Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
asi od brezna jsem zacala brat antikoncepci Mercilon. Bohuzel se u me projevily vsechny negativni vedlejsi ucinky, jako zhorseni celulitidy( udelala se mi i na pazich a to mi je teprve 20), behem tech par mesicu jsem pribrala snad 5kg, ztrata chuti na sex, a silene nalady, kdy clovek jen tak kvuli nicemu breci.
Moje otazka zni, jestli jste mely s touhle znackou antikoncepce taky podobne problemy a na jakou jste presly? Ja vim ze kazde telo pusobi jinak, ale uvazuji, ze doberu posledni plato a s touhle antikoncepci koncim, mozna i celkove s HA.
Diky moc ![]()
Naopak! já mám jen pozitivní zkušenosti, pomáhala mi udržovat štíhlou linii velice snadno, zatímco po vysazení jsem strašně přibrala a jinak jsem nepozorovala žádné psychické nebo jiné potíže ani snížení libida a navíc mi téměř odbourala MS, což je skvělá věc, žádné problémy, jak to vyjde na dovolenou nebo tak
takže já se těším, až ji zase nasadím ![]()
Ahoj, já Mercilon brala a v pohodě.:-) brala jsem ho cca dva roky, přibrala jsem tři kila, ale ne za tak krátkou dobu jako ty, takže u mě to prášky asi nebylo.:-) Jinak jsem brala Triregol a ty byly supr. Teď beru Lindynette dva měsíce a zatím jsem spokojena, zlepšení pleti, žádné bolesti břicha a dokonce jsem trochu zhubla.;-)
Já jsem s touhle antikoncepcí byla nejspokojenější co jsem kdy měla. Teď mám na doporučení kamarádky Lyndinette a nejsem spokojená vůbec. Přemýšlím, že ikdyž je mercilon o 2 stovky dražší, tak se k němu vrátím. Původně jsem chtěla tělísko, ale po porodu mám problémy s čípkem, tak si tam nechci nic strkat.
@malino ja to mela opacne od @mejdylko . Nejdriv jsem brala Mercilon a nebyla sem spokojena, pak jsem presla na Lindynette 20 a spokojena jsem byla maximalne
ted mam uz 8 mesicu v lekarnicce Azalii a jeste jsem se nerozhoupala je zacit brat ![]()
Tak za mně Mercilon v pohodě(brala jsem 5 let)
,Jasminele(brala jsem 2 roky) dokonce se projevily pozitivní změny - menší váha, hezčí pleť atd.,ale ta cena!!!
A Triregol mně málem dostal pod kytky
… přibrala jsem 18 KG za dva měsíce
+ embolie( njn doktor mi neudělal jaterní testy a tak to dopadlo
) Jsem poučená do budoucna, že bez testu už do sebe nic nevpravím…toť má rada pro tebe ![]()
@mmuerka no vidíš to, tady je jasný že každý sedne něco jiného. Musí se to ozkoušet. ![]()
@malino Já jsem ji měla a žádné problémy jsem neměla, ale i tak mi ji později doktor změnil na Stodette - že je novější.
Dobrý den, mám dotaz né asi úplně k tématu ale potřebuji poradit.
Dnes jsem si vzala antikoncepci v normální čas ale asi 15 minut po požití se mi udělalo zle a zvracela jsem..Chtěla jsem se zeptat mám si vzít ještě jednu novou pilulku nebo to nechat být? Včera jsem měla pohlavní styk, tak se radši ptám.
Nejsem si jistá. Děkuji za rady.
Zbyly mi doma 2 platíčka růžového Mercilonu, kdyby se jich chtěl někdo ujmout ![]()
Ahoj. Kdysi jsem brala tuhle HA a tak jsem si ji zas nechala napsat, protoze Lyndinette mi nevyhovovala. Jenze jsem dobrala minule utery plato a menstruace stale nikde. Uz zacinam mit nerva. Beru ji poctive. Vzdy po probuzeni a jednou se mi stalo, ze jsem zapomela vzit a vzala jsem ji az vecer. Styk nebyl, asi az za 2 dny. Neptam se, jestli muzu byt v tom, nejste vestkyne, ale jestli jste taky nekdy tak dlouho cekaly. Driv pri brani to bylo ok (ms do 4 dnu), mela jsem ji 2 roky. Ted jsem rok po porodu a test jsem si zatim nedelala. Diky
@mejdylko : nebudu mluvit z vlastní zkušenosti, ale švagrové se v poslední době stává ( stávalo ), že jí menstruace úplně vynechá ( jednou nepřijde a pak třeba zase rok chodí normálně ) a těhotná není. Já taky brala mercilon a co si pamatuju, tak v příbaláku je psané, že pokud MS nepřijde ani podruhé, tak pak teprve začít řešit případné těhotenství. A pokud je to první platíčko po přechodu z Lyndinette, tak si třeba tělo potřebuje zvyknout na trošku jinou dávku hormonů.
Taky beru Mercilon a vše mám pravidelně. Ale gynekolog mi říkal, že se u Mercilonu stává, že menstruace není. Sice v Mercilonu není úplně nejnižší dávka, ale i tak se řadí k nízkohormonálním.
@mejdylko
U Mercilonu nemusí být opravdu menstruace vůbec, já ho brala léta, asi 4 roky vše v pohodě, a pak jsem špinila naopak třeba i 14 dní… Myslím, že existují i lepší tabletky.