Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nevím už co mám dělat, ale mám doma medvěda. Pořád jen spí, leží a je unavený, protivný a znechucený. Už mi dochází energie k tomu abych ho stále vyháněla z postele a prosila aby se účastnil našeho rodinného života. Máte doma taky tavý dáreček? já fakt už nevím jak s ním hnout, nejde to po dobrém, ale ani po zlém. ![]()
jj, někdy mi přijde, že přítel taky porád spí…dělá na směny a má uplně obrácený rezim…vzhůru je spíš v noci a přes den je jak medvěd…
Prý unavený z práce…takže s malým jsem většinou taky sama…někdy to štve, ale co mám dělat? Ted mí dva kluci taky spí ![]()
No já nevím, zíleží taky jestli fakt spí, nebo se jen válí a nemá zájem něco dělat… ![]()
Záleží jakou práci dělá že je pořád unavenej
Můj chlap je hodně pracovně vytíženej,ale když je doma tak se nám věnuje,nikdy si nejde lehnout,nebo asi válel na gauči.Ale pomáhá s dětma.
Pokud je pořád unavený a spí, spíš bych měla strach z nějaké nemoci (může to být klidně únavový syndrom, celiakie…), takže třeba si fakt nevymýšlí a skutečně unavený je
Ale pokud je jen líný, tak to bych ho taky hnala ![]()
pokud je hodne v praci, ma ji narocnou, dela na smeny - k tomu neni moc dobry pocasi atd tak bych to chapala - s tim ze to je docasny ale jestli je naladovy, ubruceny a spi jen aby mel klid, tak by mi to vadilo teda…
takze bud nechat odpocinout a mit trpelivost a nebo zapijit - dat mu ditko at se stara…
Já to chápu, ale taky chodím do práce jen na ranní, takže každé odpoledne a víkendy trávím se synem a s partnerem, jenže on má odpolední, ráno dá malého do školky a já se urvu dříve z práce a on prostě před odpolední vstává po dvanácté v poledni, takže doma nic nepomůže a pak vidím jeho unavený znechucený obličej, že si neodpustím poznámku a už se hádáme.
Já musím vařit, nakupovat, uklízet, prát, hrát si s klukem pořád něco řeším, ale on jako byx s námi nežil. zkoušela jsem to po dobrém, ale připadá mi že ho obtěžuju že chci aby se nám trochu věnoval. Moc mně to mrzí, protože ho miluju, ale čím dál víc se mi začíná protivit svým chováním. Jako bychom ho obtěžovali. Když má noční, tak spí do oběda a pak zase třeba v šest jsde spát, takže nejdem spolu ani na procházku, ani do obchodu prostě jen sedí a hnije doma, max. u počítače, nebo s mobilem v ruce. Dříve takový nebyl, ale je to horší a horší. Ale když příjde v jedenáct večer domů z práce a já vstávám v pět tak se čertí že s ním nechci nic probírat, páč bych už neusla a ráno bych asi nevstanula. tohle pro něj není žádný argument. že by mně už přestal milovat??
Ahoj Sicilko, to já znám
. Manžel zahájil zimní spánek už dávno a ne a ne se z něj probrat
. Je hodně utahaný z práce, to chápu, ale stejně mi to přišlo divné. Jako by měl nějaký únavový syndrom. Jenže dostat ho k lékaři na krev byl pro mne nadlidský úkol. Tak jsme mu alespoň koupila nějaké vitamínky a teď to do něj cpu, jelikož sám by si to nikdy nevzal. No chlap no
. Zdá se mi, že už teď trošku ožil, večer vydrží i do půl desáté
.
Můj manžel má obrácený režim a ve dne spí a v noci je schopen dělat cokoliv. Dost mě to štve a mrzí, protože spolu trávíme minimum času. A hlavně se synem je jen tak hodinku denně,což pro něho to je až moc času a mě to přijde hoooodně málo! Takže je u ná taky dost často oheň na střeše. A zjistila jsem,že ho z postele dopoledne nedostanu ani po dobrném ani po zlém..takže už to vlastně nezkouším
A to nepracuje na směny..prostě každý den jde do práce kolem oběda a vrací se večer..každý den ![]()
Jasně je počasí na spaní, ale on je spíše líný, pak ho bolí hlava protože zákonitě musí být přespaný tak, že po poslední noční ani neusne v noci, protože je určitě přespaný, zkoušela jsem s ním o tom mluvit, ale on hned vyletí jak papírový čert a já pak už nemám slova a raději mlčím. Jsem ten typ co si všechno chce vyjasnit a probrat ať je klid, ale s ním to nejde. Zítra MÁ NAROZKY, JÁ MU CHTĚLA DNESKA NACHYSTAT TEPLOU VÉČU JAK SE VRÁTÍ Z PRÁCE, ŽE MU UPEČU DORTÍK A VÉČA PŘI SVÍČKÁCH.ale nějak si říkám jestli si tohle vůbec zaslouží. Nevzpomínám si kdy on udělal jen tak z lásky něco pro mně. Nemyslím dary nebo tak, ale nějaké gesto abych věděla že mu stojím za nějakopu námahu. Uf já si jen stěžuju, ale fakt mně to mrzí natolik že tady bulím a ani skoro nevidím na klávesnici
(
mam chlapa presne takhle pracuje - na 3 smeny a s tim ze ja delam od 9 do cca 17.30 hodin - takze ja rano davam prcka do skolky a manza ho odpo vyzvedava a je snim nez ja prijdu…
kdyz ma odpoledni tak jdu treba 2 dny driv z prace a 3 dny pro nej jde babicka…
k tomu on chodi jeste tak 2 vikendy v mesici do prace a ja zase jezdim ted casto na skoleni - pres noc..
domacnost - varim teda ja, ale kdyz dam seznam tak nakoupi
nebo je postaraji o jidlo.. ostatni tak pytlikujem jak kdo ![]()
ale da se to, kdyz ti ten druhej pomuze - takze bych ho, pokud k tomu nema zdravotni duvody fakt zapojila a vazne si s nim promluvila, nejsi hospodyne a kdyz pak zenska chodi do prace tak chlap proste vic pomoct musi…
v krizovy situaci bych klidne prestala varit a prat at vidi za samo se to nedela ![]()
Já mu koupila kofeinové tablety a nic, je to jenom lenost, když má ranní a něco má v telce tak vydrží i di jedenácti a vůbec mu neva ŽE VSTÁVÁ VE ČTYŘI ![]()
TO UŽ JSEM ZKOUŠELA, KUPOVAL SI JÍDLA V MARKETU A BYLO MU TO ÚPLNĚ FUK, TAKŽE NEVAŘIT NEPOMÁHÁ
nebul, jsi proste utahana a pretazena, sama to vsechno zvladnout nemuzes… udelej tu veceri a v klidu si s nim promluv, ze tohle neni zadny rodinny zivot a co s tim, ze se ti po nem styska a ze chybi prckovi, ![]()
to by bylo aby to s nim nehnulo a kdyz ne aspon budes vedet na cem jsi…
Sicilko, chtělo by to jaro a sluníčko, tohle je pěkná depka. Klidně si pobreč, ale oslavu bych udělala, i proto, že mu ukážeš, že jsi lepší ![]()