Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Před půl rokem jsem se přestěhovala do paneláku, teda přejmenovali jsme ho ze srandy na papírák, protože je tu všechno hrozně slyšet, mnohem víc než v normálních panelácích. O patro výš bydlí pár, nevím jak vypadají, ale přítel je prý zahlídnul a je jim něco mezi 30 a 40. Hodně často slyším, jak se hádají, teda spíš po sobě řvou, paní brečí, do toho štěká pes.
Nejde mi tak o hluk, ale spíš je mi líto , že jsou asi nešťastní. Naši se taky často hádali, teď už s nimi naštěstí nebydlím. Bylo mi vždycky hrozně, když jsem viděla mamku ubrečenou,poníženou, obzvlášť když se k ní choval takhle někdo, kdo ji měl ochraňovat a milovat. Doufala jsem, že se rozvedou a bude konečně klid, protože takhle to bylo v podstatě odjakživa a doteď se celkem nic nezměnilo. Ani jeden ve vztahu není šťastný..
Když slyším ty hádky nade mnou, říkám si, jestli ta paní nepotřebuje nějak pomoct. Třeba se nemá komu svěřit, nemá žádné kamarádky, špatné vztahy s rodinou. Co já vím. Prostě mi vždycky trhá srdce když je slyším. Ale nevím jestli se do toho mám míchat. A taky netuším, jak to udělat. Přece nezazvoním a neřeknu, paní, sice vás neznám, ale asi jste nešťastná, nechcete se mi svěřit?… co byste dělali vy
já osobně bych asi nedělala nic
a pokud by se hádali v noci, šla bych je slušně poprosit ať toho nechají. někdy je vážně lepš se do cizích věcí nemíchat.
Ahoj,
možná se Ti moje rada nebude zdát, ale po vlastní zkušenosti se sousedy vím, že jsou ženský, který to takhle chtěj. Nevadí jim, že na ně někdo vříská, ještě se s ním potom pomuchlujou. Ne teď vážně: Měla jsem to samé v baráku, když jsem se paní ptala proč je tak uplakaná, poslala mě do …(víš kam
takže moje rada je, pokud to nebude vážně narušovat harmonický chod Tvojí domácnosti vykašlala bych se na to.
U nás v paneláku máme taky takové sousedy, jen bydlí dole pod náma. Slyšíme hlavně pána jak se rozčiluje a když je u nás opravdu ticho tak sem tam zaslechneš i o čem se hádají. Určitě bych tam ale nešla…
Nechala bych to být,některý lidi jsou pak schopný tě ještě seřvat co se do toho pleteš
A už vůbec bych si netroufla tam jít,když je vůbec neznám.Kdyby řvali po nocích,tak bych je požádala nějak slušně jen o klid ![]()
Nechala bych to být, v případě, že by to bylo moc, kdybych měla pocit že se tam fakt schyluje k vraždě, volala bych fízly.
Nepletla bych se do toho. Aby se to ještě neobrátilo proti Tobě. Znáš to: Dobrý skutek je po zásluze odměněn ![]()
Pokud si vyloženě sama nepřiběhne pro pomoc, nech to být…
Já jsem kdysi na pomoc sousedce, kterou její bil tak, že to vypadalo fakt na vraždění, zavolala policii. Přijeli (a pak víckrát ještě, ale to musel volat někdo jiný). Soused - ten násilník - mě pak již nikdy nezdravil a probodával mě pohledem, že jsem z něj měla strach. Jistě si zjistil, kdo tam volal - já jsem se teda představila, ale i tak by to policisti zjistili, volala jsem z mobilu se smlouvou, takže žádný utajený člověk. Za dobrotu na žebrotu.. Jsou dosud spolu, ale bydlí jinde a pořídili si dvojčata ![]()
díky, kašlu na to teda. Každý svého štěstí strůjcem.....
Fasattko muchlování taky občas zaslechnu, pět minut po tom co se dořvou…no je mi z toho na blití, ale plést se jim do toho nebudu.
Já jsem boužel byla ta co potřebovala pomoct, když mě přítel zamkl v bytě, smýkalmě za vlasy atd. já schválně utekla do koupelny a nahlas brečela a sem tam „nenápadně“ zavolala o pomoc, no on to po chvilce prokouk, že chci aby mě někdo slyšel a bylo to ještě horší, nikdo mi nepomohl, když se mi podařilo utéct z bytu a zvonila jsem na všechny byty na patře nikdo mi neotevřel…on se naštěstí toho lekl a utekl, policii zavolala mamka, až co jsem se zpět zamčela v bytě a volala nejdřív jí… je to hrozně težký, ale já bych se snažila asi zjistit víc, ale to je dle mých zkušeností, třeba o to nemá zájem, ale nikdy nevíš…
uff, nemusí to být tento případ, jen se třeba víc hádají…já bych se s ní snažila nějak potkat a najít příležitost „jen tak“ sousedsky pokecat ![]()
anonymní: Díky za názor, zkusím teda něco nenápadného vymyslet. Doufám, že teď máš super chlapa, který Ti vynahrazuje, co sis musela prožít!
nehik zatím jsem sama, ale snad se někdy někdo objeví, kdo si mě bude vážit… já už ho od té doby naštěstí neviděla a jsem strašně ráda, že mě z toho někdo vytáhl a řekl mi důrazně že konec, ono to totiž není moc lehký,ikdyž si každý,kdo to nezažil,myslí opak… ale to už sem nepatří… prostě pokud je to nějak moc častý a ona opravdu brečí nahlas, třeba chce, aby jí někdo slyšel, já to tak měla… ![]()
Ahoj
neprocitala jsem, ale ja bych nedelala nic..Mam uplne stejne sousedy, holka mlada zije celou dobu co tu bydlim(6let) se starsim muzem, ten na ni rve, ponizuje, asi i bije, ale pak dalsi den je vse v pohode..Kdyz se do toho budes motat a za pani pujdes, tak treba v tu chvili kdy bude ublizena to bude ok, ale pak to prejde a jeste TY budes ta spatna, kterea se do toho motala.
Vedle mam sousedy, pani neustale bere zpet pritele, ten ji pak bije treba i na chodbe pred jejich ditetem, kdyz to bylo drive, nabidla jsem ji pomoc a pak ten chlap nam kopal do dveri, rval po me…uprimne, ja nemam zapotrebi, aby kvuli nekomu cizimu nekdo ohrozoval me a moji rodinu.
Já mám takové sousedy nad sebou v paneláku.Ona chodí na směny do práce a on se doma vále na pelechu a nic nedělá.Když ona přijede z odpolední tak hulákají na sebe na celý barák,chodí jí schovat kolo do sklepa a je nasraný,že to musí dělat.Potom to doma pokračuje někdy až do 1.hodiny ranní.Tluču na ně smetákem nebo zařvu ,že je noční klid,ale nic si z toho nedělají.Nejhorší jsou ovšem víkendy,hulákání od rána,třískání dveřma apod.Několikrát jsem to říkal domovní důvěrnici,ale nikdo s tím nic nedělá.V létě se sebeu a jedu k vodě na celý den za známýma a mám svatý pokoj.
@nehik píše:
díky, kašlu na to teda. Každý svého štěstí strůjcem.....Fasattko muchlování taky občas zaslechnu, pět minut po tom co se dořvou…no je mi z toho na blití, ale plést se jim do toho nebudu.
No usmiřovací sex, no…
![]()