Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslite si ze je spatne jit poprve na gyndu az ve 22?A Asi jsem tehotna,tak nevim jestli mi treba doktor/ka nevynada .....
mate nekdo take zkusenosti s pozdni navstevou na gynde?
ahoj! zkusenost teda nemam.. ja chodim od 18 (potrebovala jsem antiko) ale osobni nazor je ze lepsi pozde nez pozdeji (nebo nikdy)..
jestli jsi tehu tak na gyndu steje budes muset… a neboj kdyz na tebe budou zli tak bez jinam… musi se k tobe chovat mile a pekne… znam i pani co byla na gynde poprve az v prechodu (nemela a nechtela deti) a taky to prezila ![]()
Já šla poprvé asi v 19ti taky pro HA, a nikdo nic neříkal. Kamařádka šla taky až po 20ti - jen tak. Nedávat by ti určitě neměla…proč, hlavně, že dorazíš.
Někdo jde k zubaři taky až když ho něco bolí…
no nejdriv jsem se stydela,a pak uz se spis bala.......asi to budu muset prekonat.Ale prasky jsem nebrala,nechtela jsem,pouzivali sme jinou ochranu,ted sice selhala,ale kdyby bylo mimi tak by to bylo fajn
Určitě tam jdi a v klidu, nikde není napsaný že musíš jít v určitém věku. Na tom není nic špatného.
Ničeho se neboj, já jsem šla na gyndu taky poprvé, když jsem měla 22. Seznámila jsem se se svým nynějším manželem a oba jsme chtěli mít jistotu, že jsme zdraví, potřebovala jsem i antikoncepci. Nikdo mi nic špatného neřekl, jen mě doktor sprdnul, že nemám podložku (plínka nebo ručník na polstrovanou židličku), což jsem samozřejmě nevěděla, že ji mám mít s sebou, protože jsem šla na gyndu poprvé. Obrovsou výhodu jsem měla v tom, že sestru na gyndě dělala v té době má tchýně, která mně uklidnila, že se nic strašného v ordinaci stát nemůže a od té doby jsem tam měla jakousi proteci..
.
Diky moc za dodani odvahy........no teda nevim nevim jestli bych tam sla kdyby tam sestru delala ma tchyne ![]()
Ona tehdy ještě nevěděla, že chodím s jejím synem
. Dnešní vztah máme s tchýní trochu napjatý kvůli malé, ale fakt je, že gyndovská sestra byla fajn ke všem pacientkám. A navíc moje matka a tchýně vyrůstaly spolu, protože matce umřela maminka (moje babi), když jí bylo 9 let a maminka mé tchýně byla shodou okolností nejlepší kamarádka mé zemřelé babi, tak si vzala mou matku k sobě do výchovy. Takže bych řekla, že má tchýně je i jako teta…
. Tudíž i můj manžel je jakoby můj bratranec. Není to zamotané?
Tak trochu zamotane to teda je,ale aspon ste se znali a nemuseli se nejak seznamovat mezi sbou ![]()
To sice jo, ale přesto jsem měla z té první prohlídky trochu strach. Vůbec jsem netušila, co mě čeká a dost jsem se styděla. Ale postupem času mě ten strach přešel. No a časem jsem začala v nemocnici pracovat coby ošetřovatelka a gyneologicé ambulance sídlily o patro výš nad mým pracovištěm. Dlouho nemohli sehnat uklízečku a tak jsem tam začala brigádně uklízet a tím pádem jsem i navázala přátelské styky v ordinaci a dneska si na kontrolách vždy skvěle pokecáme…
.
Asi to bude znit jako paradox,ale jsem zdravotni sestra
sice na chire,ale jak to chodi na gynde taky vim,a mozna proto mam strach tam jit ![]()
No vidíš, tak co řešíš?
. Obzvlášť, když jsi v obraze a víš, jak to mezi zdrav. personálem funguje, tak bych se bála o to míň..
Ahoj, přesunula jsem diskusi do gynekologických potíží, ju?
L.