Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
čím by to mohlo být netuším, ale musím říct, že už léta mám pravidelnou MS +- 35 dní, v zimě kratší a v létě delší - některá léta po 42 dnech, měla jsem tuhle v srpnu dokonce i 55 dní… Žádné problémy nebyly, neřešila jsem to. Otěhotněla jsem vždycky po létě, na přelomu září a října (ale to byla záležitost spíš manžela, než moje). Takže bych to neřešila. ![]()
je zcela normální, že je sem tam nějaký cyklus anovulační (bez ovulace), takže pak může být problém s MS, protože je hormonální disbalance. Jestli otěhotníš bez problémů, tak bych to v případě jen sem tam delší cyklus asi neřešila. Kdyby se to mělo opakovat, tak určitě zajdi
ahoj, diky za odpovedi. Ja spis mam strach, aby mi takhle dlouhy cyklus neznemoznil pripadne otehotneni.
Ahoj,
když jsme se snažili o první dítko, tak jsem otěhotněla po takovém delším cyklu. Normálně mám cyklus +-33 dní a měsíc před zjištěním těhu jsem měla menses až po 42 dnech. Taky natěšená a test negativní a další měsíc už jsem to nedostala
a byla naše holčička Anulínka.
Erika
Ahoj, mam celkem pravidelnou menstruaci +-31 dni. Vyjimkou byl lonsky rijen, kdy jsem mela menses po 45 dnech. No a ted naposledy po 48 dnech! Navic se snazime o druhe ditko, takze jsem uz byla natesena a pak zklamana, kdyz test byl negativni.
Nevite cim by to mohlo byt a jestli takhle dlouhy cyklus neovlivni snazeni? Jako na potvoru ma moje gynekolozka cely cervenec dovolenou.