Halloweenské dýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2899
14.10.13 19:07

@maculkaa No co já vím, a co dělám, tak z vnitřku ne… ty semínka s tou „pavučinou“ vyhazuji /někdo ale semínka suší z některých dýní k pěstování, nebo dokonce k jedení, ale nevím který druh je dobrý/… polévku dělám z toho „obalu“ a je moc dobrá a jednoduchá…

Já jsem dneska chtěla vyrazit koupit dýně, ale vzhledem k běhání po doktorech to odložím na durhou půlku týdně… docela mě mrzí, že už nemám dávno vyřezáno :cert:
Pak se pochlub dílkem :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.10.13 20:44

Z vnitřku se nic moc nedělá, můžeš schovat semínka na pěstování nebo je sníst ale jinak se to vyhazuje, zpracovává se jen ten „obal“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
15.10.13 12:49

Ahoj, jestli se nezhorší počasí, tak mě ve čtvrtek čeká první vyřezávání dýně 8o
jestli máte někdo foto, dejte prosím.
Ráda bych něco lehkého, neoplývám výtvarným talentem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
17.10.13 11:03

Tak jsem se do toho včera pustila, a takto to dopadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
28.10.13 13:54

@maculkaa Jéé :-) Ta se ti povedla :kytka:

Já začla s vyřezáváním dýně až loni :-). Myslela jsem že staršího prcka trochu zabavím, ale dlabat ho nebavilo radši by vyřezával.. ale na to je malej ještě :D.

Jedna je z r. 2012 a vlk(krysa) je letošní.

edit.ps. ta letošní dýně je naša vypěstovanáá, 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.10.14 12:31

Zkoušel někdo z vás dlabat menší dýně Hokkaido? Jak to jde? Jestli nejsou moc tvrdé. :think: Chystám se na první dlabání, tak ať si rovnou neufiknu prsty. :mrgreen: V Lidlu teď mají za dvacku jednu, ale jsou menší, tak 1-1,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
8.10.14 12:48

Ufiknes.je to tvrdy jak svina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
8.10.14 13:52

Já dlabala loni poprvé, měla jsem takovou zelenou žíhanou dýni a opravdu mě překvapilo jak jsou ty dýně tvrdý. Nemáte někdo srovnání jestli je oranžová lepší na to vyřezávání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.10.14 14:02

Tak dlabání se zadařilo, šlo to docela dobře, prsty všechny. Doporučuji krátký ostrý nůž. Toto jsou moje první dvě dýně, určitě ještě nějaké zkusím. Cvik dělá mistra. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
10.10.14 15:04

Ahoj, taky jsem dlabala dýně, ale do týdne mi zeschly a zplesnivěly na balkoně :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
10.10.14 15:04
@Samy píše:
Zkoušel někdo z vás dlabat menší dýně Hokkaido? Jak to jde? Jestli nejsou moc tvrdé. :think: Chystám se na první dlabání, tak ať si rovnou neufiknu prsty. :mrgreen: V Lidlu teď mají za dvacku jednu, ale jsou menší, tak 1-1,5 kg.

Neufikneš, dlabala jsem hokkaido

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
10.10.14 18:58

Holky tak vidím, že tady maličko ožila diskuse o vyřezávání…
můj poznatek je, že čím menší dýně, tím tvrdší a řekla bych, že zelené jsou taky tvrdší (ale jestli to není tím, že jsou vždycky spíš malé)…
Spíš se chci zeptat, jestli někdo nezná, nebo neslyšel o fíglu, aby ta dýně hned za týden nebyla celá plesnivá když se vyřeže?!

Já jsem četla, že když někdo má, tak tam má dát led svíčku, nebo LED světýlko… to zahřívání opravdovou svící tomu prý nepřidá (životnosti)… víte ještě o něčem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
31.10.15 18:46

Dlabali jste letos pro vaše děti dýni? Já jsem pro synka právě jednu dokončila. :dance: Ještě jich pár zbylo (máme vlastní ze zahrádky) a potřebovala bych nějakou inspiraci, ráda bych nějaké vyřezala pro kamarádky. Pokud hodíte foto, budu ráda. :D Užijte si pěkný strašidelný víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
31.10.15 19:02

@Adrasteia tak ta moje je vedle tvojí jak ze školky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
31.10.15 19:09

@kve-tinka Neboj, to není soutěž o nejkrásnější dýni. :D Často je moc krásná úplně jednoduše vyřezaná dýně, stačí, když má třeba pěkný tvar očí nebo pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat