HA výživa?

891
6.7.08 10:43

HA výživa?

Ahoj holky, ráda bych znala váš názor. Malé bude za chvíli 6 měsíců, zatím jenom kojím, ale brzo začnem přikrmovat. Přemýšlím, jestli jí můžu dát třeba mléčné kaše nebo do nemléčných a při vaření přidat normální kojenecké mléko „dvojku“, nebo radši používat všechno HA? Já mívám v červnu sennou rýmu, jiné alergie u nás v rodině ani u manžela nejsou. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1180
6.7.08 17:30

Ahoj,
moje malá byla kojená bohužel jen 2 měsíce (a to částečně) a protože taky mám od května do srpna sennou rýmu, musela jsem dávat HA mléko. Dr. mi říkala alespoň do 1 roku, všude píšou do 3 let (hlavně výrobci), ale malá ho stejně začala v 7mi měsících odmítat a museli jsme to řešit pak jinak. Teď nedávno jsem však na www.porodnice.cz četla názor (a už jsem se s tím teď setkala tedy víckrát) MUDr. Honzíka, že podávání HA mléka má význam jen první 4-6 měsíců, než vyzraje slizniční střevní imunita. Takže podávání HA mléka po 6tém měsíci a nezavádění jiných mléčných příkrmů (např. jogurt) alergii nezabrání. Pokud dítě bude alergik, nezabrání tomu podávání HA mléka i po 6tém měsící a oddalování mléčných příkrmů. Naše malá taky začala baštit jogurty od 7mi měsíců (jinak by snad nic mléčného do sebe nedostala), dnes má 3 roky a alergie ŤUK ŤUK ŤUK nikde žádná. Je fakt, že tento názor mi nedávno potvrdila i moje kamarádka a i její maminka - obě jsou lékařky.
Tak snad ti to nějak pomůže :wink:

… je to např. na tomto odkazu: http://www.porodnice.cz/node/39686

… u druhého dítka už budu mnohem moudřejší, klidnější - a méně vystresovaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.7.08 20:44

Zcela souhlasím s Paraplíčkem.
Klidně kojenecké normální mléko. Jenom já bych asi zkusila nejdřív tu jedničku. Na značce asi moc nezáleží, ale obecně se ví, že nejblíže k MM má BEBA (neobsahuje kasein) a jen tak mimochodem, chutná výborně a určitě líp než Nutrilon.
Dobrou chuť.

• Citovat
  • Upravit
891
8.7.08 10:34

Díky za názory, docela jste mě potěšily. (Navíc ta moje senná rýma fakt není nic hroznýho, trvá tak 3 týdny, a když jsem moc nelezla ven, přežila jsem ji celkem slušně i bez léků, takže kojíme dál!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová