Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
chtěla bych poradit. Mám termín porodu v srpnu a kamarádka doporučila kočárek od Hartanu. Vybrala jsem si jej kvůli možnosti výměny koleček ( budu využíva polní cesty hlavně ). Chtěla jsem se zeptat co si myslíte o ruční brzdě. Dále jaké jsou zkušenosti - dítě budu hlavně vozit v zimním období cca prvních 6 měsíců a pak začne léto. Pořídit korbu a nebo tašku a jakou? Prodavačka doporučila korbu, že se tam dítě vleze v pohodě nasoukané v teplém obleční než do tašky
Děkuji za radu a zkušenosti.
Máte zkušenost s Hartan Topline S?
Přidejte zkušenost s Hartan Topline SJá mám ruční brzdu (na jiném druhu kočárku) a jsem spokojená. Bydlíme v kopcovitém terénu a je super (kromě brždění) na přibržďování při jízdě z kopce. Naložený kočárek je celkem těžký, takže při přibržďování za ním člověk nevlaje nebo nemusí vynaložit tolik síly i na sjetí kopce dolů.
Pokud budeš vozit v zimě prvních 6 měsíců, tak je podle mě jedno jestli korbu nebo tašku, protože to bude malé miminko, které se ti vejde do obojího. Spíš v té přenosné tašce si ho vyndáš ven i s tou taškou a odneseš třeba do bytu a když spí, tak ho tam necháš dospat. Korba (pokud je vyndávací a přenosná) je určitě těžší, ale zas mě přijde praktičtější na léto, protože většinou bývá lépe větratelná.
Já měla (ještě teda mám, teď už na prodej) Hartan Racer S s ruční brzdou a byla jsem maximálně spokojená. Brzdu jsem užila jak na bruslích, tak na přibržďování z kopce. Na syna jsem měla vložnou tašku ABC (nechtěla se mi kupovat originál Hartan)a koupila jsem si i „prodloužení kočárku“. Je to takové uzavření kočárku, aby tam vůbec nefoukalo a netáhlo. Dcera nebyla v tašce (protože je květnová a já mám tašku flísovou teplou) a tak jsem jí koupila od Hartana matraci, nasadila jsem prodloužení kočárku a udělala jsem si luxusní korbu za pár korun. Hartan je super kočár, doporučuji. Jestli korbu nebo tašku, to musíš zvážit sama. Pořád mám pocit, že korby jsou menší, ale při dceři jsem o ní taky uvažovala. Ale nechtělo se mi kvůli půl roku dávat 5 tis. za dokoupení korby, takže jsem to nakonec vyřešila jen tou matrací za 1 tis. Kč. a měla jsem luxusní velikou korbičku. Takže jde to i bez tašky, i bez korby ![]()
No vypadá to, že asi zvítězí taška kvůli přenosu, … . Ale budu ráda za další názory. Vyplatí se vyhledat kočárky na www v Německu a koupit si je tam nebo přímo u výrobce?
Jo a jak jsem tady četla, že někdo si tu brzdu u Hartanu chválí, tak to asi bude vada na mojem kočátu…nevím
Každopádně já to kupovala na německých stránkách http://www.babyonlineshop.de/, takže s reklamací to bude horší
..proto jsme tu brzdu nijak neřešili
TAk dostala jsem další nabídku a teď opravdu nevím, který kočárek vybrat. Jaké máte zkušenosti ( reklamace, látka, pevnost kočárku, … ) Kupujete kočárky v ČR a nebo přes Německo? Potřebuji opravdu kočárek do horšího terénu ![]()
Ahoj, je nějaký velký rozdíl mezi Hartanem Racer S a GT? Jde o to, že mě se (nevím proč) hrozně líbí ta zdvojená kola ale zase se obávám nějaké zhoršené manipulace kupříkladu v lehčím terénu.
@dosty píše:
TAk dostala jsem další nabídku a teď opravdu nevím, který kočárek vybrat. Jaké máte zkušenosti ( reklamace, látka, pevnost kočárku, … ) Kupujete kočárky v ČR a nebo přes Německo? Potřebuji opravdu kočárek do horšího terénu
já si vybrala Hartna, Gesslein myslím nedělá tu ruční brzdu ![]()
AHOJ HOLKY.-)), SIM VAS, PROSIM, NEVITE MUTSY STUPATKO, HODI SE DOLU NA KONSTRUKCI TOPLINU S? NEMATE NEKTERA ZKUSENOSTI? DEKUJI…
Ahoj hartaňačky ![]()
koupili jsme hartan Topline S a chybí mi k němu dvě věci:
Chci se zeptat, jestli tyto dvě věci nemáte někdo na prodej. Vůbec nevím, jak to v inzerátech najít a nové se mi to kupovat nechce.
Předem díky za jakékoli info,
A.
Ahoj holky, chci se zeptat, zdali některá z vás neprodává hlubokou korbu Toplinu S? Uvažuju, že bychom kvůli financím koupili pouze sportovní kočárek a hlubokou korbu s autosedačkou bychom dokoupili. Jinak jak je to se skladností Toplinu? Mám vážně malinkatý kufr v autě. Jezdím v Toyotě Yaris ![]()
@Elkana podle me ho tam nedas..mozna horkotezko
ja mam land rover fleelander a kdyz tam slozim topline s, tak mam plny kufr ![]()
Dneska jedeme do obchodu a kočárek zkusíme dát do auta, jestli se vleze
No, bude to zajímavé. Ale když sklopím zadní sedadla, tak ho tam snad dostanu ![]()
@Elkana jj nejlepší je to vyzkoušet. S těma sklopenýma sedačkama se tam asi vleze. Já nemam pevnou korbu, ale softtasche a mám toho fakt plný kufr
a když sklopíš zadní sedačky - kde budeš vozit mimčo, ve předu?