Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že dokud se její syn pořádně neohradí, tak to neskončí. Nebo dokud ji neodstřihnete…
Musíte se prostě ohradit, že je to vaše dítě a váš život. Buď si dupneš anebo budeš ve stresu a budete žít podle ní. Jste oba dospělí.
@Anonymní píše:
Ahoj, věřim že v tom nejsem sama ale už začínám být dost zoufalá… s přítelem jsme spolu 5let nikdy nebyl žádný větší problém ve vztahu dokud jsme nezačali řešit společné bydlení, stěhovali jsme se k sobě asi po roce a půl a tenkrát byl hroznej problém s tchýní která ho nehodlala pustit a zkousnout že už nebude bydlet u nich domabylo to peklo a trvalo to docela dlouho než si zvykla. Ona je taková že má ke všemu připomínky a do všeho se se*e s prominutím. Doma mají peklo všechno je po jejím kdyz ne chudak tchán má peklo. Což mě až tolik nezajímalo protože to bylo mezi nima. Ale momentálně s partnerem čekáme miminko. Upřímně jsem se toho trochu bála ale říkala jsem si žijeme samostatně nikdo nás z rodičů nefinancuje nemají nám do čeho co kecat. Dítě se ještě nenarodilo a já jsem v totálním stresu jak a co bude. Začala se do nás srát řešit kam dítě bude chodit do školky kam bude chodit na kroužky apod. Já jsem ji jsme řekla ze to je ještě daleko a uvidíme jak se rozhodneme my s pritelem. Ale ona je neodbytná. Opravdu neodbytná. Nedá pokoj a začne mi hned zpracovávat přítele a hučet do nej takovým způsobem ze i kdyz vim že stal za jiným názorem začne o něm pochybovat. Momentálně řešíme větší byt. U nás ve městě jsou byty strašně drahé a tak musim počítat i s tím ze budu na mateřské. Našli jsme po delší době byt který je sice na vesnici ale 5minut od města. Opětně začala hučet do přítele aby nikam nechodil že budeme daleko (ehm 5km od nich)
![]()
![]()
a porad mi posila byty které jsou vedle nich v bytovkach. Ale nám se za prve ty byty nelibi a za druhy ja chci co nejdál o ni
opravdu zažíval strašnej stres. S přítelem se teď denně hádáme ale nejde to jinak. Do všeho mluví, cpe nám její názory a co jak máme dělat. Upřímně jsem zoufalá. Bojím se co za peklo budu mít až se dítě narodí. Nedá si pokoj a kdybych ji řekla jasny názor což už jsem parkrat udělala je schopna se se mnou přestat bavit úplně ale to ja taky zase nechci. Přítele táta je v pohodě a nechci mít rozhádanou rodinu které se budeme navzájem vyhýbat
opravdu se děsím co přijde až se dítě narodí.
A řekla jsi svému partnerovi, že ti to vadí? Aby to mamince vysvětlil?
@Paní.Norrisová píše:
Myslím, že dokud se její syn pořádně neohradí, tak to neskončí. Nebo dokud ji neodstřihnete…
Bohužel partner se ohradil už několikrát, dost rázně jí řekl že to s ní řešit nebude že je to naše věc, ale ona si nedá pokoj pokračuje jakoby nic neřekl. Je to strašný
@Anonymní píše:
Bohužel partner se ohradil už několikrát, dost rázně jí řekl že to s ní řešit nebude že je to naše věc, ale ona si nedá pokoj pokračuje jakoby nic neřekl. Je to strašný
Tak proč se s ní o tom dál baví a nechá se nahlodávat? Je nesvéprávný, aby třeba v tu chvíli odešel, když o tom bude mluvit dál a dokola? Nebo se s ní nestýkat, dokud s ní nebude řeč? Ty jo… já bych si do života takhle kecat od nikoho nenechala.
Jinak můj manžel má taky super vztah se svou matkou… už párkrát se třeba na půl roku vůbec nebavili. A smutný na tom pro mně je (u nás máme zase super vztahy), že mi říkal, že mu v těch chvílích bylo dobře.
@Anonymní píše:
Tak se asi neohradil dost rázně. Bude se muset trochu pochlapit a mamince nastavit hranice, vždyť bude za chvíli otec, není to žádný malý kluk 🤷 Takže matce naposled vysvětlit že jsou určité meze a že jen vy budete rozhodovat kde budete žít a jak vychovávat své dítě a pokud budete chtít její radu že se na ni obratíte. Pokud by to nezabralo, omezila bych s ní kontakt na minimum a hlavně s ní vůbec neprobírala věci týkající se soukromí a vašich plánů.
Štouravá tchýně dokáže být dost unavující a pokud tohle předvádí když ještě není miminko na světě, tak si myslím že to půjde jenom k horšímu..
@Anonymní píše:
A ona ti volá? Nebo chodí a hučí do tebe rovnou? Pokud volá, tak to hned na začátku utni s tím, že děkuješ za nabídku, ale být si najdete. Pokud bude pokračovat, klidně znovu. A změnit téma. Pokud přijde, zase. Díky, my si najdeme. A když začne zase, díky, nechci to řešit. Školka? Zasmát se, a díky, to je čas. Prostě vůbec o tom nemluvit. Klidně přeskočit na téma,,vy máte nové boty? A budete natírat plot?" Prostě nemluvit s ní o tom. A urychleně koupit ten vzdálenější byt.
Nechápu, proč by to měl řešit partner? On je snad zakladatelky tiskový mluvčí?
Holka, tohle si musíš vyřešit sama i za tu cenu, že s vámi tchýně nebude nějakou dobu mluvit. Jednoduše a rázně jí vysvětlit, že její vnouče není její starost a pokud vám nepřestane pindat do života, tak se s ní nebudete stýkat. A bez diskuze.
Ad,, Nedá si pokoj a kdybych ji řekla jasny názor což už jsem parkrat udělala je schopna se se mnou přestat bavit úplně ale to ja taky zase nechci,,
V tve soucasne situaci bych se uz opravdu netrapila tim, ze se s tebou prestane bavit. Chapu, ze chces udrzovat pekne vztahy, ale ta snaha by mela byt oboustranna. Coz zjevne neni.
@Paní.Norrisová píše:
Tak proč se s ní o tom dál baví a nechá se nahlodávat? Je nesvéprávný, aby třeba v tu chvíli odešel, když o tom bude mluvit dál a dokola? Nebo se s ní nestýkat, dokud s ní nebude řeč? Ty jo… já bych si do života takhle kecat od nikoho nenechala.
Jinak můj manžel má taky super vztah se svou matkou… už párkrát se třeba na půl roku vůbec nebavili. A smutný na tom pro mně je (u nás máme zase super vztahy), že mi říkal, že mu v těch chvílích bylo dobře.
No ona to nikdy neřeší přede mnou, to se vždycky tváří jako že nás hrozně chápe a pak třeba odejdou z návštěvy a partnerovi začne chodit tisíc zpráv do sms, na Facebook, vsude kde to jen jde. Přijde mi jak magor normální. A řeší to s nim za mými zády kdy já u toho nejsem. Ale já ty zprávu čtu taky když vedle mě sedí takže asi tak. Je to vážně děs a on se ohradí pošle jí slušně někam ale ona pokoj nedá a on zas potom začne být protivnej na mě ať to neřeším ale jak to nemůžu řešit když vidim jak do nej hučí aby se nikam nastěhoval apod. A pak začne pochybovat jestli se teda stěhovat nebo ne a už z nej citim ze už je ovlivněnej zase. Na druhou stranu ji zase i trochu brání jako mámu. Takže mi taky vadí když reknu že je hrozná prostě. Né že by byl na její straně ale nechce se ae mnou o tom moc bavit
5 km je sakra málo. Hledejte dál …
A tchýni pošli do pr.dele. Budeš mít klid. ![]()
Ahoj, věřim že v tom nejsem sama ale už začínám být dost zoufalá… s přítelem jsme spolu 5let nikdy nebyl žádný větší problém ve vztahu dokud jsme nezačali řešit společné bydlení, stěhovali jsme se k sobě asi po roce a půl a tenkrát byl hroznej problém s tchýní která ho nehodlala pustit a zkousnout že už nebude bydlet u nich doma
bylo to peklo a trvalo to docela dlouho než si zvykla. Ona je taková že má ke všemu připomínky a do všeho se se*e s prominutím. Doma mají peklo všechno je po jejím kdyz ne chudak tchán má peklo. Což mě až tolik nezajímalo protože to bylo mezi nima. Ale momentálně s partnerem čekáme miminko. Upřímně jsem se toho trochu bála ale říkala jsem si žijeme samostatně nikdo nás z rodičů nefinancuje nemají nám do čeho co kecat. Dítě se ještě nenarodilo a já jsem v totálním stresu jak a co bude. Začala se do nás srát řešit kam dítě bude chodit do školky kam bude chodit na kroužky apod. Já jsem ji jsme řekla ze to je ještě daleko a uvidíme jak se rozhodneme my s pritelem. Ale ona je neodbytná. Opravdu neodbytná. Nedá pokoj a začne mi hned zpracovávat přítele a hučet do nej takovým způsobem ze i kdyz vim že stal za jiným názorem začne o něm pochybovat. Momentálně řešíme větší byt. U nás ve městě jsou byty strašně drahé a tak musim počítat i s tím ze budu na mateřské. Našli jsme po delší době byt který je sice na vesnici ale 5minut od města. Opětně začala hučet do přítele aby nikam nechodil že budeme daleko (ehm 5km od nich)
a porad mi posila byty které jsou vedle nich v bytovkach. Ale nám se za prve ty byty nelibi a za druhy ja chci co nejdál o ni
opravdu zažíval strašnej stres. S přítelem se teď denně hádáme ale nejde to jinak. Do všeho mluví, cpe nám její názory a co jak máme dělat. Upřímně jsem zoufalá. Bojím se co za peklo budu mít až se dítě narodí. Nedá si pokoj a kdybych ji řekla jasny názor což už jsem parkrat udělala je schopna se se mnou přestat bavit úplně ale to ja taky zase nechci. Přítele táta je v pohodě a nechci mít rozhádanou rodinu které se budeme navzájem vyhýbat
opravdu se děsím co přijde až se dítě narodí.