový grilovala jako steaky…co z toho udělat špízy? a k tomu třeba ty krůtí prsa…
Jestli nemáš zkušenosti, šla bych dotěch krůtích prsou.
Jinak griluu ze všeho tebou vyjmenovaného. Já moc nemusím krkovici.
Ale celkově - hovězí je hovězí. ![]()
Ta krkovička by byla nejlepší
Kotleta ta bude suchá, zkusila bych tu plec nebo kýtu. Nebo kup kuřecí křídla, nebo takové ty kuřecí paličky. Já osobně vepřové nejim, ani když je dobře naložené.
@debra.morgan píše:
No, to nevím jestli bych tohle vepřový grilovala jako steaky…co z toho udělat špízy? a k tomu třeba ty krůtí prsa…
Z tohoto výběru mne také okamžitě napadly špízy.
Kotletka je docela suchá
…z toho cos vyjmenovala bych zkusila tu kýtu a kuřecí stehenní řízečky jsou krásně šťavnaté
to my můžeme a vždy se to na každé gruilovačce ztratí do posledního kousku ![]()
Kotletu můžeš použít ale počítej s tím že bude sušší otázka je na čem budeš grilovat
na kameni na plynovém, nebo tak
Nee, vepřové nee, když nemáš zkušenosti.
Nejlepší na grilování je stehenní kuřecí nebo krůtí maso. Ty já mám nejradši. Nejsou nikdy suché.
Pak jdou ještě krutí/kuřecí prsa, ale ty musíš ohlídat aby tam nebyly moc dlouho ať se nevysuší.
Ja delam marinadu z Ajvaru, dam to toho trochu olivoveho oleje, česnek, naložim maso den predem idealne…idealne kureci stehna, z veproveho krkovicka…
@Isia já bych z toho výběru vzala plec ![]()
A dělám podle receptu, co mám někde z netu :
150 ml rajčatového protlaku z krabičky
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
8 lístků šalvěje nakrájené nadrobno
sůl, mletý pepř
cca na 5ks
a marinovat aspoň 24h ![]()
ale jinak můžeš i ty špízy, ta kotleta bude suchá. My rádi grilujeme stehenní řízky na x způsobů, nebo vepřovou panenku, křídla, paličky a tu krkovičku
@lucynka25 ještě bych doplnila hermelín, cuketu, ryby a vepřové miniklobásky a kukuřici!
@debra.morgan anooo hermelínek s brusinkovou omáčkou to je moje
klobásky moc nemusím, ale to ostatní taky můžu ![]()