Halloweenské dýně
- Fotoalbum (42)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
katyca píše:
Jasně vykrojíš hořejšek a vnitřek odstraníš, já to dělám ostrou lžící.
Jinak také jsme již vydlabala, inspirovala jsem se tou čarodějnisí na koštěti a je úchvatná, každý ji obdivujeJo as zjistila jsem čím to stříká, je to savo na záchod, tak jsem to hned vystříkala, díně celá zesvětlala a zatím paráda uvidíme za týden ona je má venku již 20 dní a jsou pořád krásný.
Nepochopím jak někdo zvládne vydlabat tak složitý tvar.
Já měla co dělat s těmi trojúhelníky.
Čím jsi to dlabala. Nožem? Dlátkem? Pilníkem na nehty?
Jako fakt má můj obdiv každý, komu se toto podaří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejprve jsem si překreslila motyv na dýni a ořezala nožem, já jsem nedořezávala skrz dýni. Pak jsem si vzala malé dlátko a šlo to docela dobře. Není to tak složité jak to vipadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katyca píše:
Nejprve jsem si překreslila motyv na dýni a ořezala nožem, já jsem nedořezávala skrz dýni. Pak jsem si vzala malé dlátko a šlo to docela dobře. Není to tak složité jak to vipadá.
Ahá! Tak to si umím představit. Mně právě nešlo do hlavy, jak by to šlo tím nožem dělat rovnou durch.
Kontrolní otázka: jak dlouho ti to trvalo? Já s tím byla hotová poměrně raz dva (s poskakujícím dítětem okolo). Tohle ale musela být dlouhá práce, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne vůbec ne, nebudu brát dlabání to je pakárna jen samotný obrázek hele tak cca 10 minut ani ne, jde to opravdu rychle a to jsem okolo ještě vydlabala klobouk a hrnec pro čarodejnici, malá mi také pomáhala je jí 6 a docela dobrý, dostala za úkol vydlabat měsíček a ten jí dal opravdu práci, takže jsem měla na samotné dlabání klid. Nejhorší bylo to vydlabávání té dýně to bylo opravdu všude, malá se do toho pustila s plným nasazením ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky zkusila jsem dýni vypláchnout roztokem octu + savo na wc a dýně je vevnitř pořád krásná a to jsem jí vypláchla jen jednou co jsem jí vydlabala -doporučuji asi si to nechám patetnovat
uvidím za týden. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dlabala poprvé do školky na Bubákoviny…co je malé to je milé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, mám hned několik dotazů
protože jdeme letos taky prvně dlabat
snad to přežijeme ve zdraví a neuřežeme si prsty
že by krvavý Halloween
![]()
Ne, tak k dotazům… jak dlouho to trvá a čím dělat už jsem se tu dočetla
Můžu se zeptat kolik toho je uvnitř? A co se s tím dělá? Jestli je to jedlé, stejně jako třeba dýně hokaido? Mám tu totiž recept na dýňový koláč, tak jsem si říkala, že pokud je toho vydlabaného dost a dá se to jíst, tak bychom spojili příjemné s lahodným
Díky za rady a zkušenosti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když budeš dýni dlabat, tak nic dobrýho nevytěžíš.
To je ztracená dýně - to dobrý je vrstvička několik cm pod slupkou, a tu tam musíš nechat, pokud budeš vyřezávat. Takže vyhodíš ten vnitřek - měkkou vrstvu se semínkama, která není jedlá. Akorát ta semínka, jestli to máte rádi, můžeš usušit a konzumovat.
Jestli chceš vařit dýňová jídla, musíš si pořídit ještě jednu dýni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno, dlabete i ty okrasné, mám jednu takovou hladkou a přebývá mi, tak mě napadlo ji taky vydlabat, ale nevím jestli na tu svíčku není moc malá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je, holky, halloweenske dyne, to je neco pro me, davam obrazek tech lonskych, letosni jsem zapomnela vyfotit a jelikoz jsou venku a tam snezi, tak nevylizam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skritek Petra tý jo, tak ty jsou parádní
jak velký jsou? Já dělala tedy jen jednoduchou a měla jsem co dělat abych to zvládla
i krev tekla
takže Halloween bude/je fakt krvavý
![]()
Sice ji nemám tak propracovanou, ale jak prohlásila malá, tak naše „bubu dýně“
se nám fakt povedla a mám z ní radost jak malý děcko
(asi snadno poznáte z mé profilovky
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 noooo, velke jsou
… hlavne byly tezke a bordelu z nich bylo habakuk, ale je to radost, bavi me to, vzdycky se sejdeme tak 3-4 baby u nas doma a jde se na to, vetsinou mame dyne od nas ze zahrady, takze uroda dost velka, tak se clovek muze vyradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skritek Petra No jo, tak to je pak něco jiného
já měla dýni z Lidlu, velkou, ale na vyřezávání malou
a dělala jsem to „sama“, tedy za asistence mé 2 a půl leté dcerky
ale jo, taky by mě bavilo jich dělat víc, kort s kámoškama
jen tedy bych asi neměla odvahu na ty malé detaily, měla jsem co dělat tu s těma obloučkama u očí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit