mléčnáxnemléčná kaše?

79
5.7.08 09:52

mléčnáxnemléčná kaše?

Dr. nám doporučila od 7.měsíce rýžové kaše. Zatím plně kojím a v poledne dávám zeleninový příkrm. Nevím, jestli mám koupit kaší mléčnou nebo nemléčnou. Vím jen, že ji chci připravovat z kojenecké vody, protože nechci kupovat UM a mateřského si bez odsávačky tolik neodstříkám. Alergiemi dcera netrpí. Ráda bych aby byla kaše bez cukru nebo s mimimálním množstvím. Napište mi prosím i s jakými značkami máte dobré zkušenosti. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pavlička
5.7.08 10:16
  • Citovat
  • Upravit
14210
5.7.08 10:30

No mlecna kase uz obsahuje v sobe UM a ta nemlecna by se spravne mela davat bud do materskeho nebo do UM, ale jde udelat i jen z vody, akorat si myslim, ze bez toho mleka asi uz tolik nezasyti.
Ja osobne pouzivala kase Sunarka, male chutnaly a zacala sem teda nemlecnou ryzovou bez prichuti, kterou sem pridavala do mleka a pak sem davala i ty mlecne a s prichuti. Zalezi co bude tvemu detatku chutnat, to uz musis vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
5.7.08 12:33

Ahoj,

já jsem začínala s nemléčnou kaší s mým mateřským mlíkem, mohla jsem si odstříkat, kolik jsem chtěla. Pak jsem začala dávat normálně mléčný, nejdřív Sunarky a pak z DM, ty Babylove, ty má dodneška nejradši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
5.7.08 17:08

Nám taky MUDr. řekla na začátek rýžovou a protože není nikdo v rodině alergik, tak že můžeme rovnou mléčné (tzn. přidávala jsem jenom vodu). Vybírala jsem takové, které neobsahují přidaný cukr (i tak jsou sladké od syrovátky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
5.7.08 17:30

Ahoj Petro, mužete mi napsat, které kaše nejsou tak sladké. Díky Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.7.08 17:51

To máš dost jednoduché, pokud nechceš odstříkávat MM ani kupovat UM, tak logicky koupíš kaši mléčnou rýžovou (třeba Nestlé, moc nesladí, mají nějakou speciální technologii štěpení rýže, která je pak sladká sama od sebe…).
Ono to sice taky jde, zalít samotnou rýži vodou, pak se většinou přidá přesnídávka (nebo namixovaný ovoce) - ale pak to není kaše na noc, ale sytější odpolední svačinka.
Samotnou rýžovou nemléčnou kaši zalitou vodou bych miminu nedávala. Rýže je hodně na zácpu a taky po rýži rychle vyhládne. To už kdyžtak jáhlovou (Alnatura, lze koupit v DM) nebo rýžovo-kukuřičná (Sunarka).
Dobrý zkušenosti mám s kaší Sinlac (ale je dost slazená a pokud snášíte mléko, tak proč ji dávat, taky někomu může vadit její cena).

• Citovat
  • Upravit
79
5.7.08 22:30

Slyšela jsem, že mléčné kaše mohou alergizovat, když je miminko zvyklé jen na MM. Myslíte si, že je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
5.7.08 22:38

To muzou, ja se toho bala a tak jsem prvni dva mesice prikrmu delala kasi do MM. A ted delam nemlecne do UM, pac jsem neobjevila mlecnou kasi bez cukru :x Jestli nekdo takovou znate, sem s ni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.7.08 00:05

Ahoj, samozřejmě že mléčné kaše mohou alergizovat, je v nich kravské mléko … ale když nechceš odstříkávat MM, tak nemáš moc jinou možnost.
Pokud se rozhodneš používat UM a do něj připravovat kaši, tak volbou nějakého HA mléka si moc nepomůžeš, střevní imunita je od 4. - 6. měsíce vyzrálá a proto si HA mléky nepomůžeš.
Nemléčná kaše rozdělaná v koj. vodě je svačinka, ne kaše - bude z toho mít hlad dřív než z mléka :-) a radši do toho přidej ovoce, ať nemá problémy s vyprazdňováním.
Psala jsem o nemléčných kaších na trhu, dobré jsou i nové od Nestlé pro dobré zažívání - rýžová s mrkví proti průjmu, obilninová se švestkami proti zácpě, obilninová s lipovým květem pro dobré usínání. Pak má Nestlé ještě osmizrnnou Bifidus. Hipp má bio rýžovou a bio ovesnou. Alnatura má ještě špaldovou. Nějaké dělá i Sunarka, ale nemám s nimi zkušenosti.

Jediná kaše, které lze rozdělat ve vodě, je ten Sinlac, mám s ním vynikající zkušenosti, ale je slazený cukrem.

Neslazené kaše - co já vím, tak nezbývá než připravovat nemléčné do UM. Nestlé ve svých prospektech tvrdí, že jeho kaše jsou přislazeny minimálně. Neslazené mléčné dovážela Milupa, ale pak ji z českého trhu stáhli, něco je nadále na trhu pod značkou Hami, ale ne všechno. V Německu by se asi ty mléčné neslazené kaše daly koupit, byla nějaká banánová a víc si už nepamatuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová