Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě doktor taky nic neřekl a provedl. Uvědomila jsem si to až zpětně. Asi dva dny jsem špinila a třetí den rodila.
IMI píše:
Holky, kdyz to prezenu tak je to asi podobnej pristup, jako kdyby vam kvuli nejaky infekci a podebranymu nehtu na palci u nohy urizli nohu pod kolenem, pac to jenom urychlili, protoze treba by lecba nezabrala a jednou by tu nohu stejne uriznout museli. To je ale prehnany. Ja sem teda na tohle hakliva, i zubar mi musi dopredu vysvetlit co a cim mi bude delat.
no jo ale koho by jako prvorodicku napadlo pred velzenim na kozu v poradne v porodce hlasit vse dopedu rikat,vysvetlovat a ptat se na souhlas.kdyz uz dr ma ruce vevnitr a vysetruje a rovnou to udela,????
IMI, jj já to chápu a souhlasím s tebou, že by to měli předem vysvětlit a žena říct, jestli souhlasí nebo ne. Třeba u zubařky by se mi taky nelíbilo, kdyby mi hned začala trhat zub, aniž by mi to řekla předem ![]()
Rakosnicek tu nohu by ti taky rezali poprve
No ne, vsechno je jednou poprve, jde o ten princip, ze to tak proste delaj. Rikam, kdyby mi to udelal takhle, tak ho asi prinejmensim servu jak malyho kluka a priste si uz da bach, aspon u me. nebo hned na zacatku, nez na tu kozu vlezu, tak bych hlasila at si dava pozor co dela, rika mi vsechno dopredu a pocka az to odkejvam, jinak budu problemova pacientka.
IMI píše:
Rakosnicek tu nohu by ti taky rezali poprveNo ne, vsechno je jednou poprve, jde o ten princip, ze to tak proste delaj. Rikam, kdyby mi to udelal takhle, tak ho asi prinejmensim servu jak malyho kluka a priste si uz da bach, aspon u me. nebo hned na zacatku, nez na tu kozu vlezu, tak bych hlasila at si dava pozor co dela, rika mi vsechno dopredu a pocka az to odkejvam, jinak budu problemova pacientka.
Imi jo ja chapu jak to myslis.proto jsem psala,ze kdyz uz dr vysetruje a dela to rovnou jen s takovy mimochodem oznamenim,tak nic nenadelas.krom toho servani pak…
proto jsem psala ze kdyz uz se d
Mě ho dělali dvakrat apo tom druhem jsem asi za 7 hodin začla rodit konečně ![]()
Tak mě taky neupozornil, poznala jsem až podle toho, co tam vyváděl. Bolelo to jako prase, pak po mě hodil vložku s tím, že budu krvácet. To se také stalo - celý zbytek dne… Rodila jsem za týden - indukcí
Tak mě ho dr. taky udělal aniž by se mi zmínil,že mi ho udělat chce!
Ani jsem nevěděla,že se něco takovýho dělá.Jak mi ho udělal,tak to bylo dost nepříjemné a když jsem se šla obléct,tak jsem zjistila,že mi teče krev
.Šla jsem za ním zpátky a říkám mu to a on úplně v klidu to je normální že po TOM (né po Hamiltnovi,né po hmatu,ale po TOM) budu krvácet a nedal mi ani vložku.Já samozřejmě žádnou neměla nečekala jsem že budu ve 39 týdnu krvácet,tak jsem místo vložky použila papírové kapesníčky !
No hnus nehorázný ti doktoři!
No jo ještě jsem zapoměla dosat že ta bolest byla fakt hustá a přiště si nenechžm udělat raději tabletku.Už budu vědět o co jde tak maj smůlu ![]()
Ahoj, mě dělali Hamiltona v den termínu porodu, trochu to bolelo, ale dalo se to přežít.
dopoledne jsem trochu krvácela, odpoledne už jen špinila a porod stále nikde.
rodila jsem týden po termínu, císařem.
Ahojky holky, oživuji diskuzi pro takové uklidnění se
Po poledni jsem byla na gyn, dr udělal Hamiltona, termín mám dneska, že prý celkem nachystané, tak tomu trocha pomůžeme, že se uvidí, zda to pomůže či ne… No odpol jsem jednou zašpinila, teď asi hodku zpět teda mnohem víc, ale krvácení jako takové to není, spíš mi přijde, zda mi do toho trochu nejde i zátka a trocha mi tvrdne břicho, ale ne nijak pravidelně. Tak asi nemá cenu tomu přikládat nějakou větší váhu, že? Díky ![]()
Těžko říct, u první holky mi udělal hamiltona, já krvácela, pak pár dnů špinila. a stejně nic. u druhého porodu mi hamiltona nikdo nedělal ale špiněním se mi porod rozjel, ráno jsem vstala, trošku zašpinila, pak nic, pak zase trošku, pak i břicho se mi zdálo že tvrdne, jsem na toprděla že to nic není a rup voda:)) za 4 hodiny byla malá na světě ![]()
No, kdyby mi rupla voda, tak bude vyřešeno
Takhle musim sledovat jak to tvrdne a čas
No, je to takový divný no, ale nechci si to zase vsugerovat nějak ![]()
Mě hamilton pomohl, udělali mi ho v 11 dopoledne a ve 23 hodin přišly první kontrakce. Malej se narodil druhý den v 18:12. A ani jsem nešpinila, ani mě přes den nebolelo břicho
.