Gruzie v těhotenství

247
23.8.15 10:42

Gruzie - těhotná

Výsledek mojí cesty pro ty, kteří ví, co sem tu psala (hlavně pro ty, které mi nadávaly)

• vysvětlení: jela sem na 10 dnů na výlet do Gruzie na konci 7.měsíce těhotenství (do Gruzie sem jela poprvé)
  • Gruzie je pěkná země, akorát haaafo moderní (čekala sem divočinu, takový zapomenutý kout) - billboardy, mekáče, dálnice a silnice mnohem lepší než u nás, haafo turistů a hlavně čechů
  • surové sou ještě hory, ale do téměř všech míst dojedete busem, taxi nebo jeepem (vše hrozně levné!!!) - taxi po celé zemi za 200 kč, po městě za 50 kč, MHD za 5 - 10 kč
  • jídlo opravdu nedoporučuju - všichni co to jedli až na mě, měli problémy s kakáním (holt mají jen maso maso, syrový vejce atd…ale dá se tam občas najít aj něco jinýho)
  • spaní - hostely a guest housy moderní, klimatizace, postele (pro ty, co psali, že jakej zapadákov to je)
  • wc normální (joo, občas turecké, ale ve městech málokdy), u domácích se občas stane, že přestane týct voda
  • počasí - teďkom bylo vedro vedro, ale menší než v čr…navíc všude voda - jezera, přehrady, moře (ale to bylo vařící)
  • řeč: jedině ruština a to ještě jak kde
  • nemocnice (porodnice): mnohem lepší vybavenost než máme my - luxusní americkýA stále pro rejpaly, že su blbá:
  • měla sem pojištění na 6 milionů, což zahrnovalo veškerou moderní péči (mnohem lepší než v čr) i v případě předčasného porodu (komplet péče o mě a malé i v inkubátoru)
  • jízda MHD, busem (pronajatým), taxi
  • spaní hostely, guest house
  • jídlo: vyhýbala sem se mastnýmu a z čeho bych mohla mít průjem = masa, vejce, mekáče a jiný fast foody, pila pouze balenou vodu - tu mají na každým rohu, levnou a dobrou (i kojeneckou)

Tímto chcu ukázat, že těhotenství opravdu není nemoc!! A že jde všechno (samože mimo extrémů), pokud posloucháte svý tělo, ste zdravý a chováte se jako doma Úsměv
Celou dobu se ale bavím o zdravém průběhu těhotenství!!! (nepatří sem rizikové atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5548
23.8.15 10:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
23.8.15 11:01

Přesně, těhotenství neni nemoc :potlesk: Dá se dělat téměř vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.8.15 11:09

No raději edituji komentář, po přečtení předchozí diskuze si myslím něco trochu jiného… každopádně tvoje věc no

Příspěvek upraven 23.08.15 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
23.8.15 11:22
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
23.8.15 11:30

Z Gruzie se před pár dny vrátil muž, vypravili se s kamarády spíš do hor, ale projeli téměř celou zemi a samozřejmě navštívili i některá města. Líbilo se mu tam, ale po svých zkušenostech tvoje nadšení o výborném místě pro dovolenou maminy před porodem zrovna nesdílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
23.8.15 11:42

Ty se divíš, že ti tam někdo něco kritizoval? Jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá :jazyk: Když se někdo chová nadřazeně a jako buran, tak co čeká. Jinak jsem ti tam nepřispívala, ale nedá mi to, abys nezakopla, protože přes ten nosánek nahoru začneš brzy špatně vidět :lol: :lol: :lol: Jinak souhlas, Gruzie není zrovna ideální, ale je na každé, kam jede nebo ne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
23.8.15 11:51

Hele, bu´d ráda, že jsi to přežila ve zdraví a opravdu jsi nepotřebovala lékařskou pomoc.

Těhotenství není nemoc, ale opravdu nechápu ženy, které mají pocit, si v těhotenství něco dokazovat (cesty do Tramtárie, běhy nejlépe maratónské aj.) Podle mne jsou to příklady nevyzrálých osobností. Ale každého věc, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67521
23.8.15 12:07

Zadnou diskuzi predtim jsem nezaznamenala. Je to tvoje vec kam jedes/nejedes.
Nicmene prispevek je psany stylem tak ted jsem Vam to nandala. Delas z Gruzie zemi kde by chtel zit kazdy a CR je proti Gruzii 100let za opicema. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
23.8.15 12:11

@beegitka Kde si za 10 dní dovolené sehnala informace o vynikající porodnické a neonatologické péči v Gruzii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.8.15 12:21

@beegitka nemocnice (porodnice): mnohem lepší vybavenost než máme my – luxusní americkýA stále pro rejpaly, že su blbá:

He he he :lol: A ty jsi měla možnost projít v rámci dovolené jejich nemocnice a i porodnice?
Proč teda obecně píše i naše ministerstvo zdravotnictví, že jejich úroven´zdravotnictví je na mizerné úrovni, téměř tam neexistuje prevence atd atd?
Nedělej z nás prosím blbce, tvoji předešlou diskusi si pamatuji, vpodstatě bud´ráda, že jsi se nemusela dočkat komlikací, potom by jsi se asi sama hodně divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
23.8.15 12:28
@zuzu224 píše:
Zadnou diskuzi predtim jsem nezaznamenala. Je to tvoje vec kam jedes/nejedes.
Nicmene prispevek je psany stylem tak ted jsem Vam to nandala. Delas z Gruzie zemi kde by chtel zit kazdy a CR je proti Gruzii 100let za opicema. :nevim:

A ve stejném stylu psala i ten minulý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.8.15 12:33

Tak já mám od známého, který pracuje na velvyslanectví v Tbilisi úplně jiné zprávy…a zrovna gynekologická péče je tam dost tristní (jak vzdělání lékařů, tak vůbec ty podmínky…)
Ale tak zakladatelko, hlavně, že jsi spokojená ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
23.8.15 12:36

@beegitka hezky jsi to shrnula. Souhlasim, ze tehotna muze delat vetsinu veci, je li zdrava a nerizikova…sama jsem cestovala az do porodu prvniho syna, v 6m jsme projezdili Turecko vcetne dlouhych pochodu, s druhym jsem ve 4m letela do Kanady podnikali jsme vylety i tury, ale ne kazda to tak citi. Ja ale mistni jidlo vsude jedla, samozrejme tepelne upravene, ale riziko je vzdy…asi bys nemela mit moc za zle holkam, ktere te odrazovaly, necetla jsem predchozi diskuzi, ani nevim jakou povahu melo vase cestovani, jestli hodne na divoko nebo organizovane, ale bud fakt rada, ze vse dopadlo dobre a nemusela jsi doktora vyhledat, chce to trosicku vice pokory :pankac: Ja jsem zazila litani po doktorech s malym synem, pojistku jsme meli nejlepsi, pece taky super, ale ten strach, ze se neco prihodi daleko od domova bych ti opravdu neprala. At mas pohodovy zbytek tehotenstvi a zdrave mimco. :kytka:
Mohu se jen zeptat, jak jsi resila jidlo? Mela jsi nejake sve zasoby, balene, konzervy apod.?
Jake jste meli v Gruzii cile? Co jste navstevovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.8.15 12:38

@lucillee jako nevím, jestli se dá srovnávat Gruzie s Kanadou bez ohledu na těhotenství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí