Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
moc nevím, ve které diskuzi toto téma založit, ale snad jsem se trefila ![]()
Chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s antikoncepcí Mistra? Nedávno mi ji doktorka předepsala, ale je to novinka a moc toho o ní na netu není…tak jsem si řekla, že se zkusím poptat tady ![]()
Já beru druhým týdnem první platíčko (po roce vynechání jiné HA) a jediné co mě štve v rozdílu s ostatním HA, které jsem brala je, že mi stále trvá menses. Přitom je to nízkohormonální HA. V pondělí musím znovu na gyndu, a asi mi nezbyde nic jiného než ji vysadit a vyměnit. Takže dva týdny menstruace, bolest v podbřišku, výkyvy nálad (jako vždy každý měsíc) a 600 Kč v háji. NEdoporučila bych ji ani svému nepříteli. ![]()
Ja dobiram prvni plato Mistry a jsem s ni spokojena.. jediny co me stve jsou opuchla a trochu bolava prsa..ale snad se to srovna.. plet, vlasy ani vykyvy nalad..takze pokud si chcete zvetsit objem, doporucuji ![]()
Děkuji za info ![]()
Větší objem nevadí, pokud teda budu pořád schopná spát na břichu
…ale co jsem kouakal, tak na netu jsou spíše negativní ohlasy ![]()
Já jsem to vzdala ještě před dobráním prvního platíčka, vydržela jsem 14 dní.. Nejdřív začaly celodenní nevolnosti, případala jsem si jako těhotná a po čtyřdenní bolesti hlavy jsem s Mistrou skončila…
Já beru 3. platíčko a jsem hodně spokojená.. Prnví měsíc byl ale nic moc, bolelo mi často břicho, prsa a pořád jsem špinila, po první menstruaci se vše ale srovnalo a teď je to v pohodě ![]()
Ahoj,
začínám brát třetí plato HA Mistra. První tři dny braní mi bylo špatně, ale od té doby už žádné problémy. Nepřibírám, žádné výkyvy nálad ani nevolnost. Jediné, co jsem ale zatím nepoznamenala je lepší pleť, ta mi zůstala stejná. Jinak ale spokojenost.
Ahoj,
začínám brát třetí plato HA Mistra. První tři dny braní mi bylo špatně, ale od té doby už žádné problémy. Nepřibírám, žádné výkyvy nálad ani nevolnost. Jediné, co jsem ale zatím nepoznamenala je lepší pleť, ta mi zůstala stejná. Jinak ale spokojenost.
No já zrovna tedka budu končit se 3.platíčkem a celkem mě štve, že se mi o moc plet teda nezlepšila, ale zase se mi zvětšili prsa a něco málo jsem i přibrala
.
Ahoj ![]()
dobírám teď druhé platíčko. Nezaznamenala jsem vůbec žádné změny, ani zvětšení prsou ani zlepšení(zhoršení)pleti. Možná jsem něco málo přibrala ( ale to nemusí být Mistrou:))Žádné bolesti hlavy, nic. Takže jsem relativně spokojená (jen jsem doufala že ty prsa trochu povyrostou
)
Ahoj, ja ted beru druhe platicko, stale cekam, az se mi zlepsi plet a nic se nedeje, ale jeste tomu chvili dam. Jinak zadne jine problemy nejsou.
Já mám také problémy akorát s o něco delší menstruací, horší nálada
a rozhodně prsa
všimla sem si, že jsem ještě nedobrala 1. plato a už mám citlivější prsa
a nejspíš i o něco větší ( zatím sice o málo díky době braní, ale s dobou nejspíš budou narůstat ) všimla jsem si, že si skoro všichni stěžujete, že se vám plet nevylepšila, po téhle antikoncepci, by se ale zlepšit měla…je to díky tomu, že podle mého gynekologa tato antikoncepce zabírá až po delším užívání, menšího( skoro nepatrného zlepšení) byste si měli všimnout po měsíci, a pak rapidního zlepšení po půl roce
![]()
Beru jí 6 měsíců… vše ok, nemám změny nálad před MS, nic mě nebolí, nemám snížené libido a po beďárcích ani stopy, pleť se mi po ní rozhodně zlepšila… nepřibírám, prsa mi nerostou, délka MS 2 dny… pro mě ok ![]()
Teď jsem dobrala 4 měsíc a končím!!! Výkyvy nálad, MS mám 3 dny v posledním týdnu braní a jak udělám pauzu tak to taky příjde hned a mám to celý týden, chuť na sex vymizela, bolení hlavy mám třeba i 5 dní v kuse a nezabírá žádný prášek a hlavně za 4 měsíce a 10kg nahoru
A co teď?? jak to zhubnout?? nějaké rady???
Brala jsem ji tak dlouho, protože jsem četla, že než si tělo zvykne na novou HA trvá to 3 měsíce, kdybych věděla, že to dopane vysadím ji hned po prvním měsíci!!!
Jedinou výhodu vidím v tom, že mám o číslo větší prsa, ale to bude určitě těma kilama navíc..
@Zuz.Pe píše:
Teď jsem dobrala 4 měsíc a končím!!! Výkyvy nálad, MS mám 3 dny v posledním týdnu braní a jak udělám pauzu tak to taky příjde hned a mám to celý týden, chuť na sex vymizela, bolení hlavy mám třeba i 5 dní v kuse a nezabírá žádný prášek a hlavně za 4 měsíce a 10kg nahoru![]()
![]()
![]()
A co teď?? jak to zhubnout?? nějaké rady???
![]()
Brala jsem ji tak dlouho, protože jsem četla, že než si tělo zvykne na novou HA trvá to 3 měsíce, kdybych věděla, že to dopane vysadím ji hned po prvním měsíci!!!
Jedinou výhodu vidím v tom, že mám o číslo větší prsa, ale to bude určitě těma kilama navíc..
To co jsi přibrala, to je zadržovaná voda a ta po vysazení tělo opustí. Pokud to není voda, ale tuk, tak to není vina HA, ale tvoje, že jsi se přežírala ![]()