Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala zda nemáte některá vaše děti na gymnáziu Amazon v Praze? Dcera by se tam ráda přihlásila. Navštěvuje teď osmileté Gymnázium, ale s ohledem na stěhování si vybrala v Praze právě tohle.
Netušíte jak obtížné je se tam dostat? Případně jsou někde dohledatelné obecné počty přihlášených a přijatých na soukromá gymnázia v Praze? Či jaký je takový obvyklý poměr přihlášených a přijatých na gymnázia? Tím, že jsme z krajského města, tak pro dceru nebyl žádný problém se i bez přípravy dostat na poměrně dobré osmilete gymnazium tady u nas, takže to srovnání moc nemám.
Nyní je na gymplu v rámci třídy nejlepší takže asi nějaké znalosti má, přesto netuším o kolik náročnější může být studium v Praze.
Zkoušela jis jejich stránky, výročnzprávy, případně tam brnknout? Jinak www.matematickaberuska.cz je tam archiv výsledků. Je ne všechna souromá výsledky zveřejnují
@Lama Lama - diky za odkaz zkouknu to, dle jejich webu je dulezity pry hlavne pohovor a anglictina, pomer prijatych a přihlášených jsem nedohledala tak aby byl čitelný
@Lama Lama píše:
Zkoušela jis jejich stránky, výročnzprávy, případně tam brnknout? Jinak www.matematickaberuska.cz je tam archiv výsledků. Je ne všechna souromá výsledky zveřejnují
Amazon tam zrovna není a za sebe přiznávám, že jsem to téhle škole nikdy ani neslyšela.
@sofie_13579
Podle čeho dcera tu školu vybírala? Byli jste tam na dni otevřených dveří? Tam taky informace o počtech přihlášených/přijatým nezmiňovali?
@Jeremi - dcera chtela gymnazium bilingvni a toto si nasla na webu, jde tam az pristi rok, takze den otevřených dveří nas teprve ceka. Nakonec jsem napsala pani ředitelce, tak pocitam, ze se ozve ![]()
@sofie_13579 píše:
@Jeremi - dcera chtela gymnazium bilingvni a toto si nasla na webu, jde tam az pristi rok, takze den otevřených dveří nas teprve ceka. Nakonec jsem napsala pani ředitelce, tak pocitam, ze se ozve
Jestli hledáte bilingvní gymnázium, tak bych se podívala i na tohle https://praha.educanet.cz/cs/
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli máte nějaké reference o gymnáziu Amazon. Četla jsem řadu hodnocení, převládala spíše ta negativní. Pravdou ale je, že byly z roku 2019 a starší, nic moc ze současnosti. Dokážou dobře připravit na maturitu a přijímací zkoušky na vysokou školu? Děkuji za Vaše názory.