Holky x kluci druhá třída

Anonymní
7.4.22 15:31

Holky x kluci druhá třída

Zdravím,
V prvé řadě podotýkám, že jsem matka synů, proto bych chtěla názor i matek holčiček.
Syn chodí do druhé třídy a již pravidelně si mi stěžuje, že paní učitelka nadržuje holkám.
Např v hodině na wc pouští jen dívky “protože mají menší močový měchýř”
Při tělocviku když hrají vybiku, holky smi do kluků házet plnou silou, pokud hodí kluk větší ránu na dívku, tak je posazený na lavičku a nesmí hrát.
To samý při závodech, děvčata vybíjají první a až po několika sekundách kluci.
Na obědě nutí kluky dojídat maso, ale holky ne, “protože kluci musí mít svaly, aby bránili holky”
Jsem precitlivělá? Nebo by Vám to taky vadilo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5220
7.4.22 15:44

Ano, vadilo by mi to. A co je za nesmysl a argument, že mají holky menší močový měchýř? :roll: Pokud se nemýlím, tak ženy ho mají naopak větší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
7.4.22 15:47

Taky by mi to vadilo, učitelka bude mít nejspíš nějaký komplex vůči mužům a neumí ho zvládat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
7.4.22 15:50

Taky by mi to vadilo. Kluci chodí do první třídy a nic takového se tam neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37258
7.4.22 15:52

Vadilo. Učitelka to přehání. Jediný co mi přijde v mezích je ta vybijena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
7.4.22 15:59

Vadilo a na třídních schůzkách bych se ozvala. Případně si předem zjistila, jestli i ostatní kluci si doma stěžují.
Mám kamarádku, mám jí moc ráda a má od každýho pohlaví po dvou kouscích a dělá prakticky to samé. Holky neustále slyší,,no jo, on tě brácha zlobí, on je kluk víš,, nebo kluci musí makat, například pomáhat se dřevem a holky ne…Mě jako mámě od dvou kluků to přijde dost ošklivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33278
7.4.22 15:59

Asi bych si poklepala na jhlavu a s paní učitelkou to probrala někde bokem, co že jako tyhle gender hlášky mají znamenat. :lol:

Nicméně u nás s nic takového nekoná. Dítě akorát pyskuje, že všechny holky ze třídy jsou pitomé až na jednu, případně že kvůli holkám se ve družině i dělá blbé tvoření a vychovatelka je nenchá jen hrát fotbal.

Druhé dítě je holka a tam jsem tam jsem taky nezaznamenla, že by oprotoi chlapečkům měly holčičky nějaké extra špeky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61234
7.4.22 16:02
@JancaS84 píše:
Vadilo. Učitelka to přehání. Jediný co mi přijde v mezích je ta vybijena.

Nemyslim si, že ve druhý třídě je nějak vyraznej rozdíl v tom, jakou silou hodí míč kluk a jakou holka.. A v tom jak to bolí kluka a jak holku, kdyz tim micem dostane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
7.4.22 16:03

Pracuji jako asistentka ped. S dětmi si ráda povídám, tak se toho i dost dozvím :).U nás si taky kluci stěžují, že se holkám nadržuje. Ale je to hlavně tím, že kluci o dost víc zlobí než holky. Např. Na WC při hodině chodí schválně, aby se proběhli atd, což holky nedělají a je toho víc.
Co se týče dojídání masa u oběda, tak to má pod dohledem vychovatelka a ne učitelka ne?
A další věc, děti doma taky občas převypráví historku trochu jinak než jak to bylo, takže je zapotřebí to brát trochu s rezervou.

Příspěvek upraven 07.04.22 v 16:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.22 16:03

Vadilo by mi to hodně. Nesnáším, když se dělají rozdíly u kohokoli. Natož je dělat u dětí, které jsou citlivé a vnímavé. Ponesou si tu křivdu v sobě.
Jak nejsem prudérní matka a ledacos přejdu, přestože se mi třeba něco moc nelíbí. Nebo mi nějaké metody přijdou předpotopní. Tak za rozdíly bych se ozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.22 16:12

Vybika je v pořádku, zbytek by se mi vůbec nelíbil. Mám dceru přibližně v tomto věku, ale vzdělává se alternativně. Začínají jí růst prsa, je sledovaná dětským endokrinologem (bez medikamentózní léčby) a samozřejmě, že je potřeba, aby si hrudník více chránila. Totéž se může týkat i spousty odkladových druhaček.

• Citovat
  • Upravit
4155
7.4.22 16:14

Vadilo by mi to hodně a asi bych to s učitelkou probrala. Mám druhačku a tohle se u nás neděje. Na wc v hodině pustí učitelka toho, kdo potřebuje, pokud vidí, že to někdo zneužívá, upozorní ho na začátku přestávky, že by si měl dojít na wc. Při tělocviku běhají buď dohromady za stejných podmínek, nebo běží nejdřív holky a pak kluci. Žádné zvýhodňování. A povinné dojídání v jídelně jsem považovala za dávno přežitou věc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14948
7.4.22 16:14

Mne jako holce třeba vadilo hrát vybijenou, úplně jsem tu hru nenáviděla, takže já bych velmi ocenila přístup učitelky :lol: vlastně vůbec nechapu, proč se taková hloupá hra ve školách porad hraje. To samé volejbal :lol: fuj hnus nesnáším :cert: nejsem zadnej masochista, aby mi dělalo potěšeni nechat do sebe mlátit a způsobovat si bolest.

Ale jinak to je přehnané, myslím, ze v téhle době ještě nejsou rozdíly kluci/holky. A když začnou byt, začne se telocvik dělit na skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15936
7.4.22 16:20

Mám dceru v první třídě a nic takové se u nich asi neděje. Ale v detstvi jsem to zažila, na základce na druhém stupni jsme měli třídní která měla raději nás holky. Naopak na střední jsme na jeden předmět měli učitele který z nás holek dělal blbky a kluky vyzdvihoval, dával jim lepší znamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
7.4.22 16:27

Vadilo a to i s tou vybíjenou. Spousta holek ve druhých třídách je větších, než jsou kluci a záchod, to fakt jako nekomentuji. Močový měchýř a jeho lepší ovládání mají naopak dívky, ale osobně nejsem zastáncem toho, že by děti měly vydržet 45 minut, když potřebují. U kdyby se jednou za hodinu šly projít, lepší než když vyrušují v lavici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí