Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Výsledek mojí cesty pro ty, kteří ví, co sem tu psala (hlavně pro ty, které mi nadávaly)
Tímto chcu ukázat, že těhotenství opravdu není nemoc!! A že jde všechno (samože mimo extrémů), pokud posloucháte svý tělo, ste zdravý a chováte se jako doma Úsměv
Celou dobu se ale bavím o zdravém průběhu těhotenství!!! (nepatří sem rizikové atd)
No raději edituji komentář, po přečtení předchozí diskuze si myslím něco trochu jiného… každopádně tvoje věc no
Příspěvek upraven 23.08.15 v 12:12
Z Gruzie se před pár dny vrátil muž, vypravili se s kamarády spíš do hor, ale projeli téměř celou zemi a samozřejmě navštívili i některá města. Líbilo se mu tam, ale po svých zkušenostech tvoje nadšení o výborném místě pro dovolenou maminy před porodem zrovna nesdílí.
Ty se divíš, že ti tam někdo něco kritizoval? Jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá
Když se někdo chová nadřazeně a jako buran, tak co čeká. Jinak jsem ti tam nepřispívala, ale nedá mi to, abys nezakopla, protože přes ten nosánek nahoru začneš brzy špatně vidět
Jinak souhlas, Gruzie není zrovna ideální, ale je na každé, kam jede nebo ne ![]()
Hele, bu´d ráda, že jsi to přežila ve zdraví a opravdu jsi nepotřebovala lékařskou pomoc.
Těhotenství není nemoc, ale opravdu nechápu ženy, které mají pocit, si v těhotenství něco dokazovat (cesty do Tramtárie, běhy nejlépe maratónské aj.) Podle mne jsou to příklady nevyzrálých osobností. Ale každého věc, že?
Zadnou diskuzi predtim jsem nezaznamenala. Je to tvoje vec kam jedes/nejedes.
Nicmene prispevek je psany stylem tak ted jsem Vam to nandala. Delas z Gruzie zemi kde by chtel zit kazdy a CR je proti Gruzii 100let za opicema. ![]()
@beegitka Kde si za 10 dní dovolené sehnala informace o vynikající porodnické a neonatologické péči v Gruzii?
@beegitka nemocnice (porodnice): mnohem lepší vybavenost než máme my – luxusní americkýA stále pro rejpaly, že su blbá:
He he he
A ty jsi měla možnost projít v rámci dovolené jejich nemocnice a i porodnice?
Proč teda obecně píše i naše ministerstvo zdravotnictví, že jejich úroven´zdravotnictví je na mizerné úrovni, téměř tam neexistuje prevence atd atd?
Nedělej z nás prosím blbce, tvoji předešlou diskusi si pamatuji, vpodstatě bud´ráda, že jsi se nemusela dočkat komlikací, potom by jsi se asi sama hodně divila.
@zuzu224 píše:
Zadnou diskuzi predtim jsem nezaznamenala. Je to tvoje vec kam jedes/nejedes.
Nicmene prispevek je psany stylem tak ted jsem Vam to nandala. Delas z Gruzie zemi kde by chtel zit kazdy a CR je proti Gruzii 100let za opicema.
A ve stejném stylu psala i ten minulý ![]()
Tak já mám od známého, který pracuje na velvyslanectví v Tbilisi úplně jiné zprávy…a zrovna gynekologická péče je tam dost tristní (jak vzdělání lékařů, tak vůbec ty podmínky…)
Ale tak zakladatelko, hlavně, že jsi spokojená ty…
@beegitka hezky jsi to shrnula. Souhlasim, ze tehotna muze delat vetsinu veci, je li zdrava a nerizikova…sama jsem cestovala az do porodu prvniho syna, v 6m jsme projezdili Turecko vcetne dlouhych pochodu, s druhym jsem ve 4m letela do Kanady podnikali jsme vylety i tury, ale ne kazda to tak citi. Ja ale mistni jidlo vsude jedla, samozrejme tepelne upravene, ale riziko je vzdy…asi bys nemela mit moc za zle holkam, ktere te odrazovaly, necetla jsem predchozi diskuzi, ani nevim jakou povahu melo vase cestovani, jestli hodne na divoko nebo organizovane, ale bud fakt rada, ze vse dopadlo dobre a nemusela jsi doktora vyhledat, chce to trosicku vice pokory
Ja jsem zazila litani po doktorech s malym synem, pojistku jsme meli nejlepsi, pece taky super, ale ten strach, ze se neco prihodi daleko od domova bych ti opravdu neprala. At mas pohodovy zbytek tehotenstvi a zdrave mimco. ![]()
Mohu se jen zeptat, jak jsi resila jidlo? Mela jsi nejake sve zasoby, balene, konzervy apod.?
Jake jste meli v Gruzii cile? Co jste navstevovali?
@lucillee jako nevím, jestli se dá srovnávat Gruzie s Kanadou bez ohledu na těhotenství ![]()